Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Amit aggályosnak tartok (de ez csak a tudatlanságom miatt van), hogy az epoxy gyantás zúzalék hőtágulási együtthatója mennyire egyforma az alumíniuméval? Mert ha különbözik, akkor a helyiség hőmérséklet változása miatt torzulhat a váz. Bár az én esetemben ennek nincs jelentősége, de a példában szereplő gép lineárjainál már lehet.
A (mű)kőcsiszolás nem gond ma már. Először gyémánt maróval simítják le a felületet, majd több lépésben csiszolják illetve a végén polírozzák. De nemcsak köveken hanem beton padlón is működik a módszer.

Buborékmentes betont vagy műkövet kétféleképpen lehet "csinálni". Ha a beton felületén bubik vannak, akkor a belsejében is. Az egyszerűbb megoldás, ha kizsaluzás után a teljes felületet színazonos (ugyanabból a cementből készült) péppel átglettelik majd finomat megcsiszolják. Ez az igazi parasztvakítás. A másik megoldás, ha tényleg nincs a betonban (legalábbis látható méretű) buborék. Ezt lehet gondos tömörítéssel - vibrálással - is megkísérelni, de hatékonyabb megfelelő "légtelenítő" vegyszerekkel elősegíteni a levegő távozását, vagy "öntömörödő" betont kell készíteni, ami úgy folyik mint a méz és nem kell tömöríteni, előbb-utóbb magától beáll vízszintesbe és a levegő is kijön belőle. (A mézben sem látni bubikat és a méz is idővel beáll vízszintesbe.)

vadember

Az aluminium nem tudom, hogy jött a képbe. A beton és az acél hőtágulása nagyon hasonló, ugyebár ezért tudunk vasbeton szerkezeteket használni. Te meglehet, hogy tudsz olyan betont amit a gépvázakhoz használnak. Még a hidat is meg lehetne önteni belőle. A gépváz öntőformáját elkészíteni meg olyan egyszerű mint az egyszeregy.
Erre a beton típusra gondoltam:UHCP
Nem találom a linket ahol ebből épít egy hobbys magának egy 3 tonnás marógépet, de az nagyon meggyőző. Van egy magyar cég is ami ilyenből készíti a gépeik vázát.

RJancsi

Az UHPC a betontechnológiában olyan, mint a nanotechnológia bárhol máshol. Roppant misztikus és fellengzős, ugyanakkor nem sokat mond. Az, hogy valamiben "nagyon más" mint a többi beton, még nem feltétlen jelenti azt, hogy szuper nagy szilárdsága lenne. Az csak egy tulajdonság a rengeteg más lehetőség között (tűzálló, fagyálló, saválló, kopásálló sóálló, olajálló, vezetőképes, vízzáró stb-stb.).
De ez itt már nagyon OFF, ha valakit érdekel a téma folytassuk a "semlegesben" vagy privátban!

Arany János

Sziasztok!
Szeretnék vásárolni varratnélküli preciziós csövet, atm.55x10 és 75x10-es méretben.
De mindkettőből csak kb. 500mm-re lenne szükségem!
Tudna ajánlani valaki beszerzési helyet?

smalla

Mit értesz precíziós cső alatt? ezeket passzentosan egymásba akarod rakni mint valami hidraulika munkahengert?

Ha igen, akkor a megfelelő keresőszó a hónolt cső, mi Győrből a Jankovits (volt hidraulika) Engineering től szoktunk ilyeneket venni, a kívánt méretre szabják.

Arany János

Igen!
Kb. ez lenne az elképzelés!
Őket is néztem, de a német nyelvű adatok elriasztottak,ezért továbblapoztam.
A szabás máshol sem lett volna akadály, ha elhozom az egész szálat!

Arany János

Ma felhívtam őket!
Rendkívül segítőkészek!!!
Kellemes meglepetés a többszöri csalódás után!
És az egész szálat sem kell elhozni!

34ezsaa6

Talán már keső, de nézd meg a Tímár vasker oldalát is!

Arany János

Még nem késő!!!
De az elküldött ajánlatkérés után kb. 1 órával már telefonáltak is, hogy 1fm. nem az a mennyiség ami lázba hozza őket! Vagy egész, vagy semmi!!!

wzc80zbf7

Sziasztok! Egy lézer gép lienár vezetékeinek zsírzásához milyen zsírt ajánlottok, összetétel stb? Most jelenleg valami fehér zsírféle van rajta. Ha egy linket tudtok adni megköszönöm.

3n2iykbb6

Kedves Kollégák! Korrózióálló résperforált lemezt keresek. 6 - 7 és 8mm-es réssel. 222mm átmérőjűre lenne szükségem, 1-1 db-ra. Lemezvastagság min 1,5 mm. Akinek van ilyen méretű maradéka, vagy ötlete, ahol be tudnám szerezni, kérem tájékoztasson. Dél-Pest környéke előnyben...
Köszönöm, Szabó Dezső

Kelepeisz Lajos

Uraim!

Hasonló vas tárgyasztalt kb:400x600-as méretben kéz alól körülbelül mennyiért lehet megkapni?

Szalai György

Az én kezem alól kb. negyvenezerért.
Személyes átvétellel.