Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Béni

Fehérvárra hozz egy Pendrive-ot! (Min. 1Gb)

RogerCo

9npx2xk89

Egy alap kérdésem lenne.
Artcam-ban már tudok reliefhez különböző szerszámokhoz marópályát készíteni, csak még nem tudom mit érdemes.
Van egy 3-as maróm, azzal legenerálom a nagyolót.
Mi kéne még emellé, hogy a relief szépen körbe legyen marva.
Azt tudom, hogy a nasgyoló után az Automatic boundary, de milyen szerszámpálya típussal, és szerszámmal lehet elérni a legjobb eredményt?

bznc93pf5

YOUTUBE!!!!!!
itt mindenre kapsz választ!!
érdemes szétnézni
http://www.youtube.com/watch?v=Jv-z-Yx7QMc" TARGET=_fnew>lehetőség

s7manbs8

Te a nyákot 60-as csiszpapírral simogatod le, mikor maratsz ?

9npx2xk89

Nem. Alapban van egy kemény szivacs amit gázszerelők használnak, azon cirka 1000-es dörzsi lehet. ezzel lesorjázom, mert a fúrásnál lesznek sorják. Utána ha kell, átmegyek rajta fémgyapottal. Utána alkohollal lemosom, és csak ezután kerül r a dry fólia.

9npx2xk89

Köszi a linket, bár van néhány gondom vele.
Ne mond már, hogy az a 3mm-es gömbvégű befér mindenhova. Gondolom ez csak igen nagyméretű reliefeknél használható, ahol a belső lukak 3mm-nél nagyobbak, különben szétmarná a mintát. Kisebb (finomabb) mintáknál gravírtű kell?

bznc93pf5

persze egy tenyérnyi relief marást nem lehet nagyméretű marókéssel marni, de azért vannak szimulációk a programokban hogy a kiválasztott szerszámmal meg tudod nézni a végeredményt és ha nem jó akkor cserélsz szerszámot majd ismét megnézed a szimulációt és akkor már el lehet dönteni hogy melyik az a szerszám ami alkalmas a maráshoz, valamint egy idő  és gyakorlat után már rájön az ember hogy mi az ideális de ahhoz gyakorlat kell.

000000000

Még ha meg is van a meg felelő szerszámod gravirtüd az adott részletek kimunkálására még több tényező is erősen behatárolja a részleteket az adott megmunkálási minőségben pl. a szerszám tolarencia ezt persze senki sem szereti túl nagy értékre venni hisz ez erősen behatárolja a gépidőt is de a megmunkálási minőség rovásáram megy erősen
de van még több Kiss trükkök megmunkálási irány fatípusok tulajdonságainak ki ismerése szerszám elötolás fordulat..stb!
[#heureka]

9npx2xk89

Újabb kérdés merült fel.
Kínai motornak bükkfából ki akartam marni a tartót. (Kemény mégis a 8-as maróm 1.5-ös mélységgel 3-as fogással simán viszi.)
Gondoltam küldök rá egy 3-as maróval utána egy simítást. Hát egy istennek sem sikerült rávennem, hogy egy z csökkentő kontúrmarást csináljon, az egészet egy menetben csinálta volna meg.
Kínomban megcsináltam az anyagkimarásos Z level roughingal, de nincs türelmem kivárni.
Indítsatok el pár iránymutató szóval vagy videóval a jó irányba légyszi.

9npx2xk89

Ja ide felraktam a modellt.
http://tele-work.hu/kinai_motortarto.art" TARGET=_fnew>Mortortarto

9npx2xk89

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem a 3d marásnál volt hanem a 2d kontúrnál. Kérem tekintsétek semmisnek a kérdésem.

9npx2xk89

Hát azért nem kerek teljesen. A belső körben hagy ilyen bütyköket.

9npx2xk89

Na most meghülyült az artcam teljesen.
Betöltöm a 3d modelt, egy stl file-t, a 3d-ben lát szik, a 2d-ben nem, így nem is lehet kontúrmarni.
Kasa. Most mit tegyek?

Rabb Ferenc

Dehogyis hülyült meg! Csak még nem barátkoztatok össze eléggé :)

1., 2D-ben kattints rá arra a kis nagyítóra felül középen (Preview relief layer)

2., A "Relief Tools" menüben kattints a "Create relief boundary" ikonra. Jelöld be a "Composite relief" és a "Use height range" négyszögeket és adjál neki egy nagyon alacsony értéket (pl 0.01) Aztán "Create boundary"

Ha a kontúron kívül másutt is látható vektor, azt töröld.

3., Iratkozz be az októbri okításra.