Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Igy van !!  ( most gonosz voltam kicsit mert tudom ezeket  ) de jo felhivni a figyelmét az embereknek a különbségre hogy tudják azt miért is jobb ha ilyenkor több oldalas marást használnak .

Pont most vagyok egy hasonlo munkában .Eddig 170mm hosszu maroval állitva munkáltak meg egy 3D testet de most az átforditással 25mm hosszu böven elég , pedig a textilbakelit 40mm vastag .

bznc93pf5

elküldtem Stl-ben is , remélem azt már meg tudod nyitni!

bznc93pf5

besirkyjh

bznc93pf5

yb8iik8sz

Kezdetnek talán rajzoljon egy tuti tekibreki vektort.

besirkyjh

Szia  

Ez nagyon jo ( tök jo a neve is ) .
Akár magánban is de jobb lenne ide EPS-ben felteszed ? Azt simán és jol eszi az Aspir is !
[#eljen]

cc7nypid

Sziasztok , tud valaki segíteni valami használható és felhasználó barát CAD-CAM szoftwer beszerzésében ? Pl. nem az x-ezrestől  a több milliós áru megoldásra gondolok itt ! Volt , van autocad 2005-öm lemezen , ami régen működött , de most telepítésnél a kód beírása után azt írja érvénytelen licenckód.
Előre is köszi...üdv

yb8iik8sz

Elnézést, ritkán járok erre.

Sajnálom, de teki vektor nem letölthető.

Fel is csak példának raktam, az alapkérdésre válaszolva „hogyan fogjon hozzá?”.
Szerintem jobb, ha megtanul normális vektort csinálni, később hasznosabb, mintha a nem túl sikeres kiegészítő programokkal küzd. Egy jpg to dxf, sose fog normális vektort kreálni, a szürkeárnyalatos tech meg eléggé behatárolt, hogy mire használható.
Azt szem abban mindannyian egyetértünk, hogy egy normális vektorból a legkellemesebb dombormű rajzot készíteni.

Tehát a hogyan fogjon hozzá kérdésre a válaszom, hogy tessék egy rendes vektort készíteni, nem macerás csak unalmas.

Tekisből akár ilyet is lehet:

http://2d3d.hu/turtle-relief/" TARGET=_fnew>Turtle relief

000000000

Sziasztok! Az NX7.5-höz keresek magyarítást.
Esetleg tudna valaki segíteni benne?
Üdv! Előre is köszönöm!

8e8gzzjjj

Sziasztok tud nekem mondani nekem olyan programot ami beolvas DFX-filet és abból tud generálni G-codot Lazy-camon kívül Köszönöm a Segítséget

000000000

Cút2 D, Cút3 D, ArtCam, Aspire, stb.

bznc93pf5

szinte egy kevés kivétel-el az összes Cad program elfogadja a DXF-et, nem lesz nehéz választanod

000000000

Üdv!  

Adott egy ilyen masina http://www.sonderhoff.de/dm_402_403.de.html ez szigetelést nyom elektromos szekrények ajtójára és ehhez szeretnék egy olyan programot amivel megrajzolhatom illetve könnyedén elkészíthetem a g-kódot ne keljen kézzel megírni, létezik valami program erre ? Előre is köszi a választ!

s7manbs8

Ha berajzolod az alakot utána dxf filet csinálsz belőle, majd elején bekapcso végén kikapcs az adagolót, meg is van esetleg még pár paramétert beállítani, hogy fix sebességgel menjen.

Vannak ilyen programok Cut2D, SheetCAM pl. amik dxf et beolvasnak utána egy pályát tud generálni.

És lehetőség van egy plusz kódok beszúrására is. Pl. ami bekapcsolja az adagolót, vagy ilyesmik.

Az alakot pedig be lehet rajzolni akármelyik CAD tervezővel pl. ami szimpatikus vagy amit ismersz.