LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kcj98hg3n

szia  

Levél ment !

2h0y3p4wh

Sneci mester "lektorálása" után, lehet többen okulnának a "diagnózisból"...  :)
Köszi...

kcj98hg3n

Üdv!

Sajnos a lektorálás eredménye lesújtó számomra.
Természetesen a mesternél , hibátlanul működött, de itt nálam ugyan az a hiba , természetesen tanácstalan vagyok :(  Hiába töröltem mindent a kukába és onnan is, és bármelyik másik alap beállítást indítanám akkor is ugyan az a hiba üzenet!!!
Csak hát eddig működött a  Sherline lathe  csak azután dobta ezeket a hibákat miután beállítottam Stepconfig- al.   és azóta bármit is teszek csak ugyan az a hiba üzenet jelenik meg ,,,

Lehet, hogy  gyengusz a gép , igaz az 1Gb memó nincs benne  , de a proci 1800MHz  és Ubuntu elég szépen dolgozik rajta.

Hát ez van sajnos   feladni nem fogom :)

x4rhew5r3

Egy kicsit jobban megnézve....
Ez sajnos nem emc2 probléma. A feldobott hibalistán a legfontosabb infó a "Debug file information" részben van. Ott azt mondja, hogy:
X Error, tehát az X képrnyő szervernek van gonja
A második sorban GLX, tehát az OpenGL-nek van gondja, amikor egy polyline akart rajzolni.

Ha teheted, tegyél be még egy kis memóriát.
Gondolom az Ubuntu install is lassan ment fel, mert szereti a legalább 1GB memóriát.

x4rhew5r3

Egy Ubuntu és Linux guru biztosan meg tudná mondani, hol mit kell még állítani, hogy ne legyen olyan memória-éhes. A neten is meg lehetne nézni, de ez most sajnos nem fér be:(

kcj98hg3n

Köszönöm a segítséget  !!!!!

igyekszem egy másik gépre felrakni , és ott  újra megpróbálni.

r5565inr

Helló !
Nálam 512m-is fut az emc2. Próbáld meg futtatni  
a tkemc-t, ha megy akkor nincs opengl támogatás a graf. kártyádnak ( típusa ? )  

Üdv.

2h0y3p4wh

Szia!
Köszi a visszajelzést és az infót...

bvadkrcds

Sziasztok!
Hogyan tudom utólag telepíteni az EMC2? Eredetileg rajta van a telepítő CD-n, de most valamiért nem került installálásra. Windows is van a gépen, talán az kavart be. Lehet e CD-ről a hiányzó dolgokat telepíteni, hogy minden meg legyen? [#lama]

bvadkrcds

Bocs, egy szóközzel több...  

4utepsca

Szia!

Így tudod telepíteni: sudo apt-get install emc2

4utepsca

Látni kéne az idevonatkozó hibaüzenetet, de lehet hogy pl. nincs fent a megfelelő driver.
Nvidia esetén a gyári driver segít gyorsítani

Ha a pontos hibaüzenetet be tudjátok másolni, meg a VGA típusát, talán lesz valami kiindulópont.

kcj98hg3n

Szia  
a hibaüzenet a #234 beírásban van.

És egy Radeon 9550 128MB tv videókártya van benne.    

x4rhew5r3

A #234-ben a hibaüzenet.

A Rendszer->Adminisztráció->Eszközmeghatók szerencsés esetben letölti a driver egy jobb verzióját, ha van a raktárban:) (De furcsa ez így magyarul:)

Tegnap egy AMD alaprap video driverére szólt, hogy van jobb.

kcj98hg3n

Kérdésem az lenne hogy le lehet tesztelni , hogy fut rendesen az OpenGl vagy ami itt van GLX-et?