Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

robroy007

az N a mondat sorszáma  
semmi extra nincs benne
max zavaró lehet és nagyobb a file mérete

s7manbs8

Sketchup 7.1 ben Plugint akarnék használni skp_to_dxf.rb , de hiába teszem be a Plugins mappába a szükséges file-t, nem jelenik meg a Plugins menüben, vajon mi lehet az oka, rajzot akarnék dxf-be exportálni.

s7manbs8

Közben megtaláltam már a Tools menüben megjelenik, csak már most meg az a baj, hogy hiába mentem a file-ba az előállítandó dxf-et, nem tesz oda semmit mintha nem csinálná meg, de pedig úgy tesz, mintha kész lenne.

s7manbs8

Csak, hogy ne kelljen már újra rajzolni más programokkal, ami megvan.

http://kepfeltoltes.hu/121227/Z_tengely_motor_tarto_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

g9rsijv3

Üdv
Valaki használ Alibre Design-t, volna P.Ü.-be kérdésem.

000000000

Üdv
a sketchupban megrajzolt objektumot jelöld ki, majd a File menüben, menj az export-ra ott 3d objektumra, válaszd ki az autocad dxf fájltipust,
válaszd ki a helyet ahova menteni akarod, és adj egy fájlnevet neki, majd export. hogy sikeres lett-e a mentés importáld vissza a fájlt a sketchupba, ugyancsak a file menüből, csak az import menüpontot kell választanod. Remélem segítettem

s7manbs8

Üdv, ott nekem csak Collada meg egy másik típus van dxf nincs, abba nem lehet menteni.

xg2w6ib9x

Sziasztok !
Látom vannak itt Sketchup felhasználók többen is. Hátha tud valaki segíteni.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e valami olyan forrást, ahol tényleg érdemleges információkhoz lehet hozzájutni a program használatát illetően.
A neten főleg olyan infókat találtam, amire az ember magától is rájön.  
Ha felmerül valami kérdés választ nem nagyon találni rá. Találtam egy magyar Sketchup fórumot, de finoman szólva semmit sem ér a tartalma.
Jó lenne ez a program, mert a lehetőségei igen szélesek, csak ahhoz ki is kéne okosodni, hogy ezt ki is tudjam használni.
Nem szívesen hagynék fel a használatával, hiszen már sok mindent megtanultam rajta, illetve rájöttem a használatával kapcsolatban, viszont időnként nagyon el tudja venni a kedven a tehetetlenség.
Előre is köszi !
Üdv: István

90p3mhzrp

Szép estét mindenkinek.
Érdeklődni szeretnék edgecamben hol lehet beallitani hogy a generalt kód kompatibilis legyen a mach3 mal. Elore is koszonom a segitseget.  

s7manbs8

Miket rajzoltál benne már ? Én tegnap is pár ruby scriptet letöltöttem megnéztem mit csinálnak.

adamant

Hello!

Kell neki egy postprocessor ami generálja neki a dolgat olyat formátumba hogy meg tudja enni ha kell ilyen írj nyugottan és küldök egy rakattal van mindenféle vagy akár tudok segétkezni a megírásában  

000000000

Üdv
Bocsi de elfelejtettem, hogy nekem már sketchup 8 van és abban eleve benne van a dxf.Ha van rá lehetőséged cseréld le, mert sokkal több funkció van benne és könnyebb vele dolgozni.Visszatérve a dxf mentésre, nézd még meg, hogy a Windos menü preferenc beállításainál hova menti a fájlokat.
Én már vagy 6 éve használom a sketcup-ot, főleg bútorok tervezéséhez, látványtervek készítéséhez.

xg2w6ib9x

Szia !
Olyasmi rajzokat készítettem vele pl. mint amit Te mutattál a #2948-ban.
Nem tudom mi az a ruby script, meg hogy mire jó
[#confused]

000000000

Hello!

A sketchUcation.com-ra ingyenesen lehet regisztrálni, és ott rengeteg plugint lehet letölteni, valamint bár angol nyelvü a fordítóval a hozzászólásokból sokat lehet tanulni. A Youtubon is rengeteg oktató anyag van fenn. Én is e kettő segítségével tanultam meg használni. Bár mindig lehet újabb trükköket tanulni.

000000000

A ruby Script egy programozási nyel, melyet bárki szabadon használhat. A felhasználók, már aki ért hozzá képesek írni adott feladatra szolgáló programcsomagokat és azt szabadon használhatod Te is. Ezek a pluginok a .rb kiterjesztéssel. Magáról a rubi-ról nem kell tudni semmit. a Plugint bemásolod és használod.