LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fahzgvxn8

Telepítéskor a partició megadásakor mit választottál?
Ha az "ar" akkor a win és linux is megy egymás mellett, de csak akkor települ ha van nem kiosztott hely a lemezen.

bvadkrcds

Csináltam, úgy is, hogy volt külön partíciója. 20Gb volt... Csináljam úgy, hogy csípjek le a lemez végéből helyet, de ne formázzam.  

fahzgvxn8

Most esett le mit írtál. Tehát az UBi felmegy de a csomagból az EMC2-t nem telepíti fel? (ergo linuxod van cnc progi nélkül)

bvadkrcds

x4rhew5r3

Először a Win, aztán a Ubuntu. Ment úgy is hogy kihagyom a helyet, úgy is hogy a Linux csináljon magának helyet.
Nálam eddig mindig csont nélkül ment, de a Win az XP.  
A Win7-tel nem tudom...

fahzgvxn8

Nekem nincs ilyen bajom, símán megy win7-tel is. Celophant, töltsd le újra az iso filet és pakold ki CD-re (pendrive), ha nem tudja olvasni valami miatt akkor nem megy fel.

bvadkrcds

Az első telepítés, úgy történt, hogy csak Ubuntu volt a gépen. Akkor volt EMC2. Most van Win7 is. Ami valamiért problémát okoz.  
Utólag, nem lehet telepíteni az emc-t? Olyat láttam, hogy Ubuntuval együtt, de külön?

x4rhew5r3

sudo apt-get install emc2

fahzgvxn8

Lehet külön is telepíteni, de ne akard. nagyon macerás ha esetleg valami hiányzik a rendszerből ami kellene még.

bvadkrcds

E: Az alábbi csomag nem található: emc2

fahzgvxn8

sudo apt-get install -f

Net van?

fahzgvxn8

majd utánna sneci ajánlása

bvadkrcds

Van net. :-) A telepítő lemezről utólag, nem lehet az összes csomagot telepíttetni az Ubuntuval

bvadkrcds

Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése        
Állapot adatok olvasása... Kész
Az alábbi csomagok automatikusan települtek, de már nem kellenek:
  linux-headers-2.6.32-33-generic linux-headers-2.6.32-33
Töröld az 'apt-get autoremove' paranccsal!
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
atom@ubuntu:~$ ^C
atom@ubuntu:~

fahzgvxn8

Ubuntu szoftverközpont, EMC2 ha itt nem talál akkor synaptic.