Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

bwxxehkp

Sziasztok!

Új patronbefogó anyát illetve patronokat szeretnék venni a cnc gépemhez, mivel az eddigiek elégé elhasználódtak, viszont nem találok olyat sehol se amilyen nekem van, ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy hol tudok ilyen félét venni.
A motor kb 10 éves isel gyártmány, a patronbefogó anya külső átmérője 23,15 mm, a belső 18,3 mm.
Csatolok képeket hozzá.
Előre is köszönöm segítségüket.

onagy

Ugyanilyen Isel marómotorhoz készülök patronokat/szerszámbefogó szorítóhüvelyeket illetve szorítóanyát venni, de nem tudom eldönteni a pontos típust.
Talán ez...
https://www.sorotec.de/shop/Collet-nut-for-Isel-UFM-500.html?language=en
O.

Lacibácsi

Arról van infótok, hogy kb. mennyit érdemes pihentetni az EPS, XPS lapokat beépítés előtt?

Révész Richárd

Azt már nem kell. Pihen az eleget míg a gyárból a felhasználóhoz ér.

RJancsi

Jó esetben igen. De a mai "hiánygazdaságban" lehet, hogy a vágógép alól közvetlenül a teherautóra pakolják.
Múlt évben egy spéci munkához nagy XPS tömbökre volt szükségünk és közvetlenül a gyártótól rendeltük. A készletraktár szinte üres volt, nem sokat pihent ott semmi.

RJancsi

XPS és fehér... Két darabból volt összeragasztva mert egyben nem gyártanak ekkorát.
Aztán kapott egy 5 centis beton kérget (mind a hat) és köszönik jól vannak, teszik a dolgukat.

Révész Richárd

Igazad van. Mikor 3 műszakban ment a gyártás ott ahol én is dogoztam, többször volt ilyen, hogy a kamionra közvetlen a csomagológépről ment az árú.
Egyébként a friss árunak erősebb szaga van ( érezni rajta a pentánt )

Szalai György

Az a baj ezzel, hogy a zsugorcső anyaga sokféle lehet. Van, ami ,,lerúgja magáról" a tintát.
Az egyszerű vékonyfalú csövön az Edding 140 tintája nem csak megtapad, hanem részben idővel ,,bele ivódik" és a felületi tinta lekopása után is látszik a felirat.
Lekopni sem nagyon van esélye, hiszen védett helyen van, nem gyakran, vagy inkább sosem törölgetik.
(Ahol van fizikai ráhatás és a maradandóság mégis lényeges, ott fém táblát/bilétát használnak.)

D.Laci

Viszel magaddal fehér szigetelőszalagot, Fekete alkoholos filctollat, meg áttetsző zsugorcsövet. :)

svejk

Holnap megyek LoneWolf-hoz, ha kell valakinek postázandó akkor azt be tudom vállalni.
De legyen lezsírozva, ne nekem kelljen keresgélni.

RJancsi

Valaki épp tegnapelőtt keresett ilyen lehetőséget. Szólsz neki? [#nyes][#nyes][#nyes]
[#t20p8830#]

svejk

Az meg is oldódott egy máskor is nagyon segítőkész fórumtársunk segítségével.

MATEEEL

Szűkítő adaptert vennék (1/4"-ről 1/8"-ra), leginkább fórumostól, de bolt is jó lenne valahol Bp. 18. kerülete közelében.
Köszi!

MATEEEL

a8ccphm94