Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frob

hú nem akartam hitvitát indítani minden bizonnyal mint láttam is azon a kisfilmen mambablack2009 volt kedves és csinált nekem, hogy meg lehet oldani csak mivel kb 1 hete raktam fel a progit, így még nagyon az elején vagyok, de tervezem mert van a helyi fősulin ilyen lehetőség, elmegyek és egy 40 órás tanfolyit végicsinálok, csak addig is meg kel rajzolni a rajzolandókat, azért is kérdezek :)

egyébként proe-t is próbáltam de valahogy kevésbé állt kézre mint a solidedge st2, persze kétlem hogy ez a proe hibája :))

mambablack2009 a youtube-n én is lesegettem a dolgokat, de pont az amit te rajzoltál nekem nem volt, és végül is messzire nem kerültem el a dolgot, csak azt a menüt vagy inkább mondjuk funkciónak nem kapcsoltam be ... de majd most :D

43pbwjg8s

Dehogy is van itt hitvita! :)
Éppen Te vagy egy jó példa arra, hogy amikor kezdesz és megpróbálsz egy két rendszert, megtalálod azt ami jobban a kezedre esik. Onnantól incs kérdés. Ezt már annyiszor leírtam:
ezek a rendszerek mind jók. Majdnem mindegy melyiket tanulod meg és használod. Csak annyi, hogy akkor tényleg csináld mert másképpen nem lehet megtanulni! Ennyi csak a titka a dolognak.

Én pedig csak nézelődök videók után amikben a példakedvéért most a PROE-ben lehet sokmindent ügyesen megcsinálni. De azt is írtam már, hogy a paramatrikus rendszerek működése és filozófiája a legtbbszr nagyon hasonló. Az itt mutatott példák ha nem is pontosan ugyanugy a legtöbbször megtalálhatók a másik rendszerben is.

43pbwjg8s

Példaképpen ha van olyan akinek a kezében van (ÉS NEADJISTEN PRÓBÁLJA MEGTANULNI IS!!!!) egy WF5, abban alapértelmezésben, az alaprendszer részeként benne van egy NC lite modul.
Itt egy kis videó róla:
http://www.youtube.com/watch?v=pCSw-AWbkLc" TARGET=_fnew>NC LITE WF5-ben

000000000

Persze hogy benne van. Mint ahogy a Solidworks-ben is. Csak az SE-ben nem lehet utólag meghívni, hanem importáláskor jön elő automatikusan. Amúgy elég jó, többször bejárja oda-vissza az importált modellt, amíg megtalálja a műveleteknek azt a sorrendjét ami a legjobb. De még így is van hogy kézzel kell átsegíteni itt-ott. Pl. ha egy részt lehet körkihúzással és sima kihúzással is csinálni, akkor nem biztos hogy tovább tud menni ha nem a megfelelőt választotta az automata. De ezen lehet segíteni: át kell váltani kézi üzemmódba, kiválasztani a megfelelő műveletet, majd ha megcsinálta, továbbküldeni automatán.
 A SmartElectrode-t nem ismerem (mivel a Poe-t csak alkalomadtán használom) de a videó alapján épp olyan mint a többi hasonló. Az SE-ben is így megy, csak másképp néznek ki a gombok amire kattintani kell. A fontos apróságok, az ilyen videókon úgy sem látszanak, mert ezeken mindig sima ügy az elektródakészítés minden proginál (olyan fazont választanak, végül is promó). Az ördög a részletekben bújik meg. :D

frob

solidedge is tud ilyen g code generálást? no jó lesz ez mondom :D csak bele kell rázódni rendesen.. de rövidesen talán kövi hónapban már tudok vele foglakozni igazán már mint a tanfolyival is

43pbwjg8s

Hát persze! :)
A reklám videó mindig gördülékeny. :)
Ott nem kell szöszölnöd az importtal és a geomcheckekkel. :)

Abban van nagyon igazad, hogy még néha akkor is tud probléma lenni, ha azonos rendszerben dolgozik a szerszámkészítő és a konstruktőr.
Nagy hiba ha valaki hanyagul, nemtörődöm módon készíti el a modellt.
Elég elkeserítő tud lenni néha az amit az ember lát.

