Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Amúgy érdemes valami UV védő lakkal lekenni, mert kültéren pár hónap alatt besárgul majd elkezd porlani.

LittleSV

Köszönöm!
A lakk nem marja (olvasztja) meg az anyagot? Anno aerosolos festék lett ráfújva, aztán szép domborzati térkép lett a sík lemezből (gondolom oldószeres volt a festék, a lakkokat még ennyire sem ismerem).

RJancsi

Ma már sok vizes műgyanta festék és lakk van, azok biztos nem támadják meg. Az oldószeresek igen.

vadember

Ha van valakinek ilyen forrasztópákája és megmérné a R6-os ellenállás értékét azt nagyon megköszönném. Az enyémen eldurrant és nem teljes a színkód.
907

PSoft

A linkelt videón 2:39-nél látszik az R6-os ellenállás színkódja.

vadember

Igazad van, tisztán látható. De ez most barna,fekete,fekete,kék, zöld vagy visszafelé?

MATEEEL

Szia, erős a gyanúm, hogy ez egy 560 ohmos 1% pontosságú ellenállás, ha azok a színek vannak rajta, amiket leírtál.

MATEEEL

Még annyi, hogy abból az irányból indul a leolvasás, ahol a két csík közelebb áll egymáshoz.

vadember

Köszönöm! Én is erre gondoltam, mert ha ellenkezőleg nézem a színeket akkor 0,5%-os lenne a tűrés, ami erősen kétséges ebben a pákában.

svejk

Keresek emberkét aki a napokban menne [#1606@LoneWolf]-hoz és megfelelő térítés ellenében megvenne és elpostázna nekem egy alkatrészt.
Természetesen előre utalnám a teljes összeget.

LittleSV

Szia. Itt nem (sem) kapható fehér xps. 4 üzletben kérdeztem, nem is hallottak még fehér xps-ről. XPS-ből csak zöld és rózsaszín van, fehérből van eps és lépésálló.
Szóval mégis felületkezelni kell (glettelni és/vagy festeni a zöldet).

RJancsi

A lépésálló miért nem jó? A lábazati csak azért "nem" lépésálló, mert függőleges falon csak a legyek mászkálnak, egyébként éppolyan zártcellás mint a kék vagy rózsaszín (láttam már zöldet is).

LittleSV

Amit mutattak lépésállót olyan volt, mint a "sima golyós" eps, talán kicsit sűrűbb. Az xps teljesen más kinézetű és sűrűségű.
Lehet jobban járnék akácból... :)

D.Laci

Ha jól emlékszem EPS80-tól 300-ig mondják lépésálónak. 300- XPS.
100-150-ig még úgy ahogy lehet venni.
Az sem mindegy, hogy a bálla aljáról vágják vagy a tetejéről.
Az alsó a keményebb, a felső réteget szétlehet morzsolni.

Révész Richárd

Egy kis magyarázat úgy látom elfér EPS ügyben.

A lépésálló is EPS ( a köznyelv vagy inkább a kőművesek nevezték el ennek, mivel a beton alá teszik és rajta járnak )

A szám a termék nevében a nyomószilárdságra utal

Standard minőségek a következők.
80-as, ez a klasszikus dryvit amit a falra tesznek
100-as, ez kerül általában az aljzatbeton alá
150-es és 200-as ezek általában lapos tetőkbe kerülnek

Ez csak a legelterjedtebb felhasználása, nyílván 1000 más helyre is kerülhet.