Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7kfptkp

Egyszerűen bemásolod az összest a(z) /usr/share/inkscape/extensions könyvtárba. (ha jól emlékszem az útvonalra).
---rendszergazdai jog kell hozzá:
pl terminálban: sudo cp "ahol_van"/* /usr/share/inkscape/extensions

VViktor

Szia KoLa. A py kiterjesztést Phyton nevű programmal tudod futtatni. De ha minden igaz az EMC2 is lefordít ha fent van a python nyelv.
Amit meg innen le tudsz nézni http://www.saltycrane.com/blog/2008/10/installing-python-26-source-ubuntu-hardy/" TARGET=_fnew>python

KoLa

köszi! letöltöttem a Python-2.6.7 ez akkor hogy megy fel az Ubuntura? itt is py a setup!

KoLa

Megpróbálom köszi!bár így elsőre nem teljesen értem!

bjam28

A Python biztos már fent van a gépen, azt nem kell külön telepíteni.  Egyébként is a Gcodetools egy plugin az Inkscape-hez, nélküle nem igazán van értelme parancssorból használni.

Az inkscape install:
sudo apt-get install inkscape

De ezért ha valaki nincs otthon az Inkscape-ben akkor nézze meg előtte a példákat.

Gcodetools install:

sudo tar xvzf gcodetools.tar.gz -C /usr/share/inkscape/extensions/

Ezt a parancsot abban a könyvtárban add ki ahol van a letöltött gcodetools.tar.gz.

VViktor

Akkor ismét nem szóltam.

s7kfptkp

bjam28 tökéletesen leírta a tennivalókat.
...leirásod szerint már kobontottad a letöltött csomagot, ezért javasoltam a másolást (cp), (feltételezve, hogy az inkscape már telepített volt)

KoLa

Most már egy fokkal világosabb!:)
Az imént megpróbáltam a szbjoe által leírt helyre bemásolni, de ott elakadtam hogy a share mappában nem volt inkscepe! de mostmár értem miért!
Az inkcape-t is le kell tölteni először?

KoLa

s7kfptkp

Ne letöltsd, hanem telepítsd!
#1129: 3 sor

KoLa

Itt a következő kérdés!- hová írjam be ezt a sort?

bjam28

A terminál ablakba.
Applikációk (Programok??) / Kellékek /X-terminál
és oda..

KoLa

Ez ott van az Ubuntuban csak nincs feltelepítve?

KoLa

Így már értem köszi!
Tök hülye vagyok ehhez a linuxhoz[#worship]

bjam28

Ez ott van az Ubuntuban. Feltelepítve..:)
Kerestelek telefonon, de te inkább kérdezgetsz a neten..[#dumcsi]