Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

szia!
Ez nem megmunkálásra készült laser csak vizuáliss tehnikában használom szoval elég törpe power van benne 50mW 532nm az infra része 500mW 808nm!

000000000

szia!
Valoban ez már nem ide tartozo téma ez jobb lenne a laseres topicba folytatni!
ekora infra diodákl még sokmindent nemnagyon lehet kezdeni 3..5W max fa müanyag gravirozni kis mélyégbe sötét felöletbe!
Ez mindig atol föghogy ki gyártja a félvezetöt hogy menyibe is kerül nem mind kinai!
ebay érdemes szétnézni!
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=808nm+laser&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=infra+laser&_osacat=0&bkBtn=" TARGET=_fnew>ebay 808nm laser
De itt az eletronika a érdekesebb!
Az mindig vetekszik a dioda árával is vagy több!
nagyon érzékeny cucok ezek  áram/feszültség/üzemihömérséglet ez a három tényezö határoza meg az élet tartalmát a a laser diodáknak!
ezek a power diodák nagyon jol érzik magukat 15..20c ez feletlényegeseben rövidül az életük szinte a felére is!

000000000

Szoval csak igy tovább ugye amit megmontam hogy már pár ora alat sokat fejlötél SE ben hogy ha magad ismersz meg minden trüköt a tervezésben!!!
[#nyes]

000000000

Ha már import/ export ba igy bele merültün akor nekem van egy régi problémám!
Én eletronikát Proteus 7 ban tervezek és jo lene a nyák és alkatrész projektet átvini Solid Edgébe!
A proteus 7 az kettö modek formátumot tud csak megcsinálni 3DS....DXF!
Ezeket probáltam rinocerosal át konvertálni olyanba amit solid edge is ismer ...iges..STEP de feladja a rino valami hibát ejt mindig átkonvertálásnál!
http://img717.imageshack.us/img717/3391/modul.jpg" border=0>
fel rakom ide is ezeket a model fájlokat:
http://www.4shared.com/file/255914494/a46091f6/modul_pcb.html" TARGET=_fnew>3ds...dxf model
akinem van solidedge és rinoceros 3d van a gépén szivesen elfogadnél ebben a problémában egy kis segitséget  hogy mér is nem müködik ez a konvertálásos dolofg a rinoval amit a proteus7 megcsinál!
köszönöm a segitséget!

000000000

Szoval a rinoceros 3d igyenekre panaszkodik exportnál amikor a proteus7 3ds fájlt át szeretném konvertálni iges...slep !
 http://img13.imageshack.us/img13/4690/proba4h.jpg" border=0>

http://img638.imageshack.us/img638/7191/proba3.jpg" border=0>
Anyira nem vagyok rinoba othon!
Szerintetek mi lehet a gond????

000000000

A STEP nem alkalmas poligonok tárolására. Fontos megkülönböztetni a matematikailag definiált felületeket,testeket és a poligonmodelleket. Az előbbi esetben egy algoritmus írja le a modellt és a fájl csak az egyenlet együtthatóit tárolja. Poligon esetén a felületet háromszögekre bontja, és a háromszögek sarokpontjainak koordinátái tárolja. Poligont néhány speciális esettől eltekintve (relief, reverse engineering) nem használunk. Ennek oka az, hogy egy matematikailag leírt felületet tetszőleges pontossággal kezelhetünk, míg a poligon egy fix hibával követi az elméleti felületet. Hasonlatként gondold el így: egy kört megadhatsz az egyenletével, vagy pedig megközelítheted egy adott számú sokszöggel. Az első esetben a kör bármekkora méretnél kör marad, a másodikban pedig a mérettől függ a közelítés hibája.

000000000

Ui. Poligonmodelleket stl-ben célszerű tárolni. Felületből lehet poligont csinálni, de visszafelé már nem egyszerű a dolog. Komoly cégek szakosodtak ilyen szoftverek fejlesztésére. Ezt hívják reverse engineering-nek.

000000000

Ui.2: :D A parametrikus szofverek mint pl. az SE valamilyen szinten támogatják ezt a reverse engineering-et, de nem tudsz vele úgy dolgozni mint egy rendes modellel. A Rhino elég jól kezeli a poligonokat, de SE szintű progival ne is kísérletezz. Meg kell különböztetni a mérnöki szofvereket (SE, Proe, NX, Solidworks stb), a látványtervek készítésére való progiktól (Maya, 3DMax, DAZ, stb.). A Rhino azért boldogul mindkettővel, mert kissé átmeneti szoftver.

000000000

Szia!
nekem mindegy hogyan de valahogy meg kelene oldanom ezt a problémát tudol valami ötletet hogyis lehetne ezt orvosolni?
nem csak rinoval szorakoztam ez ügynben!
max3d..LeiosMesh...MeshLab....sok sok ilyen ami oda vissza tud konvertálni modeleket de kudarc mindegyikel![#wilting]

000000000

Igen ezt ismerem de nekem nem kell ez ügyben akora pontoságg a pcb model igy  látványterv meg felel  csak ha tervezek SE be egy doboz az jo lene látni SE be a pcb nyákot is hogyis fér el benne!

000000000

Az SE megnyitja az STL-t. Exportáld STL-be és nyisd meg az SE-vel.

000000000

A rinoval van gondom a hibba ablakok után megsem történik a konvertálás ez a legnagyobb probléma!!!!!
Szoval nincs mit be iportálni az SE be!!!!![#guluszem1]

000000000

A #847 vanak meg zipben a model fájlok 3ds....dxf ha van rino a gépeden vagy hasonlo progi probáld ki amiröl beszélek!

000000000

A Rhinoban mentés másként, és a fájltípus .stl. Ezután azt nyisd meg az SE-ben.

000000000

Amúgy lefogadom a Proteus közvetlenül is tud stl-be menteni. Ugyanis az épp olyan elterjedt formátum a poligonok esetében, mint a STEP a parametrikus modelleknél. De mindjárt megnézem a fájljaidat.