Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Na, akkor feltárom a titkot. Ilyen "betéteknek" (üveg, műanyag, rozsdamentes acél stb. kellene fészket készíteni:

Ezek még öntéssel készültek, de a cél, hogy a kereskedelemben kapható bármilyen térkövet fel lehessen "turbózni" egyéni grafikával.

kaqkk007

Így már érthető, csak kicsikartuk belőled mit szeretnél ....

000000000

Szemcse szórásos megjelölésen nem gondolkoztál az visz bármilyen építő anyagot könnyedén lézerek vágatsz klisé lemezt figuráknak és az lesz a kitakarás szórásnál a jelölt mélyedést ki önthtö akár szines 2k gyantával is pl térkö csempe.. stb![#vigyor]

RJancsi

Szerintem elég egyértelműen leírtam, hogy megszilárdult betonba kellene zsebet marni. Jött ajánlat öntésre polisztirolból kimart sablonnal, ütvefúrós átfúrásra és hasításra. Csak nem tudom ezek hogy kapcsolódnak a feladathoz? Nem a feladatot akarták megoldani, hanem arra alkalmatlan régi módszereket javasoltak.

RJancsi

A szemcseszórással az a baj, hogy nem lehet nagyobb mélységet a felületre merőlegesen elérni vele. Nem pár mm-t kellene bemélyíteni hanem akár 1-2 cm-t. Pl. üvegnél kell a vastagság, hogy "kerékálló" legyen.

vadember

Most látva a feladatot szerintem a legjobban egy régi hagyományos marógép cnc vezérlésessé alakításával járna. Használt gépet megvehet 500 000 Ft alatt is. A 400x400 munkaterület ami már elég ritka.  Akkora merevségre amilyet ez kíván az öntöttvas a legmegfelelőbb. Ide nem kell szuper pontosság. De ha úgy érzi, hogy lesz belőle normális bevétele akkor kész cnc marógépet is vehet. Itt Miskolcon van egy használt gép kereskedő akinél láttam nemrég 2 millió körül, ami neki azt hiszem megfelelne.

RJancsi

Én is gondoltam erre, csak nem tudom a hagyományos "vasas" gépek mennyire szeretik a hűtővizet, amivel a szerszámot kell locsolni. Mert a hagyományos olajos hűtőfolyadék a betonnál nem játszik, beszívódik és elszínezi a felületet.

kaqkk007

Nem vitatkozni akarok (most már látván a feladatot), ha már az elején felteszed a képet, sok felesleges hozzászólást és ötletelést elkerülhettünk volna...

fn47xk7ei

Olvasgatom a hozzászólásokat de még mindig nem értem, nem értem ,[#nemtudom].. mi a fenének kellene cnc gép egy "egyszerű" zsákmaráshoz ? Sokkal egyszerűbb egy célgépet építeni a feladathoz . EMBER lenne a talpán aki egy nagyértékű cnc gépet tönkreverne pár darab térkő miatt .[#guluszem1]

PSoft

Hogy tervezed a lentebbi figurák kontúrját kézzel "kitekergetni" egy célgépen, vagy...klasszikus marógépen?
(adott esetben, több "Z" lépéssel)
[#t20p7327#]

Jahhh, közben...leesett!:)
Pantográfra gondolsz, mint célgép???

fn47xk7ei

fn47xk7ei

vagy...klasszikus marógépen? ...Elég furcsa lenne ![#csodalk]

vadember

Az T nútos asztalra lehetne rögzíteni egy zárt dobozban egy mdb rögzítő szerkezetet. Azután ezt fel is lehet tölteni vízzel, hogy ellepje az egész munkadarabot. Ha 20-30 mm-el magasabb a doboz mint a térkő akkor ki sem fröccsen jóformán semmi a vízből, hiszen itt ujjmaró jellegű szerszámot kell majd használni. Ezek a térkövek jellemzően 10 cm alatti vastagságúak, tehát nem is kell magas doboz. Gondolom a minta is 10-20 mm mély lehet. Tehát egy patronos normál, nem hosszított befogóval is el lehet érni a követ. Szerintem csak valamilyen gyémánt tartalmú szerszámmal lehet ezt a feladatot elvégezni. Bár lehet, hogy vannak spéci keményfém szerszámok is erre a feladatra.

PSoft