Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

A DeskProto progi hol lelhető fel?
Azért gondolkodok körkörös megmunkálásban mert egy picit kottyan a forgatóm. Bár ha jól emlékszem valahol a mach-ba beállítható a kottyanás mértéke.

besirkyjh

Szia  

Elvileg jo is lehet . Azért látszik igy mert fix szögben ( pl : 90 fokonként ) rajzolja ki a pályát .
A Vectric termékei közzül érdemes kiprobálni a Cut3D-t is ( 5 oldalt tud ) .

besirkyjh

Szia  

Backfles ( ha jol emlékszem ) , de vigyázz vele mert lassitja a gépet és azt hiszem tul lép és utánna vissza a helyes paraméterre .Probáld ki de fában , nehogy törje a marot .
Egy forgatonál elég bonyolult mert mm-ben kéri a holjátékot az pedig átmérönként változik :(
[#fejvakaras]

besirkyjh

Szia  

Ha jol értelmezem akkor egy több oldalas marásnál 4 tengely dolgozik és igy lehetséges az alámarás , mig egy sima forgatonál csak 3 tengely megy ( Z - forgato és a forgatoval párhuzamos tengely ) és igy nem lehetséges az alámarás ?
Pl : egy emberi fej és a fül alá is be tud nyulni ?

D.Laci

Dp beállitási gond lesz mert nálam az Dp5 jól csinálja meg 4 oldalas szerszámpályát és a mach3 jól jeleniti meg.
A te kódod nálam sem jó. Az egyik észrevételem az hogy a Y0 nem a test közepén van hanem a test egyik szélén.

D.Laci

Megvan nektek a Mastercam hivatalos verziója akkor miért akarsz egy másik progival foglalkozni?
Mcx,  Dp is ugyan úgy tud az A tengelyre meröleges és párhuzamos szerszámpályát generálni.

D.Laci

Mindig az "unit"-ot veszi figyelembe azaz forgatónál °-ot.

D.Laci

Egyszere 3 tengely dolgozik. Úgy képzeld el mit ha egy doboz 4 oldalára külön külön fektetnéd és mindig az adott felső lapján dolgoznál X-Y-Z tengelyel. a forgató csak helyeted forgatja a munkadarabot.

z2a2u8wf

Nem figyeltem hogy azzal forgástestet is lehet megmunkálni de akkor utánnanézek köszi :)

D.Laci

4 tengelyes huzalszikrátol kezdve az 3 tengelyes esztergán át az 5 tengelyig bármit megcsinálsz.

bznc93pf5

ha forgatóval csinálod a többoldalas megmunkálást és a modell középpontja  mindig ugyan az akkor nem fog elcsúszni semmi, eddig én mindig így csináltam és az eredmény tökéletes

bznc93pf5

akinek megvan a MasterCam annak jó mert avval is meg lehet csinálni ezeket sőt még többet is tud mint a DeskProto, igaz az is hogy a MasterCam nehezebb is, persze többet is tud, de akkor már beszálhetünk a SolidWorks, Rhino, Casmate meg még sok más bonyolult professzionális programokról de szerintem maradjunk az egyszerűnél és erre jó a DeskProto, főleg kezdésnek.

besirkyjh

Ezt tudom és igy logikáztam ki én is de egy sima forgato ( folyamatos oda vissza mozgás ) nem mozdul ki a központbol és igy az alámarás korlátozott ( max merölegest tud marni ) .

besirkyjh

Igazad van , sött a holtjátéknak ne sok köze van az átméröhöz mert a beálitott érték aránnyosan válltozik az átmérövel igy sosem kel azt korrigálni .

bznc93pf5

ezért kell a több oldalas megmunkálás forgatóra, a több oldalas be tud férni oda ahova a a forgató önmagában nem