Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

v2vhwz32z

Remélem nem haragszol meg a kiigazításért, de ez tényleg rasztermarás!
Jobbra balra ment az X tengely és nem körbe körbe!

Vectricben ezt választottam:  
Strategy:
Z level, azon belül Raster X.

v2vhwz32z

Ezt érdemes lesz kipróbálnom!

bznc93pf5

ezt körkörösen marta a gép, vagy oldalazva?

v2vhwz32z

Offsetnek hívják amikor csigavonalban mar a gép, raszternek, ha oda-vissza jár a maró egyik tengely mentén. Ez raszteresen készült.

zoli0302

Szia !
Sokkal meredekebb hátszögre kell köszörűlni a marót és jó lesz ,egy 6 os marónál 15000 fordulaton az előtolás amit használok 27mm/s 3.5mm fogásmélység ,az oldallépés 50%.
Ha kínaí marót használsz nem fogsz ráismerni élezés után/ nyugodtan állj neki kézzel/

v2vhwz32z

Már nem akartam ide szemetelni, ha reagálni akartok rá, akkor légyszi inkább a csevegőbe.
Szóval valószínűleg az ER11 tengely csapágyazásával volt már gond korábban is, amikor nagyobb terhelést kapott akkor az csikoroghatott.
Tegnap kissé fura hangja volt már üresjáratban is, ingadozott a fordulatszáma, de azért elindítottam a többórás simítóprogramot.
Mire hazaértem (mindig van otthon valaki, a gép a pincében) a kis modellmotor már tönkretette a PWM vezérlő teljesítménytranzisztorait. Valószínűleg megszorult a marótengely a csapágynak köszönhetően és ez okozta vesztét.
Úgyhogy hétvégén csapágy és tranzisztorcsere, és lehet hogy minden probléma megoldódik..[#worship][#worship]
A tanulságokat meg levontam, máskor ha már üresjáratban rossz a hangja, nem indítok el egy hosszú programot..

000000000

Szia Zoltán
Nem, relief, rasztermaráskor nem marja körbe a szélét ofszettel.
Az, a terület maráskor érvényes főleg.

000000000

Lehet igazad, van. Csak nem tettem fel a szemüvegem, pedig a nélkül már nem látok tisztán. (Tele is van a műhelyem szemüveggel, hogy felkaphassam, ha kell) Így, pedig kör körös marásnak látszik. Ami, egyenlő az ofszettel. Elnézést a tévedésemért.  
Ilyen tévedéseimtől, egy időre, vissza szokott esni a segítőkészségem. Remélem, ez hamar elmúlik, a mások örömére.  
Elnézést mindenkitől, ha hülyeségeket irkálok itten.  
Persze, biztos a meleg miatt is:))

RogerCo

Sziasztok, Megint DeskProto problémám lenne.
Miért van az, hogy ha forgatóval szeretném megcsinálni, pl az alábbi modellt. nagyon sok anyagot ott hagy ahol nem is kéne anyagnak lennie.
Az, oké, hogy a forgatóval sem fér hozzá mindenhez, de hogy ennyire ne?
Azt hogyan lehetne megoldani, hogy Pl a forgatóval le van nagyolva, és simítva, Majd ugyan ezen projecten belül áttérni hagyományos marásra, persze a forgatót előtte állítsa oda, hogy jól álljon a munkadarab, és 3 tengellyel fejezze be a maradék anyag eltávolítását? Tényleg ennyire sokat várok el a szoftverektől ?  [#wow1]
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_08_03/Testmodell.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_08_03/Z_grid.jpg" border=0>

000000000

Én, ehhez a programhoz nem értek, (egyelőre) de azt gondolom, valamit nemjól csinálsz. Ezért ilyen, az eredmény. Ez, attól se változna meg, ha megoldanád a hagyományos marással való folytatást.  
Érdekes lenne, pl. hogy milyen irányba áll a forgatód?
Az, az, keresztbe marja, vagy hosszába?
Szerintem nem sokat vársz a progitól, hanem azt, amit magadtól kellene várnod. Vagyis, több gyakorlati tapasztalatot, programismeretet. 1-2 év múlva, ilyen véletlen se lesz.

xfg6v697j

Talán jobb eredményt kapnál,ha négy oldalról marnát,úgy,hogy a forgató mindíg kilenven fokot fordulna és ott megállna.

RogerCo

Lehet igazad van, de ennek az eredményét nem mutatja egyszerre a program :(
De van rá esély.
Egyébként egy A tengelyes G-code ot mivel lehet jól vissza nézni ? A mach nem jól adja vissza a 4 oldalt egy síkba teszi :(
Itt a példa tap file http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_08_03/Proba_simitas.tap" TARGET=_fnew>Példa

xfg6v697j

Én a mach-al nézegetem.

xfg6v697j

Be kell kapcsolni az A tengelyt és a toolpath-nál beállítani.

RogerCo

Eddig én is :) De ezt nem jól adja vissza ...