Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ez természetes.
Amit ki szerettem volna fejezni:
Mindegy mit választ! A legtöbb rendszer jó!
Ezeket ésszerűen használni kell megtanulni!
Ez a fontos!

j3rx6bsjd

Ez itt a reklám helye lesz,de majd 30 éve lemezmunkákkal foglalkozunk.Bár egy kicsit specifikusak vagyunk,nem vállalunk mindent,inkább a kisebb dolgokra vagyunk felszerelve,de ha kell szerszámozunk is,már akár 100db-nál is.
Ami érdekes,hogy még mindig nem használunk CAD-et,mert gyorsabb nélküle:)
Mire bekapcsolod a gépet,addigra megírom "kézzel" a programot.(persze vannak kivételek)Ha esetleg tudok segíteni,keress meg nyugodtam privátban,lehet nem tanítalak meg rajzolni,de legalább elkészül amit szeretnél:)
Bár ha lenne lézervágó,ott már nem biztos,hogy erőltetném a kézi programozást,bár nem sokkal bonyolultabb,mint egy kontúrt megírni a marónál.

000000000

Valóban nagyon jók ezek a programok, köszi az újabb videot! Tényleg, ezt milyen programmal csinálod (magát a videot)?

Kár, hogy egy ilyen CAD/CAM rendszert csak tokkal-vonóval lehet megvenni. Ha külön kaphatóak lennének a modulok, biztos sok kis cég meg is venné, de a komplett rendszer milliós árát csak nagy melókkal, mechanikus dolgokra specializálódott cégek tudják megkeresni.

000000000

Engem inkább az érdekelne (ha ismered a SolidEdge-et is), hogy alapvetően a filozófiájában van-e különbség. Azt mondta egy ismerősöm, a PRO/E-vel sokkal gyorsabban lehet dolgozni a parametrikus működés miatt, hogy ő csak 1-2 adatot ad meg fixen, a többi kötve van a többihez (merőleges, középvonalon stb.) Így egy jól felépített modellt módosítani is nagyon könnyű. Szóval ez a PRO/E sajátossága, vagy már a többi (SE, SW) is így működik?

000000000

Ez aztán komoly cég! Nem is gondoltam, hogy maradt még a mi iparunkban ekkora vállalkozás :(

Sajnos nekem pestinek ez messze van.

43pbwjg8s

sajnos már régen nincs időm komolyan belemenni ármilyen más rendszer megismerérébe.
Ami biztos:
ezek a rendszerek feature alapú rendszerek, ahol az egyik elemet a másikra tudod építeni.
Ennek csak igy van értelme, mert egyébként követhetetlen a modellépítés.
Az előzőleg  létrehozptt geometriát a legkülönbféle módon tudod mint referenciát felhasználni. Az elemek létrehozásakor alkalmazott szkeccsek az általam ismert rendszerekben mindig elég jól kényszerezhetőek.
Ami nekem szompatikus a PROE-ben, hogy mérnökhöz méltóan teljesen a kezedben kell/lehet tartani a teljs geometriát.
Nincs olyan hogy csak ugy odarajzolsz valahova valamit, hanem mindent pontosan meg kell határozni. Érthető, átlátható lesz igy a modelled. Ahogy az egy mérnöki "műtárgyban" illik hogy legyen. A különbség talán az a rendszerek között (ha nem is nagy) hogy ezt hogyan segíti, vagy egyálatlán megköveteli-e.

Én személy szerint mellette vagyok. Igy nincs az utólagos alakítás, módosításkor "valahol lógó" elem, méret.

Emellett most előjöttek a szinkronmodellezéssel az SE esetében, de jelentem, hogy ugyanez a lehetőség elérhető már a PROE legujabb verziójában is.
Ettől függetlenül, hacsak nem importált geometriát kell direkt módosítani én nem használom majd soha, mert ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy a logikus felépítésedet elrontsd vele. Meglátjuk, hogy a nem parametrikus import geometriák esetében ez előre lépés lesz-e az eddigi lehetőségekhez képest vagy sem.

