Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Nálam el sem indult a magyaritáshoz  különálo verzio induláskor összeomlot!
Csak az a verzio stabil amihez a mmagyaritás van kész persze LND verzióban!:)

4k0yxz3fu

Mach 3-at használok

4k0yxz3fu

Ezt hol állítom át? A Rhinoban minden jónak tűnik. A laptopomon lévő Mach 3 is jó szerszámpályákat mutat. Viszont azon a gépen, ami a CNC-t vezérli a Mach 3 más szerszámpályákat mutat.

4k0yxz3fu

Bocs, megtaláltam az IJ módot. Hogy mit jelent az egyik és mit jelent a másik azt viszont nem tudom, de a biztonság kedvéért most átállítottam inkrementálisra abszolútról.

4k0yxz3fu

Még valamire rájöttem. Épp nyáklapból vágok ki dolgokat. Van egy külső kontúrom. Ha megadom neki, hogy használjon "hidakat" (use bridges), attól függően, hogy milyen magasságot adok meg neki, belerondít a szerszámpályába. Ha nincs híd, az összes fogásmélységhez tartozó pálya egyforma. Ha van híd, abban a magasságban, ahol a hidat kezdené marni, megváltoztatja a kontúrt.  Hogy ez miért van megint?

xfg6v697j

Az I J a kör középpontját határozza meg.
Ha inkrementális,akkor a körív kezdőpontjához képest relatívan számolja.
Ha abszolút,akkor pedig a koordinátarenszer nullpontjához képest számolja.

4k0yxz3fu

Oké, de mikor használjuk az egyiket és mikor a másikat?

Másik kérdés. Hogy tudok RhinoCAM-mel egy ferde fenekű nútot marni? Egy sima egyszerű nútot azt meg tudok csinálni, aminek Z irányban nem változik a mélysége. De ha a nút fenekét lejtősre akarom csinálni, annak hogy kéne nekiállni? Korábban csináltam ilyet, de kézzel írtam meg a G-kódot most viszont kéne a fejlettebb módszer.

xfg6v697j

Ez teljesen egyéni.
Én az abszolút módot favoruzálom.

4k0yxz3fu

Tehát nincs olyan, hogy bizonyos feladatokhoz az egyiket kell, máshoz meg a másikat? A ferde nútra van valami ötleted?

xfg6v697j

Én gyakorlatilag szinte mindíg kézzel írom a G kódot.
Nem ismerem azt a programot.

besirkyjh

Szia  

Ma láttam véletlen hogy a rhinoban pocketnél van lehetöség a rámpára ( Z tengely ) .A többit nem tudom ( de jobb oldalt egy legördülö szerszám menüben van és pirossal ki van emelve egy kis ábrával ):)
Miért nem jo a kézi ( egy sorba a 3 tengely ha kell ) ?

4k0yxz3fu

Azért nem jó a kézi, mert ahhoz már egy kicsit bonyolult az alkatrész. Melyik szerszámmenüben láttad a Z-t?

4k0yxz3fu

Amit én látok az csak az entry/exit, ezzel meg nem tudom megcsinálni.

4k0yxz3fu

Úgy tűnik, hogy a Rhino ilyen egyszerű dolgokra nem képes. Ez tképpen egy nagyon egyszerű 3D feladat, amihez még nem kéne modell viszont már nem 2 és fél D.

besirkyjh

Szia  

Itt néz körül hátha segit valamit .

http://wiki.dxarts.washington.edu/groups/tutorialsdemos/wiki/14246/STEP_05.html" TARGET=_fnew>5. kép

Sajnos én csak mint futokaland találkoztam a Rhinoval ! :)