Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

designr

Laci.Ha én nem váltakozó mélységű vonalakból akarom összerakni a képet,hanem változó sűrűségű pontokból,arra melyk a legjobb program,előre is kösz a választ..

sanka74

Sziasztok! Most martam ki az arcképem...hát...ezt még gyakorolni kell..este teszek fel képet...finoman szólva lehetne jobb is...sokkal jobb...

designr

Beállításokat is mellékeld légyszi..Hány vonal,mennyi z?

Nemes Mihály

Hát igen!!

Kicsit törni a magyar,,,

De sajna nem tom, hogy (Lithopanes)-re egyátalán van-e rá magyar megfelelő. !!:D

Nemes Mihály

Értem én, hogy gőzmozdony .......

De pontosan mi a neve az anyagoknak,  és hol lehet ilyeneket beszerezni?

designr

Nekem sincs gyakorlati tapasztalatom vele..A leírás szerint minden anyag jó ami kismértékben átengedi a fényt,(és persze marható).Én a helyedben előszőr fehér(opálos)plexivel próbálkoznék.Egész tábla nagyon drága,de én pl dekoros,reklámos cégektől szoktam kérni leeső hulladékot,néha egész nagy darabokat kapok.Ez marható,és ha véknyítod jobban átengedi a fényt.Olyan műanyagokat keress,ami anyagában színezett,nem csak a felülete.Az ilyen anyagoknak az átvilágított "fénye"egyenesen arányos a vastagságukkal.Egy erős lámpával kipróbálod..

designr

Bocs..fordítottan arányos a fénye,a vastagsággal

sanka74

No itt van amit martam....valamit nem jól állítottam..a Z mélység 0,7 mm, a lépést 0,1 mm-re állítottam.Kétszer ment végig 30 fokban, a második erre merőlegesen volt.előtolás 1,5 m/min,a maró 25 fokos tűhegyes(gömb végű kellene)Nagyon raszteros.Amugy érdekesen generálja a g-kódot.Nem ugy csinálja hogy meg egyenesen és ahol le kell menni lemegy,hanem megy és kis szigeteket is végig csinál,oda -vissza,aztán megy tovább.

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001270055471024/5128806.jpeg" border=0>

designr

Első próbának szuper..Szerintem az ilyen marás akkor fényképszerű,ha az eggyes vonalak nem érnek össze,és a mart anyag felülete más színű,pl pácolt.Így jól látszanak a marási vonalak és nem ilyen 3d hatása lessz.Láttam már mikor pl márványba gravíroztak,mikor hozzáér a stift világos lessz a felület,nem kell nagy z,hanem szép tónusú képből dolgozni,és nagy színkülönbség legyen a mart,és a meghagyott felület között.De bár már csak én tartanék itt..

designr

PL ezen a képen sötét öltönyben vagy..ha ezt egy fekete felületű anyagra(kő,fa) marod és megfordítod a fekete és fehér arányát(vagyis ott mar ahol fehér.Akkor a z öltöny ,haj,szemöldök,maradnak sötétek,és élethű lessz..

000000000

szia!
Ere jó a laser gravirozót megmunkálás!
Azon eredeti igazán egy kép !

000000000

szia!
jóóóó lett nagyon elsö nekifutásra!
milyen fába van ez gravirózva ha jolátom ez fa vagy nem?

sanka74

Igen ez bükk fa...A tavaszi szünet után kipróbálom fordítva,meg kisebb Z-vel, és ritkábban a vonalakat...hátha. Én többet vártam...

designr

A proginak van fóruma,ha bírod a nyelvet,ha nem google fordítóval nyisd meg.Bár a fordítás nehezen érthető..

frob

Üdv
valaki solid edge -vel szórakázik e?
valhol láttam egy videót ahol a rajzoló tulajdonképpen pillanatok alatt rajzolt meg egy fúvókát, esetlegesen ha valaki ráismerne vagy valami hasonlóhoz egy linket tudna adni azt megköszönném...