Szóval..

A válasz röviden:
Igen, igy kellene hogy működjenek, legfeljebb az eszközei lehetnem mások egy egy rendszeren.

43pbwjg8s

Még egy rövid dolog.
Tévedés azt hinni, hogy mindig meg kell venni a teljes rendszert.
Az egy dolog, hogy felteheted a teljes rendszert installkor, azonban messze nem az egészet kell kifizetned, ha nem az egészed szeretnéd használni.
A lincencelés megoldja azt, hogy mekkora részét tudod a rendszernem használni.
Van egy jól kitalált alapcsomag (Pl ez a PROE-nél a foundation) amellyel már nagyok komolya dolgokat tudsz megtenni.
Most pl a PROE WF5-nél ez már tartalmaz egy mechanika és egy CAM lite modult is. Ezek természetesen korlátolt tudású eszközök, de mégis elegendőek kisebb feladatok elvégzéséhez.

Utána következik az, hogy mi az amit még csinálni szeretnél a rendszerrel, amit az  alapcsomagban nem találsz meg. Ez természetesen plusz összegbe kerül.

000000000

szia gábor!
az iylen programokra mint az solid edge luxus lene megveni othono alkalmazásra'
Enek van sok megoldása hol is juthat hozzá a felhasználo de ez nem ide tartozik!
Igen valoban egy remek kis program amivel a videot csinálom ez több perces videot is megoldja pár megabájtban ez szeretem énis benne!
igazán nemtudom e nevét mert kinai programrol van szó igy a neve is kinai ahogy a felülete is!
de nagyon egyszerü kezelni f3 bilentyu a megálitás f2 meg a felvétel és a stop!
Sajnos az amit iparban használnak cad..cam bármilyen az millios nagyságrendben kezdödnek!
ez van sajnos!

Rinaldo

sanka74!túl mélyre sülyedt a projekt!!..?[#wave]

000000000

Az biztos, hogy otthonra épeszű ember nem veszi meg. De a vállalkozásomhoz, amivel pénzt termelek, ha korrekt egy szoftver ára, én meg szoktam venni.  

TurboCad-et ismeri valaki? Ahogy nézem, az is alkalmas lemeztervezésre, és töredéke áron megy a nagy rendszereknek.

000000000

szia!
Erre felületes megoldást szokás alkalmazni mint sok cég igy oldja meg ez a problémát hogy vesz egy hasonló termelésre való programot az ólcsó licenszelésel hogy legyen hivatalos oldala a dolgnak de komolyaban ugyis nagyob tudásu program rejlik mindig az elvégzet munka teknologia alat!

gsbwxanch

InreliCad is olcsó..30e. És szinte tud annyit, mint az Au..CAD.

000000000

http://www.autopol.com/ " TARGET=_fnew>Ez még lemarat egy újjab porogram lemez megmunkáláshoz

j3rx6bsjd

Szia Józsi!
Látom nagyon otthon mozogsz ezekben a programokban.Sokat keresgéltem már mélyhúzáshoz programot.Szerinted létezik ilyen?
Olyasmire gondolok ami a teríték méretét meghatározza,különös tekintettel a sarkokra.

000000000

Mélyhúzásra van a QForm2D/3D és a DynaForm. Nem használom csak régebben kipróbáltam. Az első könnyebben kezelhetőnek tűnt.

A progi ügyében pedig: gyakorlatilag minden komoly szoftver parametrikus. A Solid Edge-et fejlesztő cég készíti a parasolid modellező magot, amit azután elad a többi szoftvergyártónak,(pl. a SolidWorks) De a legújabb mag az SE-ben, illetve annak nagy testvérében az NX-ben van. A nagy szoftverek (NX, Pro/E, Catia, Inventor) gyakorlatilag ugyanazt tudják csak másként néznek ki. Persze kisebb finomságokban vannak eltérések, de alapjában ugyanolyanok (hiszen ugyanarra a feladatra fejlesztik őket). Ha az egyik cég kitalál valamit, más néven a másik is megvalósítja.