Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fektiforg

Szia !
Kérdés: a MESA kártyák beszerzése hogy halad ?

zozo

Sziasztok, ma telepítettem, ez a késleltetési teszt érdekeset mutatott. 43mikrosec a max. bázisidő. Nálatok ez az érték miként alakult?
Teszt alatt kergettem a glxgears-t, mozilla nyitogatás stb.
A procik eközben 40%/10% alatt dolgoztak, memória használat 30%
A gép 2,6GHz HP fél Giga rammal.  

KoLa

Nálam a régi számítógépen futott utoljára ez a teszt, hasonló Intel procival de 1 Giga rammal, 17 mikrosec volt az eredmény!
Most az új számítógép 2x annyit tud de még nem próbáltam a latency tesztet, mert csak bemásoltam a configot és működik!
Az az igazság hogy én igazából nem tudtam leterhelni az Ubuntut teszt közben, mert nem igazán ismerem, képnézegetés és fájlböngészés volt csak a teszt alatt, és ezzel kifújt az összes próba, mert semmilyen videót nem tudtam vele lejátszani stb!de nem is tervezem munka közben ilyen programok futtatását! úgyhogy helytállónak tekintettem a tesztet !
Ha elfogyna a gép, úgyis dobni fogja az EMC a hibaüzenetet!

frob

Hát ha van net a gépen ( telepítéskor úgy is ajánlatos)akkor 3-4-5 youtube videó egy időben, mellette esetleg virtualboxban windowst indítani, windozerban meg valamilyen 3d-s progeszt pár böngészőablak még puszban esetleg open office start, és megfogsz egy ablakot egérrel és húzgálod.,.. sztem ez eléggé maximalista teszt, latency teszthez is bőven elég :D

KoLa

Nincs internet a műhelybe[#nemtudom]

zozo

Köszi, remélem kis fizikai RAM bővítés javít majd.

KoLa

[#eljen]biztosan jót tesz a gépnek ha megtriplázod!

Sz.József

Kísérletezési szinten ismerkedem az emc-vel.
(DELL optiplex,P4,3Ghz,1GB RAM)
Próbálta már valaki kikapcsolni a "hyper-threading-et a BIOSban? (az igaz, hogy  processzor függő...)
Nekem kb. a felére csökkent a max jitter a HT kikapcsolása után.
Megtudja valaki mondani, van ennek valami "egészségtelen" következménye is?

000000000

A Hyper-threading-Az Intel fejlesztet ki és először a katonai eszközökben alkalmazták ami így megdobta az adott idő alatt elvégezhető számításokat.
Viszont a Linux alapból nem fogja használni ezt a technológiát.
És tudjuk hogy az Intel és a Linux fejlesztői nem igazán puszi pajtások [#idiota]
Tehát ha kikapcsolod akkor semmi következménye nem lesz azon kívül hogy butítod a processzort.
Viszont úgy tudom ez is beépítették 2003 óta a Linuxba hogy kezelje a Hyper-threading-et

Sz.József

Köszi az infót...
Tulajdonképpen csak az EMC2 szempontjából érdekelnek a "következmények" azon kívül, hogy a latency tesztet nagymértékben befolyásolta.
Mint írtam kb. felére csökkent a Max Jitter

Sz.József

"Tehát ha kikapcsolod akkor semmi következménye nem lesz azon kívül hogy butítod a processzort."
Végül is lett következménye..., akkor ezt hogyan kell értelmeznem?

000000000

Értelmezd úgy ha vissza kapcsolod újra okos lesz.
Pontosabban nem okoz maradandó károsodást.  

Sz.József

Értem... Tehát "buta" processzorral jobb a latency teszt...[#fejvakaras]
Ezért nem tudok én eligazodni a PC-k lelki világába... :)

000000000

Nem mindenbe teljesít jobban a Linux  hyper threading-el mint anélkül.

bjam28

Készült egy http://j2tom.blogspot.com/2012/02/rtlinux-valos-ideju-rendszermagrol.html" TARGET=_fnew>rövid szösszenet a témáról.  

Holnap kiegészítem a saját tesztjeimmel, képernyőképekkel és egy kultúráltabb megoldással.