Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Szerintem nem érdemes vitát bontani a RHINO és a cél animációs modellező szoftverek tudásának  különbségéről! :) Amire neked kell, arra Te kiválaszto(tta)d a legjobbat és ennyi.  

Az AutoCAD-nek is megvannak az előnyei.
Bizonyos dolgokat nagyon gyorsan és könnyen lehet vele csinálni.
De ezek nem vitalalapok azt hiszem. Midenki a maga által, az Ő környezetéshez elvárásához megfelelő szoftvert keresi meg és használja.

Az a god, hogy SE-ben én nem tudok majd neked segíteni, de van itt rengeteg profi aki nagyon otthon van benne. Üssed-vágjad Őket amig nem tapostok ki valami jó utat arra, hogy minden jól működjön nálad!:)

000000000

Az se az import csak ugy mükösik csak sajnos hogy a solid edge saját fájlába asm...part ...stb bele kel nyitni a a vevit modelt vagy vektoros cucot!

000000000

000000000

Úgy tűnik itt sajnos az SE a ludas. Nem képes megnyitni se a 3D DXF se a 3DS formátumokat. Sőt más, a Rhino által ismert poly formátumot sem. Rhinoban megnyitva a 3DS így néz ki:

http://kepfeltoltes.hu/100404/353724370modul2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Talán meg kellene fordítani a dolgot: ha csak prezentáció a cél, akkor az SE szerelést kellene kiexportálni és megnyitni a Rhinoban a modullal együtt.

000000000

Az SEhez vanak ilyen pluginok de ezek is meg
http://www.sycode.com/products/solid_edge/index.htm" TARGET=_fnew>SOLID EDGE import /export plugin
akadnak a bevitelel 3d dfx és 3ds nél!

x4rhew5r3

SE-ben én sem találtam 3D importot dxf-re. 2D-ben draft-nak importálja. Nekem ez is valami, mert így a szerkezeti furatokat és méreteket át tudom vinni...
Rhinoból valami más formátumban exportálni?

000000000

Néztem, de sajnos nem találtam közös formátumot. Illetve az STL nálam működik, de az nem viszi át a színadatokat, és mambablack2009-nél meg valamiért nem megy. Én is gondoltam VRML-re vagy 3DXML-re de az SE ezeket sem kezeli. Ezért mondom, hogy talán a Rhinoban kellene kezelni az egészet. Prezentációra amúgy is alkalmasabb mint az SE. Bár robbantani nem tud.

43pbwjg8s

VAgy előkaparni mégis a MAX-et, ha nem akarsz rendszeresen átgyalogolni egy halom konvertáló szoftver interface-én.
A G-MAX ingyenes. Érdemes megnézni.
http://www.turbosquid.com/gmax" TARGET=_fnew>G-MAX FREE DOWNLOAD

43pbwjg8s

Olyat meg sem merek említeni mert provokációnak hathat, hogy próbld meg a PROE-t. :)

De komolyan:
Ha a RHINO felé tudsz exportálni SE-ből és jól ismerd és szereted, akkor miért is ne tennéd azt, hogy ott csinálod meg a prezentációt.
Teljesen igazad van!

000000000

Csak azért nem mondtam a ProE-t mert nem feltételeztem hogy halomban állnak nála az ilyen szoftverek. Az SE-t és a Rhino-t említette és ebben gondolkodtam. Adott feladatra a Rhino tényleg jobbnak tűnik, de hát ő tudja a pontos igényeit.

000000000

szia!
gmaxot kiprobáltam elég  sovány az export része csak P3D tud csak lementeni!
a proteus dxf meg el is akad importnál! [#wilting]
de a 3sdt azt meg eszi![#wink]

43pbwjg8s

Ha valakinek kedve támad kipróbálni a PRO/E-t, az S&T (volt UNITIS) most ingyenes kipróbálható verzióval rukkolt elő.

A tesztverzió lekérhető innen:

Egyébként meg ha még komolyabban érdekel valakit, csak kérdezni kell! :)
Nem másabb ez sem mint a RHINO vagy az SE, SW vagy bármi egyéb szoftver "más" tekintetben.http://www.snt.hu/cadcamcae/31057.hu.php" TARGET=_fnew>PROE tesztverzió

43pbwjg8s

Nem féltelek. Meg fogod Te találni azt ami nekd kell. [#eljen][#eljen]

000000000

most akartam felteni a v5 proet de felatam!
kisebb programozoi tudás kel fel instalálni és elinditani az okositást hozzá!

43pbwjg8s

Vegyél fel MSN-re!
Megoldjuk.
Semmi komoly hidd el.
Bár nem tudom milyen gyóccered van.
Ha kell adok jobbvat fejfájásra! :)

De jó lenne valakivel végre kipróbálni egy remote desktopot pedig. Pillanatok alatt meg lenne a dolog és a beállításokat is gyorsan megoldanánk.