LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

A teljes Latency Test ismertetésére nem vállalkozom, az túl sok idő lenne. A teszt célja, hogy segítsen beállítani a "Base_thread" időzítését. Ezen a szálon futnak a gyors beavatkozást igénylő feladatok, mint például a step jel generálás. Ami fontos lehet, a legalsó sorban található 3 szám. Itt méri a Base_thread két feléledése közben eltelt időket és számolja a jitter-t, azaz a cidrizést az elméleti érték körül.
És akkor a gyakorlat: ha az első Max.Interval értékét írod az ini fájlban a Base_thread időzítésnek, akkor nagy valószínűséggel mindenre lesz ideje a processzornak, nem kapsz hibaüzenetet futás közben, hogy váratlan késleltetés történt itt meg ott. Ha a második szám a jitter 10 ezer alatt van, akkor a gyakorlat szerint kicsit lehet csökkenteni a Base_thread ciklusidejét (2-3 ezerrel). Ha jünnek a hibaüzenetek, akkor emeld az időzítést.

x4rhew5r3

Ha unod a kézi homingot, akkor az ini fájl [HAL] szekciójába írd be a következő sort:
NO_FORCE_HOMING = 1

Így referencia felvétel nélkül is működik az MDI és a futtatás.

Az Integrátor manuálban írja, hogy mit kell beírni az ini fájlba, hogy kikapcsoláskor őrizze meg a pozíciót és következő bekapcsoláskor ezzel induljon. A [TRAJ] szekcióban:
POSITION_FILE = valami.txt

Ezt még nem néztem, de ugyanitt a
HOME = 0 0 0
is enged valamit állítani a gép alapértelmezett referencia pozícióján.

n2g2e5sms

Köszönöm szépen! Ez azt hiszem kimerítő válasz volt. Picit érzem másabb EMC vel hajtva a gép. Bár marni még nem martam ez alatt. Pár nap és sikerül élesben is beizzítani ha lesz rá időm, mach alatt dolgozok még egy picit aztán áttérek, igaz újra kell indítani a gépet ha pályát akarok generálni.

4utepsca

Mivel generálod a pályát? Illetve inkább mivel készíted a rajzot, tervet?

3ztiz2p39

Ez miben nyilvánul meg?
Ha jobb akkor tessék csak reklámozni, de ha találtok nem tetsző dolgot, azt se hallgassátok el!

gfvbk036

Ha Wine alatt nem megy a CAD vagy a CAM program, megoldás lehet a Virtualbox. Csak jól tele kell pakolni a gépet RAM-al, meg kell egy jó videókártya.  
(AC megy, teszteltem. De nagyobb rendszerek is. Gyakorlatilag még nem találtam olyat, ami ne menne.)

000000000

ubunti 8  

ezt akarnám telepiteni emc2_2.4.4.tar.gz rákatintva mindig kicsomagolni akarha az ubi!
hogy kell gz kiterjesztést telepiteni termial alol az az parancsbol?
mindenfélét igér a google de nem jok![#falbav]

000000000

Virtualboxtol fejletebb a wmware saját virtuális hadwerjeihez saját driver támogatása van igy gyorsabb is gépigényesebb alkalmazásokat futatmni tajta is persze ram kell böven ehez is!

x4rhew5r3

tar xfz <tar.gz.fájl>
a z mondja neki hogy ki is kell tömöríteni

4utepsca

Szerintem félreértés van: nem biztos de úgy tűnik emc2_2.4.4.tar.gz az forrás fájl. Azt telepíteni nem lehet hanem fordítani kell midenféle fejlesztőkörnyezettel. Kezdőknek erősen pilótavizsgás. Ami Neked kéne az csomag, de az meg legalábbis .deb kiterjsztésű (Ubuntu/debian) alá.
Ha jól emlékszem akkor nemrég telépítetted a Ubuntut. Nem az RT-kerneles verziót a linuxcnc.org-ról? Mert abban benne van az EMC.

000000000

tar: emc2_2.4.4.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors

utvonal hiányzik?

000000000

most probálkozok egy virtuál linux terminálon win alat tisztára olyan mind a linux de xp alat!
igazad van a deb kiterkestés egy katintásal indul mind instalkét....

4utepsca

Na arra a virtual gépre kiváncsi leszek. :) Nekem behalt simán a real-time dolgok miatt az EMC a virtuális gépne. De lehet hogy Nálad működik.

3ztiz2p39

Nem lehetne ide berakni egy linket vastagon szedve bekeretezve, hogy no pancserek ezt töltsétek le, és így és így telepítsétek?

Én biztos hogy azzal kezdeném (és főleg úgy külön winyóra) amivel KOLA is, ezért kérdeztem rá a verziójára.
Talán a tanácsadóknak is egyszerűbb dolguk lenne ha csak egy verzióval kellene foglalkozni.
Aztán majd fél év múlva feljebb lehetne lépni csoportosan egy újabb verzióra.  
Aki meg profi az megy magától előre, de az ne is kérdezzen, mert csak kavarodás van.
Persze én még csak kibic vagyok... :(

4utepsca

Hát maximálisan igazad van. Nem értem miért kísérletezik mindenki az emulált CD-vel, virtuális géppel, meg egyéb extrém mazochista megoldásokkal.  

Akkor vastagon szedve:  

1) Töltsd le az ISO image fájlt a linuxcnc.org download oldaláról.

2) Írd ki rendes minősgű CD-re.

3)Adj neki egy minimum 10 GB HDD-t

4) Telepítsd , ahogy már itt le lett írva. (link pár napja volt)

NO EMU, NO VIRTUALIZÁCIÓ, vagy ha mégis akkor értjük, hogy Te a nehezebb utat akarod járni és Téged azért szeretünk...:)