Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia. Ezt hogy kell érteni ?

sanka74

sanka74

Szia! Mit is?

000000000

Szia.
Ezt :) Nekem egyébbként bejött a Cut3D,egyszerű és faipari célokra szerintem teljesen jó.Az Aspire esetleg egy későbbi projekt lesz, most a Photo Vcarve van porondon, eddig kilencen vagyunk...remélem leszünk többen is...

000000000

Sziasztok!
Tudna nekem ajánlani valaki lemez-tervezéshez (kivág/meghajlít) való programot? Olyan kellene, ami annyira kis egyszerű, frappáns mint a Vectric programjai, nem akarok valami nagy gépész tervező szoftvert megtanulni (és idővel meg is venném). Olyan kellene, ami mondjuk indul egy megadott méretű lemezzel, az egérrel megmondom hogy hol hajlítson, hol mit vágjon ki, a végén meg kapok egy 3D-s képet, és terítéket.

000000000

üdv
Solid edge van lemez alkatrész tervezö része szerintem az egyszerü és gyors vele dolgozni amit el soroltál igy hirtelen azt tudja!
keres meg privátban ha érdekel a dolog!

000000000

üdv mindenkinek! [#smile]
Kérdésem lenne kinek milyen CAM program vált be a legjobban cnc alkalmazásra? [#miaz]

000000000

Köszi a tippet! Mennyire nehéz eljutni vele egy kész lemezig? Műszaki iskolába jártam, tudok műszakirajzolni, de nincs gyakorlatom ilyen programokban. CorelDraw-al terveztem eddig amit kellett.
Azt mondta most valaki, hogy jobban járok a ProE-vel, mert az parametrikus, a Solid Edge/Solidworks/Inventor meg nem.

De legjobban egy nem milliós programnak örülnék, ami alkalmas (esetleg csak erre jó) lemeztervezésre.

sanka74

Szia!Nekem a cut3d, 2d teljesen megfelel, mármint amiket eddig csinálgattam. Az Artcam is tök jó, csak ahhoz kell egy nagyon jó gép, meg sok gyakorlás.Az Alphacam szintén egy jó progi, csak nem egyszerű,sztem..Az Edgecamnek van magyarítása is, de azt még nem próbáltam.Én elsősorban faipari marásokat szoktam végezni, ugye ahhoz nem kell olyan nagy pontosság mint a fémhez....

j3rx6bsjd

Látványtervet szeretnél készíteni?
Mivel vágod a lemezt,ha nem titkos?

sanka74

A SolidWorks-ben van egy lemez tervezéses menü, igaz ezt a progit nem ismerem,csak a használati útmutatóját olvastam,de annak alapján egyszerűnek tűnik.Az inventort ismerem, a lemezes részét is mert az egyik ismerősöm lemezbe utazik, és segítettem neki egy-két dologban.Ő számítógépes élhajlítóval, stancolókkal dolgozik. Neki/nekünk is a legjobb egy lemezes progi lenne, ami csak erre a feladatra való...

000000000

ha érdekel csinálok rola videot miket tud!
és milyen gyors vele dolgozni!

000000000

solid edge nem kell iskola én is magam jötem rá mindenre szoval nem is olyan bonyolult megtanulni!
SolidWorks sem nehéz megtanulni de ösze tetebb program az biztos kezelés szempontjábol!

000000000

üdv
sanka74
van ilyen program az a neve metalix cnckad v9
és beszerezhetö!

sanka74

Köszi,megpróbálom beszerezni....