LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Még egy kérdés, mielőtt telepítenéd a xenomai-t.
Az emc2 sem indul, gondolom...

008py5n5y

De igen az indul.... :-)

000000000

Ne búsúlj! Nekem már eddig is kínai! :)

008py5n5y

Úgy értem, hogy elindul az első rész, ahol be lehet állítani a paramétereket....

3ztiz2p39

A hétvégén elmegyek http://www.mapy.cz/#d=firm_1942387_1&t=s&x=14.319601&y=48.812007&z=15&c=23-14-30-28-29-27" TARGET=_fnew>ide a Svejk étterembeaztán ha megjövök beüzemelek egy ilyen EMC2 csodát.

x4rhew5r3

Má' nehogy megszámolják mögötted, hogy hány karakterből áll a jelszavad:)

x4rhew5r3

A gond a real-time környékén van nálad. Az meg csak akkor akar betöltődni, ha kválasztasz egy konfigurációt és elindítod. Valószínűleg az emc2-nél jön majd a hiba.
Akkor meg nem települt rendesen.
Nem volt valami hibaüzenet telepítés közben?

008py5n5y

Megpróbáltam most már a rejtett jelszavas továbblépst. Tényleg sikerült...
Egy csomó mindent kiírt, kilistázott, aztán a végén amikr próbáltam inditani a Latency testet , a következő üzenet jelent meg:
No command 'latenc' found, did you mean:
 Command 'latency' from package 'xenomai-runtime' (universe)
latenc: command not found

008py5n5y

Őszinténszólva már vagy két hónapja telepítettem erre a gépre az Ubuntut, csak aztán nem volt időm foglalkozni vele. Telepítés közbeni hibaüzenetre nem emlékszem, de nem kizárt....

besirkyjh

Szia  

Ne mondj ilyeneket :)

Most gondolkodom rajta hogy elkezdem telepiteni de ugy látom még agyilag gyurnom kel rá kicsit ( pedig már használta régebben ) .

4utepsca

A menűből kéne kiválasztani a latency test-et.
Úgy mondja azt hogy nincs ilyen program, vagy nem is látszik a menűben? (Applications/CNC/Latency test)

4utepsca

HA mégeccer valaki ebben a topicban elkezd siránkozni, hogy bonyi a linux akkor nem segítek többet ;) Olyan ez mint amikor az újonc gépépítőket bátortalanítjátok el. Tessék olvasni, (van a kezedben a szép magyar doksi) nekiállni csinálni és kérdezni! [#dumcsi][#dumcsi]

besirkyjh

Dehogy bonyolult de eddig nem tudtam hogy mitöl müködött ( mert hogy müködött ) már meg tulsok lett hirtelen az olasni valo :)
Told az infot nem kimélj bennünket , és még kérdezünk is majd :)

000000000

rosszul irtad nem olvasni kel ezt megtanulni hanem pyton programozási nyelvet meg tanulni akor esetleg érthetö lesz a nyelve a linuxnak...ez több esztendö is lehet persze hogy siránkoznak vele kapcsolatban....:)

4utepsca

Mire érted konrétan a python tanulást? Én egy sort nem tudnék megírni pythonban, de nem is kell a pythonhoz érteni egyáltalán. A grafikus felületen majdnem mindent el lehet intézni. Láttad volna milyen volt 1998-ban a linux....na az nem volt felhasználóbarát...