LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

n2g2e5sms

A teszt képernyőt ki tudná valaki részletesen fejteni?

7snm9r7t

Az egérrel behúztam a kolalathe mappát, a config mappába de ott volt már egy ugyanilyen nevű megkérdezte replace? klikk-és vége lett a fájnak az ikon átváltott fehérre és egy kereszt is volt rajta egyetlen dolgot lehetett tenni vele kitörölni! sebaj megvan a pendriv-n bemásoltam de mostmár semmi sem működik, a chargepump nem működik nem húz be a relé!
Teljes a káosz!Ma már nem kisérletezek tovább...

x4rhew5r3

Mire gondolsz? Melyik teszt képernyő?

x4rhew5r3

TeamViewer-rel össze tudunk jönni?

7snm9r7t

Ezt készítettem az EMCesztergámmal! :)))
Köszönet érte Snecinek, akivel épp az imént fejeztük be a beállítások finomítását, itt üzenem hogy jó lett az indítás!
Az első esztergálásom az EMC-vel,ez a sakkfigura ami a példa kódokban szerepel!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/Sakkfigura%2001.jpg" border=0>

és a mű!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/Sakkfigura.jpg" border=0>

3ztiz2p39

Ez egy igazi mű...műanyag. :)
Nem sajnálod a próbákra ezt a nemes anyagot?
Ilyen célokra seprűnyeleket gyűjtögetek.
Esetleg rosszul teszem? (a gép szempontjából)

t5jvxzhgc

Te,aztán zsivány vagyol ám,....:)))

Nem is az van a rajzon.:))

De,azéé nagyon frankóóó.[#eljen][#worship]

7snm9r7t

Nemes célokra használom csak! és ez az!
A kódot tanulmányozva rájöttem időben, hogy még talán a sárgaréz jöhetne számításba ezzel az előkapott késsel kapcsolatban, a faport meg útálom olajos gépen!

gfvbk036

Ezt a figurát nem is ismerem.
(Esetleg a királynő titkos segédeszköze.)[#nyes]

7snm9r7t

A tool table még nincs megfejtve!Jó szemed van!
Sokkal kisebb rádiuszkés kellett volna, de nem volt infó![#wave]

7snm9r7t

Ez biztos egy paraszt![#nevetes1]

t5jvxzhgc

Ha ezt a Laslie meglássa,....

Valamelyik képet cseréld ki gyorsan.:))

t5jvxzhgc

Áááá,az nem ilyen.

Annak olyan nagy,golyó feje van.[#buck]

7snm9r7t

Nem kell kicserélni! ez csak teszt! a cnc esztergálás nem így működik élesbe!

n2g2e5sms

Az ahol az időzítések vannak. Nem tudom értelmezni, a többi az megy. Ha kikapcsolom a home kérést akkor nem kell csak a program nullpontjait megadni? Nincs végálláskapcsoló a gépen, sem referencia. Kicsit idegesítő hogy mindig az anyag közepére teszi a nullát. Mivel nem sorozatban készülnek a dolgok napi 8-16 órában erre a gépre még nem tettem semmi kapcsolót. Lehet a home kapcsoló helyzetét rossz helyre tettem, de ha kikapcsolom a hal fileba a home kérést azaz ami most 1 az nulla lesz akkor ilyen gondom nincs, csak nullázom kedvem szerint a tengelyeket ahol szeretném.