Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frob

azt irták akár 4 főtől is indítják, na kiváncsi leszek, kb 1-2 hónap mulva jutok odáig.. ha még kell akkor elmegyek.. ha nem akkor kisnyúl :D addigra megtanítottátok ami kell :)

000000000

szia!
mivel egy leirásban csak egy pl beszéltem az az iges..igs kiterjesztésröl!
---------------------------------
sajnos egy ilyen fordito motornak van ugyebár kiadás verzioja is mint pl proe4 be v10 iges verzios motor vagyis fordito van épen!
proe5 nél v11 iges fordito motor!  
és ez külömbözik ugyan anál a proe verzionál export és import nál is!
és csak egy programrol beszéltem a poe röl most!

000000000

Legyen ugy ahogy leirtad csak biztatlak hogy sokat gyakorolj de az már nagy elöny hogy már othon is ott van a gépeden az st2!!!

000000000

Én nagyon szeretem az igs kiterjesztés mert minden program cad és cam ismeri 99% és jol konfigurálhato is paraméterek szempontbol a forditojában a cad/cam szoftvereknél!

43pbwjg8s

Elvieken ezeknek visszafelé kompatibilinek kell lenniük.

Az IGES-sel kapcsolatban.
Ez egy szabvány szerinti interface, amelynek a specifikációi adottak, és ezt minden egyes interface modulnak teljes mértékben és pontosan támogatni kell(lene).
A probléma a rengeteg beállítási lehetőségben rejlik sokszor ha rendszerek között jársz kelsz az adatokkal. Sajnos azt nem mindig veszik figyelembe, hogy az egyes rendszereknél a default olvasási írási paraméterek ugyanolyanok legyenek. Ha viszont már állítgatni kezdesz... Huhh. Ott kezdődnek a komoly különbőzőségek, a lehetőségek arra, hogy ennek köszönhetően közel ne ugy olvassa az egyik rendszer a másik exportját. De nem is kell hogy két külön rendszer legyen! Elég ha az mondjuk az olvasó defaultban van, és a kiíró már specifikus beállításokat használ.

PROE-nél, az export/import motoroknak elviekben nem lehet különbség bizonyos verziószám diferencián belül.
Amennyiben egy felsőbb verzió ujabb motort kap, a lentebbi verzió ugyanugy megkapja az uj hetikódos frissítést ami felruházza ugyanazokkal a képességekkel. (Jó esetben igy megy)
Persze ezt nem mindenki tölti le és alkalmazza azonnal (ugye legfőbbképpen Warezéknál).
Ezek persze elvek csak sajnos.

Pl. az én számomra (és azt hiszem tapasztalat-ból mondhatom, hogy sokak számára az iparban) már régen kerülendő az IGES.
Elavul és lassan nem tudja megfelelően lekezelni az ujabb és ujabb modellezőmagok geometriáját. Pedig ugye a modellező magok íróinak/fejlesztőinek arra is kellene törekedni, hogy az interface írók ne izzadjanak vért amig megoldják hogy az uj típusú geometria kiadható legyen. Nem mindig sikerül.

Nem hogy különböző rendszerek között, nemhogy azonos rendszerben, de egy másik munkaállomáson esetleg más beállításokkal, de ugyanazon a gépen is gyakorta megesik, hogy az ellenőrzésképpen visszaolvasott IGES hibás, és javítani kell.
Ez az elkeserítő. Ezért nem is használom, hacsak nem végképpen szükséges.

Erre van az a szerencsés törekvés mostanában, hogy a különböző rendszerek native olvassák egymás geometeriáját.
De persze emellett léteznek megbízhatóbb interface típusok. Ilyen a STEP (persze itt is érdemes figyelni a verziókra és ezek a legtöbb esetben könnyedén állíthatóak), vagy a mindig ugyanugy, ugyanazokon az alapokon nyugvó STL.

43pbwjg8s

Szerencsés vagy ha nincs sok gondod vele. De ezt most tényleg jóból mondom.

frob

no urakok gyakorlok, mint a gép, ez született
http://www.harden.hu/egyeb/laseregyben.jpg" border=0>
lézerdióda tartó, bár pár apróság még hiányzik, pl mivel a dióda pozitív testelésű még egy karimás gyűrű aminek a külseje 42 mm ügye ekkora a marómotor befogató része, na meg amit nem rajzoltam meg az a peltier elem a rúd és a borda közé

43pbwjg8s

[#taps][#taps]

Csak méretezd át a képet kisebbre! (max 800 széles)!!

frob

megtettem gyorsütemben , mert nekem is feltünt, no meg az is hogy kicsit meg kel nyűjtanom a hűtőbordára kapcsolódó részt, hogy ne a lencsetartó menetes rész tartsa csak a  cuccost, majd csak alakul ez

000000000

szia!
mekora teljesitményü diodához csinálsz hütést!
én ano a dpss 532nm modulomat igy oldotam meg!
http://users.atw.hu/jeges2009/_private/laser/laser2.jpg" border=0>
TO9 tokozásu dioda van benne![#wink]

000000000

Te joval mélyeben vagy az iparban oda kell is a hatékonyabb és hibamentes file inport /export!![#email]
de nekem ithooonra se megfelel![#wilting]

000000000

Én is a STEP-et ajánlom semleges adacsereformátumnak. Minden progi ismeri, teljesen korrekt és még szereléseket is tudsz exportálni. Az IGES hajlamos a szétesésre, kizárt dolog hogy elsőre sikerüljön eltalálnod a fogadó szoftvernek megfelelő beállítást. Pl. ha Rhinóban exportálsz IGES-be, ott előre konfigurált exportbeállítások vannak az ismert CAD/CAM progikhoz, és még igy sem százszázalék.

frob

3W os diódához egyenlőre, C-Mount tokozása van neki, az 5W -os nak is, azért ez egyenlőre bőven jó lesz sztem. látod még az elektronika elhejezésén nem is gondolkodtam, a tied mekkora teljesítményű?

43pbwjg8s

Bocsánat hog yitt kérdezem, de sajnos nem ismerem a témát.
Mit lehet tenni egy ilyen 3W os diódával?
Mennyibe kerül egy ilyen?
VAgy átmenjünk a lézer topicba?

43pbwjg8s

Ha interface ln is a STEP-et ajánlom inkább.
Az STL sajnos a 3szögesítéskor "rombolja" a geometriát.