Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez még le maradt: [#smile]

http://www.metalix-cad-cam.com/" TARGET=_fnew>CNCKAD  OLDAL

http://www.youtube.com/results?search_query=cncKad&aq=f" TARGET=_fnew>CNCKAD mire is jó
[#nyes]

sanka74

Köszi,ez kell a lemezes dolgokhoz..

000000000

Látványterv inkább nekem kellene, hogy azt lássam, ahogy elékszülnek a hajlítások, hogyan találkoznak majd az élek.

Nem én akarom elkészíteni (nincs hajlítógépem), hanem lézerrel kivágatom, és cnc hajlítóval csináltatom.

Egy tepsiformánál pl. nem mindegy, hogy melyik lemez fog rátakarni a másikra, vagy ha nem jól számolom ki a terítéket, túlnyúlhat majd valamelyik oldal.

000000000

A video nagyon sokat segítene, előre is köszönöm!

000000000

hello
Ugyebár ahol csináltatod majd ezeket a dolgokat ahoz ismerni kelene a teljes gyártási folyamatot az egy más ha othon meg tervezed ahová elviszed legyártatni ot meg ugyis szinte átt kell alakitani az alap terveket az otani gépekhez szerszámokhoz!

j3rx6bsjd

Ez így nem fog menni,csak ha nem kell túl pontos alkatrész,nekem is hoznak gyakran hajlitgatni lézerrel vágott lemezeket és szívok vele,mert nem az én szerszámaimhoz van számolva a teríték.Ezekre a dolgokra szoktam mondani,hogy a papír mindent elbír.
Szerintem egy normális lemezműhelyben megadod a nézeti rajzokat és a többi a műhely dolga.
A terítékszámítástól kezdve a hajlításig.
Nézetben is kell ábrázolni,hogy melyik él takar melyikre,de terítékre nincs szükség,Esetleg egy axonometrikus kis ábra a sarokban ha nagyon bonyolult a darab.

000000000

szervusz gábor!  
itt egy izelitö a solid edge lemez tervezöjéböl ami nemis olyan bonyolult kezelni nagy iskola sem kell hozzá!
http://www.4shared.com/file/240415133/5c9075b6/se12_lemez.html" TARGET=_fnew>SE_lemez_video
Ha érdekel a több dolog is ezel kapcsolatban keres privátban!

000000000

Hát, igen, a múltkor kaptam is valami 100e körüli ajánlatot a tervezésre egy nem túl bonyolult doboznál. Úgy gondoltam, inkább megpróbálom magam. De arra nem gondoltam, hogy ez szerszám-specifikus.

000000000

Szia Józsi,
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele, rendes Tőled! Így nagyon egyszerűnek tűnik.
A ProEngineer-t ismered? Nekem nagyon azt mondják, hogy a parametrikussága miatt azzal kell dolgozni, és nem tudom, hogy a SE olyan-e.

Most a lemezt hogy megrajzoltad, a méretezés egy következő lépés lenne gondolom.

ywathzay

Autopressz kft. Keress rájuk a neten. Helyileg nem tudom merre vagy, de ők ingyen rajzolnak. A saját szerszámaikhoz. Mert terítékkészítéskor, jól mondja Lakatos nem mindegy milyen rádiuszú  szerszámhoz készül. Itt lerajzolod mi kell, ők pedig mm pontossággal elkészítik, meghajlítják. Hiába tanulsz meg programmal terítéket készíteni, előre én is csak olyat készítek el amiről tudom hogy 1-2 mm  tévedés nem gond, de volt már hogy 5-ös savállóból egy alakos profil kellett, 3 hajlítással, és nagyon nem volt mindegy mi hová kerül, hibátlanul megcsinálták, a terítékkel együtt.

000000000

szia gábor!
ProEngineer már megfordult a kezem alat mind sok ilyesmi program nekem elég bonyolult volt a proe ezért hagytam is mert nemvolt akora igényem a modelezésre csak pár minkámat SE csinálok mert könyü és gyors a tervezés vele akár szimetrikus 2d ben is vagy 3dben is egyszerü vele a méretezés is!
én személy szerint v20 használok az töbet tud is funkciokra a v12 csak a mérete és hordozhatosága miat használom ki!
ha meg másmilyen cad programra  átszoknék és szemezek is vele az nagyon tetszik a solidworks ugyan ez a fel álása mint a SE  proginak azal hogy nagyon sok plogin van hozzá fejleszve igy nem avul el tudásban sem!
csinálok neked egy 3ds modelröl szimetrikus 2ds rajzot hogy milyen egyszerü is ez az SE progival ha kiváncsi vagy rá!

000000000

Amint láthatod a leméretezés sem bolyolultabb!
SE V20 a méret be hálozás kb 3 katitás az egérel és leméretezi az egész rajzot automatikusan!
http://www.4shared.com/file/240585332/ee5f209a/SE12_2D.html" TARGET=_fnew>SE12_2D
A se v12 még ilyen szinten volt anno ahogy a videon látszik !

43pbwjg8s

HA akartok tudni többet a PRO/E ről kérdezzetek bátran.
Sokan bonyolultnak hiszik, pedig nem az.
De ezt már írtam és írom most is.
Amikor valaki olyan jön hozzánk dolgozni, aki nem ismeri, adok a kezébe egy kis példadoksit, azt lépésenként max 1 hét alatt végigcsinálja és már bőven tud vele dolgozni.

A CAD használatának nem ez a kérdése.
Mindegy milyen rendszert használsz, a feladatok, a későbbi könnyű módosíthatóság, uj verziók könnyű kialakíthatósága, könnyű és egyértelmű dokumentáció készítés és módosítás, valamint a modulokon kerszteül követhető modellalakítás és könnyű változtahatósági lehetőség a lényeg.
De ez a legtöbbször nem a rendszeren, hanem az azon dolgozón függ.

Lehet ugy modellezni, hogy pikk pakk készen van a modell. De egy modell nem ettől jó még. Hanem attól, hogy a konstrukciós változtatásokat a teljes dokumentáción és a kapcsolódó egyéb anyagokon (pl szerszámpályák, ha már a fórum alapvető témájánál akarok maradni) is könnyedén véghez lehessen vinni.

Nem elég modellezni, hanem jól is kell azt csinálni, a fentiek figyelembevételével!

Pl:
A németek most át akarnak nyomni nekem egy olyan feladatot, hogy az egyik uj sebváltóház eddigi homoköntött modelljét kell ujraépíteni nyomásos öntéshez. 15 hetem van rá... Ezen kiakadtam. :)
Amikor én egy homok proto házat készítek ugy készítem azt el, hogy a nyomásos ház teljes dokumentációja max 3 hét alatt elkészíthető legyen!

Erre kell törekedni. De ugy látszik odakinn még nem ig ygondolkodnak egy modell felépítése és a dokumentáció elkészítésekor.

43pbwjg8s

Ezt nem ismerem. Mi az hogy szimmetrikus 2D rajz? Elmondod?

000000000

szia kiskz

igy estefelé kijön már a fáradság miati tévedési tényezö ! vetületi ábrázolás akartam mondani!
#706 anyit hogy "agaboron" ál a döntés !