Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

e3964aen

Helló!Valaki le tudná gyártani minta alapján ezt az alkatrészt?

Tari Gábor

Köszi, én síneket nem láttam, csak a csapágyat.

s5f8tmfv3

Sziasztok!

Több m² fehér műanyag lapra volna szükségem, 3mm vastagra, dekor célra. Különösebb elvárás nincs. Sikólemezt néztem de elég húzós az ára. Tudtok valami gazdaságosabb alternatívát? Esetleg olyat ahonnan van csomagküldés. Köszönöm!

svejk

A dekorosok a habosított PVC-t használják majd mindenhova.
Az egyik oldala fóliázott.

PSoft

Ha a habosított PVC-re esik a választásod, a vágást/megmunkálást ne lézerrel tervezd.
Szép ugyan a lézervágott felülete, a gravír is tetszetős, dekoratív, de...
Hatékony elszívás nélkül, a PVC égésekor felszabaduló igen agresszív gázok/égéstermékek pár nap, vagy hét alatt tönkreteszik a géped mechanikáját.
Legyen az acél, alu, mindegy...mindent korrodál.

RJancsi

Én hatékony "elfújást" alkalmaztam, a legnagyobb itthoni szobaventillátort tettem a lézer mellé. Sikerült is kellően "felhígítanom" a jó kis klórgázt, ugyan érezni lehetett a szagát de nem korrodált semmit. Közben kereszthuzatot is csináltam a garázsban ahol a gép ment.

afjybsise

A miénkhez van ez a két "kicsike" + a nagy 300-as a rendszer végén. Szívogat, szívogat, na.:)
Túl sok PVC-t nem próbáltam vele, amit igen, annak az eredménye sem tetszett túlzottan.

m8zmkic73

KERTTRADE Kft (muanyag.hu), NYOMDAKER
Mindkét helyen szoktam habosított PVC-t venni. Régen jobb volt az ára :-(

dz7ssc2ac

Sziasztok!

Lehet hogy furcsa a kérdés de szerintetek létezik olyan cnc esztergagép ami 230V-ról működik? Köszönöm! :)

RJancsi

Természetesen igen, kérdés, hogy mire akarod használni. Van egészen kicsi modellezőknek való, és sok komolyabb is. A gyári gépeken kívül akad jó pár cnc-vé alakított hagyományos gép is.

dz7ssc2ac

Nagyon szépen köszönöm vàlaszod és a linket! :)

sanka74

Sziasztok!

IRL 540 fetet keresnék, esetleg ha volna valakinek, megvenném. 2 db-ra lenne szükségem. A neten találtam, de 3x annyi a posta, mint maga a termék. IRF 540-el helyettesítettem, de gyengébben világít a led, gondolom a fet miatt. (napelemes lámpában van). Akitől 5 éve kaptam a kapcsolást, már törölte magát, az új nevét pedig nem tudom. Akkor megépítettem, az a lámpa azóta is jól működik, köszönet érte.

mex

Az IRL 540 fetet közvetlenül logikai szinttel lehet be-kikapcsolni. Az IRF 540 pedig ennél nagyobb, 10V körüli gatefeszültség ráadásakor nyit ki teljesen, ezért nem világít teljes fényerővel a lámpa.
Fetet én sem tudok küldeni, de érdemes szétnézni a fiókban, hátha van logikai szintű fet, csak más típusszámmal.