Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

4k0yxz3fu

Nem tudom, hol kell maradék ráhagyást beállítani. A cut parametersnél a tolerance meg a stock? Ezeket pl. nem tudom mit jelentenek.  
Kösz mindenkinek a linkeket!

000000000

stock
Ha nem akarsz rajtahagyni, akkor legyen nulla.

A tolerance az a húrhiba amivel a kontúrt követi.
 Biztos jó stratégiát választottál? Mert nem csak 2D alapú stratégiák vannak, amelyeknél rajz alapján tudsz marópályát generálni, hanem 3D alapúak is amelyek 3D testmodellből kiindulva generálnak marópályát.

Ha ilyesmit nem használsz, akkor jobban járnál egy egyszerűbb CAM progival (Vector, Bobcad, CimcoEdit). Bár ha a RhinoCAM-ot megtanulod, azzal se gond.

4k0yxz3fu

Asszem megvan! A Stock nem volt nullán! Csak van még egy csomó beállítás, amit nem használok és nem tudtam pontosan, hogy mire való, így nem nyúltam hozzá. Most sikerült bekapcsolnom a szerszámpálya láthatóságát is, és látom a Rhinoban, hogy jónak tűnik a kontúr! Köszi mindenkinek, hogy továbblendítettetek a holtpontról! :-)

000000000

Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban,hogy az edgecam 2012 R1-es programban hol lehet beállítani a magyar nyelvet mert sehogy sem sikerül,a telepített mappákban megvan a magyar de sehogy sem tudom beállítani.

000000000

Jobb felsö sarokban "Átkapcsol megmunkálási üzemod" http://i50.tinypic.com/30lf5uu.jpg" border=0> csak ezen a felületen magyar!
Bár enek nem látom az értelmét hogy egy ekora program félig angol per magyar bele lehet kavarosni![#conf]

4k0yxz3fu

Sziasztok!
Nem találtam topikot a témára. Anyag kérdésről van szó. 1mm vastag nagy sebességgel is jól forgácsolható anyag kéne (lemez lényegében). Corian lenne a legjobb, de nem hallottam még 1mm vastagságban corianról. A nyáklap is szóbajöhet, de nem kéne bele az üvegszál. Üveg nélküli nyáklap nagyon jó lenne. Persze ha nincs más, lehet hogy ez lesz. Esetleg van valakinek ötlete? Nyilván nem ide kéne írnom, ha van topik igazítsatok útba. Köszi!

4k0yxz3fu

Sziasztok! Újabb RhinoCAm hülyeséget találtam. Van 10 db egyforma objektum a rajzon. Hiába jelölöm ki pocketing-re őket, nem generál mindegyik zsebre pályát. Nem értem miért. Valam láthatatlan rajzbeli definiciós probléma lehet, de nem tudom, hogy hogy lehetne megszabadulni tőle.

4k0yxz3fu

Ráadásul azt is csinálja, hogy mondjuk az egyforma objektumokból kijelölök kettőt, generálok. Oké. Utána hozzáveszem a harmadikat. Az első két szerszámpályát kitörli és csak a harmadikra csinál egy újat. Érthetetlen. Minden görbe záródik és mégis. Ezzel már eddig is sokat szívtam.

bznc93pf5

használj olyan egyszerű programot amivel nincsenek gondok pl.Cut 2D vagy Cut 3D.
de az ArtCam is megtudja ezt az egyszerű dolgot.

4k0yxz3fu

Heló, ezen már túlvagyok. VIszont van megint új hülyeség. Egy nyáklapból ki akarok vágni egy téglalapalakot, aminek le vannak kerekítve a sarkai. Az egyik sarkát kerekíti csak le, a többi 3-at letörni 45 fokban. Érthetetlen.  
További rosszságok is vannak, pl ennek a téglalapnak a szélein van 4 furat (a két keskenyebbik oldal szélén). Ezeket a furatokat kinyitottam U alakúra, így a külső kontúr részeivé váltak. Megadtam neki profiling-ot és amikor erre a részre ér, bazinagy köröket kezd el marni, szintén érthetetlen. Már minden tőlem telhetőt megpróbáltam, de nem tudtam kiirtani, csak a furatokkal együtt. Ha van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy mi a franc ez azt nagyon megköszönöm.

4k0yxz3fu

Ja, a szerszámátmérő kisebb, mint a rádiuszok, ami tőlem tellett leellenőriztem, nem működik.

Devecz Miklós

Milyen maróprogramot használsz?
Mach3?

xfg6v697j

Azt a bazinagy köröket marást a G2/G3 nem megfelelő beállítása ikozza.
Át kell állítani az I J módot.

000000000

Hol tartasz a tananyagban?
Mert az alapoktol kezdi az oktatást 2d!

adamant

Elvileg ha eredeti a program és a hozzávaló magyarosítást használod és nem a diákverziód megoldást akkor magyar is lesz legalábbis nekem ez a tapasztalatom [#idiota]