Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Köszi !
Youtube-os videókat én is találtam.
Azért kerestem volna valamilyen tankönyvet a témában, mert egy jó tankönyvben valamilyen tematika szerint építik fel a tudást.
Azt tapasztaltam magamon, hogy ha csak úgy vaktában belevágok egy szoftver megismerésébe, akkor úgy járok mint a Sketchup-pal:
sok mindenre rájövök, de maradnak fehér foltok, hiányzó összefüggések, amivel adott esetben csak kínlódás lesz.

xg2w6ib9x

Ha jól értem ezek a scriptek hasonlóak mint pl. a Pascal nyelvben az eljárások, vagy a függvények.
Keresek néhányat és megnézem őket.

xg2w6ib9x

Ezek a scriptek verzió függők, vagy kompatibilisek felfelé ?

000000000

Nem minden esetben, de a legtöbbje igen.

000000000

A pluginok használatának módjáról is vannak fent videók oktató jelleggel

000000000

Most tervezem a sketchup programmal a majd egyszer megépülő cnc gépemet. A képről kiderül, hogy még van mit csinálni rajta

xg2w6ib9x

Ez igen !
Reflexből nyúltam, hogy körbe forgatom a gépet...
Nekem is ilyen célok közben derült ki, hogy kevés az ismeretem.

s7manbs8

Na, most meg olyan kedve volt és kimenti a dxf-et , először odaírtam a végére a névnek hogy .dxf ... utána meg már anélkül is csinálta, érdekes eddig egyszer se tudtam kimenteni így, nem írta ki hogy xy db lines exported stb, csak úgy vége lett, mint a botnak.

s7manbs8

Csak innentől. hogy tudom kimenti, be merek rajzolni mást is, mert utána megvan méret csinálhatom a körbevágó kódot miegymást.

000000000

Sketchup nem vesztetél sokat ha cnczéshez modelezést akarsz vele csinálni inkább olyan vizuális modelezésre jo ahol nem olyan mérvadó a modelezési pontoság mert ezt nyujtja csak a Sketchup tudása!  
Inkább nézegetnék valami gépészeti modelező programok irányába ami legaláb parametrikus redszerben dolgozik ami a valos modelezési nyelv!:)

000000000

Sketchup dxf sikerül kimentened akor elenörizd le a vektoros méret arányokat nem biztos hogy valosak lesznek![#shakehead]

s7manbs8

Elvileg lehet állítani a pontosságát, meg lehet adni, hogy pl. mm és legyen 4 tizedes az elég szerintem.

xg2w6ib9x

Köszönöm a hozzászólásodat !
Megnézve a Sketchup programmal mások által készített profi rajzokat arra jutottam, hogy ez a rajzoló progi az én elvárásaimnak bőven megfelel. Számomra elsődleges cél ezzel a programmal kulturált megjelenésű műszaki rajzok elkészítése. Erre pedig szerintem megfelel a Sketchup.
A használatát szeretném minél alaposabban elsajátítani.  
Lehetne másik programra váltani, de mint tudjuk egy új program az új lehetőségek mellett újabb nehézségeket ill. újabb megoldásra váró problémákat is hoz magával.

000000000

Igen de nem saját szinten lástja el a program ezt a kalibrácios ez olyan vizuális része a méretarányoságnak de nem biztos hogy hiteles a föbb gondok mindig a környezet átemeléskor adodnak az adot forditó ban verzió kompatibilitás stb......
Fene gondolná egy sima paipra lévö nyomtatásnál is mekora eltérések lehetnek egy 1:1 arányos rajznál is pl a forásbol adodó vektorok közör is meg a kinyomtatot rajzméretek közöt is csüpán a nyomtato nyelvének forditasakor felhalmozodó hibákbol!
Egy másik környezetbe átemeléskor is lehet hasonlo hibákra számolni legtöbször erre meg legtöbször rákényszerül az ember mert tulépi a program határait a bonyolultabb müveletek miat is!

000000000

Perzse igy van ahogy átlitod ami egyszerü és kezelhetö ami kezedre is áll!
De ha most kezded el a modelezés teljesen az alapokról még nem késö meg tanulni egy használhatobb cad/cam redszert amiben nincsenek ugy mondot határok és felépő halmozodó hibák sorozata amivel jo nagyokat lehet szivni tervezéskor legtöbször kivitelezéskor!:)
De mindent megold az idő hogy átlátható lesz az egész.... [#eljen][#circling]