Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7kfptkp

Nincs ott, a kiadott parancsra leszedi arról az internetes forráshelyről ami be van állítva az Ubuntu-don a "forráslistában"

bjam28

Jah, én az x-terminál-ra értettem hogy fent van. Mindegy, talán már megoldódik..

s7kfptkp

bjam28! - most légyszi védj meg (nincs ott, ott lesz)

KoLa

Beírtam a terminál ablakba az inkscape telepítését - jelszót kért - majd pár sor írt és azt adta hogy ilyen csoport inkscape, nem található!

bjam28

Igen, úgy van ahogy mondod. Alapból nincs Inskcape, telepíteni kell.  

bjam28

Másold be lécci amit kiírt!

Kijelölöd egérrel, jobb egér gomb, copy, majd ide paste. Nem értem mi az hogy "ilyen csoport inkscape, nem található"

KoLa

Bocsi! kint felejtettem a műhelybe a telót!az a baj hogy net csak itt van a lakásba Win7 , Ubuntu meg kinn a műhelybe, pendrive-on viszem át a letöltött fájlt!majd holnap felhívlak!

zozo

Sztem a "szoftver központból" könnyebben telepítenek a windowshoz szokottak. Menüből megnyít, vár, aztán a keresőbe beír: inkscape majd likk rá és telepít. Vagy a "synaptik" csomagkezelőből ugyanígy.
Én is a gcode generálással töltöttem a hét végét :)
1. gcodetools .
Nálam a bizonytalanul müxik, bár lehet, utálja a 11.10-es Ububtu 3,0-ás kernelemet. Legenerált pár egyszerűbb rajzot, négyzetet,csillagot, meg is gravíroztam, de utána vagy nem csinálta meg, vagy hülyeségeket írkált, pl több sorban pár százados tengelymocorgás...  Remélem a cnc-s PC-n ez is jól müxik majd.
2. dxf2gcode  -hibátlanul szépen dolgozik qcadból. Az inkscape a dxf fájlt 90pixeles egységben exportálja, így coll méretben jelenik meg a rajz. Próbáltam az inkscape-ben átállítani, de ugyanez történt. Egyelőre félretettem.
3.  TrueTypeTracer  -Tök aranyos és korrekt, egyszerű szövegekhez tényleg príma, csak konzolon beállítja az ember a font tipusát, méretét, aztán parancssorból legenerálja a gkódot. Kicsit azért a Z-pályát módosítani kell, nagyon lapos :)
4. PyCam. Nagyon szuper, még ismerkedek vele.
Szövegeket csináltam, tök jó és látványos,ahogyan megcsinálja az utat és ledemózza az eredményt. A zsebbel küzdöttem épp az előbb, ott bukik egyelőre a dolog, hogy inscape-ből meg kell fordítani az útvonalat, ez nem jött össze, de holnap is nap lesz :)
Bjam, hatalmas segítség vagy a cnc táborban :)  -köszönjük.

Sz.József

"de te inkább kérdezgetsz a neten.."...
Gondol a többiekre is... :), és így a jó...

Sz.József

"majd holnap felhívlak! "
[#ejnye1]..., gondolj másokra is :)

s7kfptkp

...tehát az Ubuntu nincs neten, akkor viszont tényleg telepíteni kell, az meg jóval körülményesebb...  

KoLa

Persze hogy gondolok másokra is ! azért itt kézdezek, hogy nyoma maradjon![#wave]

Sz.József

KoLa

És ha netre teszem egy usb kütyüvel akkor van még valami trükkös megoldás? vagy Firefox - google, stb...

bjam28

Gcodetools: Ígéretes, de nem tökéletes. Viszont a fejlesztő srác rendkívül segítőkész. Volt hogy valakinek az adott feladatra csinált egy komplett megoldást nagyon részletes leírással. Ha kell, segítek tolmácsolni a problémát felé.

dxf2gcode: Nem használtam, szerintem ennél sokkal jobb a Pycam már most is.

tttracer: használd a 2.5 linuxCNC-t (EMC régi néven) és van ngcgui. Király módon van integrálva a ttt. Az ngcgui-ról pár szóban már http://j2tom.blogspot.com/2012/01/leptessunk-egyet-emc25-upgrade.html" TARGET=_fnew>írtam.

Pycam: elszórakoztam vele, de megéri. Állat miket tud.