Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

4k0yxz3fu

Kösz, minden ilyen cucc jól jön, még ha nincs is benne ami nekem kéne. Mindegy, most írtam egyet kézzel. A Rhino által rajzolt szerszámpálya a szerszám forgástenelyének (középvonalának) a pályályát jelenti ugye?

000000000

Az IJ beállítást a géphez kell igazítani. Ha a gép vezérlője a relatívot használja akkor a CAM-ben is azt kell beállítani. Ha az abszolútot, akkor azt. Ha R-et használ a gép, akkor a CAM-ben is azt kell.

A 3D görbe marását illetően jelenleg nem tudom mi a helyzet, de egy 2010-es fórumbejegyzés az Engrave stratégiát ajánlja. Ígérik a 3D offset stratégiát ami tudja a kontúrkövetést, nem tudom, hogy ez megvalósult-e már.

000000000

s7manbs8

Solid Edge v12 ben raktam egy négyzetet és egy téglalapot, hogy tudom odahúzni egyiket a másikba, hogy a középpontjuk egybeessen ? Megzavarít ennyit nem tudok megcsinálni.

bznc93pf5

nem annyira egyszerűek kezdő számára ezek a Cad programok, ajánlanám a Youtube filmeket, némelyik nagyon sokat tud segíteni.

bznc93pf5

ha nem 3D-ben akarsz rajzolni ajánlom a Corell-12-est, abban tudok segíteni

bznc93pf5

vagy inkább az AC jobb lenne mert akkor már ott a Gkód generálási lehetőség ha netán szerszámpálya rajz készülne.

000000000

Az SE-ben különféle kényszerek vannak. A két téglalap oldalközéppontját tudod függőlegesen vagy vízszintesen egybeesővé tenni. A rajz eszköztáron egy kis kereszt az ikonja.
Egyébként érdemes a Súgó öntanítójának az első pár részét végignézni, ha ennyire nem vagy képben. Nagyon jó öntanítója van a proginak.

s7manbs8

Kösz, közben addig próbálkoztam valahogy csak odakerült, még összesen nem foglalkoztam vele pár órát csak azt is vagy 1 éve vagy 2 ... valami Sketchpoint-tot benyomkodva talált oda valahogy.

s7manbs8

Csak azt nem nagyon értettem, hogy miért nem jelenik meg hogy hova tenné ez a kényszer vagy mi a görcs. :)

s7manbs8

Na, most egy kis gyakorlás után már tudom ide oda húzni, törölgetni, egymásra tenni, vonal, kör stb. húzgálni, megy ez, csak gyakorolni kell, mint az akasztást. :)

000000000

000000000

Sziasztok megtudnátok mondani,hogy az Edgecam -met be lehet úgy állítani,hogy csak a G kódokat írja ki,és az N mondatot?

000000000

Úgy érted, hogy az egyéb gépi parancsokat ne posztprocesszálja?
 Vagy keresel egy olyan posztprocesszort ami alapból így csinálja, vagy a szerkesztővel csinálsz egyet. Már nagyon régen foglalkoztam vele, de emlékeim szerint elég jó szerkesztője van az Edgecam-nak (a Start menüben van hozzá link).
 Megnyitsz vele egy alap vezérlőt (pl. Fanuc), elmented másik néven, majd ebben az új fájlban kiveszed a szükségtelen dolgokat.

000000000

Szerintem egyről beszélünk,amúgy jól megcsinálja a kódokat csak engem zavar,hogy beteszi elé az N mondatjelet azt pedig nem ismerem annyira mint a G kódokat,megpróbálom amit írtál köszönöm.