000000000

szia kiskz!
Én nem szeretném használni a szinkron modelezést egyáltalán azért nem használok solid edge st1..st2 verziot amik szinte ere épülnek fel!
én ano keztem se 12 vel és v20 megis áltam mert nekem a hagyományos sikon rajzolás és tervezés jobban megszokot dolog lett!

000000000

Egyenlöre a se csak cad program ara kiváncsi lenék hogyis cam vele nc kodot!!!
Ne keverd a kettö dolgot ösze!

000000000

Anyit még a tanulásrol se ben van vizuális helpje sample modelekel ot lépésröl lépésre végig vezet a tanulásban amire eljutsz a kész modelig töbet ér akár milyen pénzkidobásos tanfolyamnál is!
Csak ugy rögzül beléd amit csinálsz ha te magad jösz rá minden funkciora!
szépen zonrorázd végig az tools ablakokat hogy mire is valok és bele fogsz rázodni gyorsan nem lesznek korlátjaid bene akármilyen bolyolult alakzatrol legyen is szó!
Én igy tanultam meg az se!
Ha minden nap egy orát foglalkozol is vele egy funkcioval is akor bele rázotsz egy honap alat olyan szinte eljutsz vele hogy nem lesz gond bármilyen alakzatot is lemodelezni vele![#taps]
Ez nem autocad hogy szenvedés és nyögés a tanulás!!![#rinya]

frob

tanfolymon is gondolom azok vannak végigvéve, csak azzal a különbséggel hogy lehet kérdezni
és talán válaszolnak is :)

43pbwjg8s

Szia!

Köszönöm az infót!
Igazándiból azt szerettem volna látni, hogy valaki hasznosan fel tudja-e használni ezt a lehetőséget. Teljesen mindegy milyen rendszerben.
Mégegyszer köszönöm.
Ugylátszik akkor nem tudtak olyan igazán ütős funkciót alkotni ezzel int ahogy sokszor hirdetik.

43pbwjg8s

Frognak:
Mellé még azt tanácsolnám, hogy utána bármilyen nyögvenyelősnek is tűnik az elején (ha ugy csinálsz ahogy mambablak mondja nem lesz az) akkor is minden munkádat próbáld meg ezzel készíteni. Amin godolkodsz azt is, bármit!
Meglátod, egy idő után olyan eszköz lesz a kezedben a gondolkodáshoz, a tervezéshez, a munkához, amit soha nem fogsz "eldobni" utána, mondjuk a papírért.

000000000

hay
igen érdemes egy cad rendszerné maradni mert egy másik szoftver forditoja egy tipusu fájlnál is pl:iges...igs változhat egy be import a model paraméterei ez fug a cad szoftver fordito motor verzionál is ugyan anál a fájl kiterjesztésnél is![#nyes]
Ilyen kis problémkbol hatalmasat lehet szivni egy egy sürgös munkánál!!!![#wilting]

000000000

Az lehet csak beléd rögzüljön amit oktatnak ez mindig a létszámtol füg nagyon egy ilyen tanfolyamin ha sokan vanak kár is bele kezdeni csak pénzkidobás lesz belöle!
sok ember... sok kérdés...sok idö...tanfolyam eltelt csak az ragad meg az elmébe amit kérdeztek!
A gyorstalpaloknál 90% igy folyik le sajnos!

43pbwjg8s

Ha érdekel bemásolom ide egy hozzászólásba az én IGES és egyéb interface beálklításaimat. :)
Nem lenne rövid hidd el!

Te mam! Mi az az ANÁL fájlkiterjesztés? :)