Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
AutoCad-el terveznék és a cnc-gép petöltése Mach3-mal történik.Alap-bol müködik a dolog,vagy kell e tennem valamit ahoz,hogy minden rendben működjön?Ha igen akkor mit?
Hozzáértő válaszát várom.Köszönöm szépen.

D.Laci

Mégis mivel mit szeretnél megmunkálni?
Eszterga maró, lézer plazma?
2D , 3D, esetlek 5 tengelyes gépen?

yb8iik8sz

Szia!
dwg-t (vagy dxf,ha 3d akkor stl(ha AutoC) beolvasod Cam,csinálsz Gcode,azt beolvas Mach, és müködik.

000000000

3 tengelyes maró-gravirozóval szeretnék fa 3D markolatot marni .Artcam-om nincs,AutoCad-em van.A betöltéshez valami pontos útmutatót ha kapnék.

000000000

Esetleg,ha Google Sketcuhup-al készítem,azt is betudom tölteni?

43pbwjg8s

a 3D modell még egy dolog. A pályát (G-kódot) is le kőn generálni egy CAM szoftverrel.
A MACH majd azt eszi meg!

43pbwjg8s

Solid Edge ST2 portable. (nem installálandó, csak futtatni kell) érdekes lehet valakinek?
kb 400MB.

yb8iik8sz

Szia darlasz!
Megértem helyzeted,egy éve még maróm se vólt,azt +hogy mi a CAM?
Ha AutoCad és 3D, akkor stl file-ba mentsd el.Ha ez nem sikerűlne,mert esetleg technikailag nincs jól rajzolva (térnyolcad,egy szil test,stb), akkor (van más megold is)3dsmax import dwg,majd export stl.
stl beolvas CAM.Ahogy Péter is írta kéne egy CAM-es progi,amivel csinálsz G-kódot.
AutoCad-be csak a 2010-es verz-hez van egy plug-in ami elvleg csinál Gcod-t,nem jó.
CAM progira sok megoldás van,én az elején letöltöttem DeskProto 50 triált,egy hónapig teljes,majd nyomkodtam és martam.Bár elötte,hogy valami rálátásom legyen a dolgokra,teljesen jó volt a Mach-ez lévő LazyCam.Majd ami G cod csinálsz CAM-be,azt beolvas Mach.'Lehet,hogy elsőre nem 3D-t kéne marni'.
És ha megengedsz még egy javaslatot,Töltsd ki az adatlapod rendesen.

yb8iik8sz

Fórumtárs ajánlotta másik topicba:http://learncnc.org/
Ajánlom figyelmedbe lesson 1,page 8 of 8-t.
(rajzoltam AutoCad 3d,vettem cnc,hogy marjuk ki pik-pak, aztán felébredtem)tényleg megértelek.

000000000

400 MB ? Nem kicsi az ?

000000000

A hobbycnc.hu oldalon találsz olyat hofy file tár, na ott van aszhiszem Merkel Géza által készített egy Nagyon jó program amivel a sikon elkészített g-kód áttalakitható kör keresztmetszetre,csak a test átmérőjét kell megadnod, és a program elkésziti az újj g-kódot palást felületre...3-4 kattintás és megy...nem kell extra progi..csodálatosan müxik..
Profi munka hidd el!!

000000000

Kedves Plk!

Köszönöm a rám fordított idődet és bizom benne,hamarosan meghálálhatom.

43pbwjg8s

Mivel portable, igy bizonyos dolgokat ilyenkor le szoktak "hántolni" a hordozhatóság oltárán.  
A másik, hog yamikor ezek a portable szoftverek készülnek, gyakorlatilag egy tömörített exe file készül ami tartalmazza magában a szükséges komponenseket, de ahogy mondom, tömörített formában.
A használat alatt csomagolódik ki ideiglenesen maga a szoftver, részben a memóriába részben ideiglenes file-okba. A leállítgás után ezek természetesen automatikusan törlődnek.

Igaznándiból nem tuod sokat mondani róla, mert nem használtam SE-t a legelső verziója óta. :)
Ki kellene próbálni valakinek aki aktív benne!

000000000

Végül is elképzelhető a dolog, csak azért tamáskodom mert a fullos st több mint 3 giga,és láttam 1.8-as st2-őt viszont az el sem indul annyi minden hiányzik belőle. Ha gondolod küldj egy linket és ránézek a hétvégén.

43pbwjg8s

Lassan kúsznak fe a darabok....
Szólok ha töltheted és kapod a linket!
Legalább megpróbálod, és meg tudod mondani, hogy hasznos lehet-e másoknak.