Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

a77ruejwh

Tud valaki valami magyar leírást a Aspire progihoz?
köszönöm

zoli0302

Tudok olyat aki magyarítja a programot, elég jó..

xfg6v697j

deskproto-hoz kérnék segítsége.
Képtelen vagyok vele szerszámpályát generálni,mert mindíg ezt a hibaüzenetet adja.

http://kepfeltoltes.hu/120919/1257642610n_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

D.Laci

Nagyobb terület van kijelölve mint amekkora gépméret be van állítva.

xfg6v697j

Ez már sikerül,de most meg egy Z mozgás nélküli G kódit generált,illetve egy másik alkalommal megállt 91% és egyszerűen nem ment tovább.
Jó lenne egy magyar leírás.

RogerCo

Pedig én minden pályát ezzel generálok, ilyen problémával még nem találkoztam... A postprocesszor Mach3-ra van állítva?

xfg6v697j

igan a mach2/mach3 forgatós van kiválasztva.

Nekem, nem megy a dolog ismét ugyan az a hibaüzenet,és már nem tudom hogyan állítottam be az előbb.
Azt hiszem elkezdem böngészni az angol leírást,hátha jutok vele valamire.

RogerCo

Nézzél tutorial videokat először...
Vagy kezdjél egy egyszerű(bb) modellel.
Ha gondolod keress priviben..

xfg6v697j

Rendben.
Kűldtem levelet.

RogerCo

Szólj, ha nem kaptad meg. A freemail eléggé finnyás :(

krnj79r9n

Sziasztok,

Ismeritek a következő ingyenes programokat? Tegnap előtt találtam rájuk. Ígéretes mindkettő.

FreeCAD
Kipróbáltam és bár még nagyon az elején tart a fejlesztés (0.12 ver.), elég ígéretesnek tűnik.
Régóta keresek egy használható, ingyenes (Open Source), 3D parametrikus CAD programot, eddig nem sok sikerrel. Ráadásul ez még multiplatformos is (win, mac, linux). Tele van még hibával, nincs benne még annyi eszköz mint a nagyokban és nem is igazán tudom még kezelni, de nagyon tetszik. Jó lenne, ha nem tűnne el a süllyesztőben. Sokszor a munkáinkhoz nincs is szükség a pilótavizsgás nagyokhoz. Verébre ágyúval.

http://sourceforge.net/apps/mediawiki/free-cad/index.php?title=Main_Page

LibreCAD (2D)
Nagyon hajaz a qCAD-re, ha valaki már próbálta, akkor egyből lejön a hasonlóság, mégis jobban kézre áll, használhatóbb, nagyon jó szerkesztő eszközök vannak benne. Én AutoCAD-ben vagyok otthon, de bizonyos dolgokat egyszerűbb ebben szerkeszteni, ha már megszokja az ember. Viszont nagyon idegesitő, (vagy egyszerűen nem találom a módját), hogy ebben sem tudom az elemeket csoportosan áthelyezni egyik fóliáról a másikra, csak egyesével (szintén qCAD betegség), szóval előre ki kell találni milyen fóliára rajzolsz. Ismeri a dxf-et R12-től 2007-ig, úgy hogy tökéletes ingyenes megoldás pl. AutoCAD helyett. Ja és ez is multiplatform.

http://librecad.org/cms/home.html

Próbáljátok ki, szerintem érdemes rá mindkettő.

Bár nem CAD, de említhetném még itt a Blender-t is, ami szintén ingyenes, de ez már egy igen régóta fejlesztett, kiforrott és mára már profi 3D modellező és animációs program. Felveszi a versenyt a nagyokkal 3D studio MAX, Maya stb...
Ennek már nagyon neki kell feküdni, hogy behatóan megtanulja az ember.

http://www.blender.org/

2mhkh08yk

A librecad a qcadról vált le legjobb tudomásom szerint, amikor a qcad pénzessé vált, ez maradt ingyenes.

krnj79r9n

Ahha! Ennyire nem olvastam utánna, csak leszedtem és kipróbáltam. De az első fél perc után qCAD utánérzésem volt. :-)
Azért remélem javítanak a használhatóságon, főleg ezen a fóliakezelésen, mert az nem az igazi.
Akkor ez hasonló mint az OpenOffice > LibreOffice
Az openoffice-t már legalább 6-7 éve használom, több, kevesebb megelégedéssel, most viszont libreoffice-ra váltottam win alatt. Linux alatt még az open van.

krnj79r9n

LibreCAD
És mégis tudja, találtam egy tutoriál videót, amiben pont bemutatják, hogy hogy lehet egyszerre több elemet áthelyezni egyik fóliáról a másikra. Kicsit tekervényes, de működik. Ezt a fúrcsa többlépcsős menüt kell megszokni és akkor nagyon használható kis progi ez 2D-ben. Jó AutoCAD alternatíva.
Azt hiszem meg kell nézzek több tutorialt is :-)

000000000

Sziasztok,

Úgy alakult hogy Catia V5R19 es verziot kell hasznánom. Eddig nem használtam Catiát de gyorsan meg kell hogy tanuljam. Lenne pár kérdésem egy két elég alap dolgot nem találok.

-Vonalak vagy testek éleinek középpontját nem tudom kijelölni.pl (sketcherben sem) Hogy lehet ezt bejelölni hogy ki lehessen választani?  
- egy bizogyos nézetben hogyan tudom elforgatni a testet pontosan 90 fokonként?
- hogyan tudok egy uj sikot a test valamely pontjahoz kötni?
- egyes rajzelenek pl ket vonal egyenlővé tételehéz van valami kényszer? csak úgy tudtam megcsinálni hogy a méreteket összekapcsolatam.

Ha valaki jártas ebben a programben nagy segítség lenne ha tudna segíteni. Esetleg ha valaki tud élő forumot ajanlani angol vagy magyar nyelven azt is megköszönöm.

Előre is köszi,

Üdv