Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Tari Gábor

Sziasztok,

A következőben kérek segítséget:

Adott egy lineáris aktuátor, 230V-os 200W-os asszinkron motor forgatja kondival. Fel-le kell mozgatni egy irányváltó kapcsolóval, és természetesen végállásoknál kapcsolóval meg kell állni.
Ehhez keresek valami kész áramkört, mibe be kell kötni az irányváltó kapcsolót, a végálláskapcsolókat, a motort és a tápot. Ha egy mód van rá, jó lenne ha a végállásokon nem lenne rajta a 230.
Általánosnak tűnik a feladat, de nem találok rá kész megoldást. Valaki ismer ilyen áramkört? Illetve az is jó ha valaki elkészíti, 2db kell.

Köszi

Révész Richárd

Tari Gábor

Szia,

Bekértem a forgalmazótól, kis türelmet. (még nincs nálam a motor)

Ilyen motor lesz:

katalógus

G11V200 típus, de többet nem tudok. Úgy árulják, hogy 230/50Hz -es

Értelmezésem szerint ez lesz:

Révész Richárd

Küldök majd levelet.
Kis türelmet kérek. 1-2 nap

Szalai György

A kért funkciót áramkörileg megvalósítani nem nagy kihívás, de a működés egy fontos részletére még nem adtál információt.

Mi legyen, ha a végállás elérése előtt, a kezelő az ellenkező irányú mozgásra ad parancsot?
Esetleg tizenhatszor egymás után.

Álljon le hibajelzéssel?
Folytassa az utat az előző parancs szerinti végállásig és ott álljon meg?
Folytassa az utat az előző parancs szerinti végállásig és onnan induljon el az új parancs szerinti végállásba?
Azonnal váltson irányt és az utolsó parancs szerinti végállásban álljon meg?

Mire nem gondoltam még?
Esetleg a parancsadó kapcsoló legyen reteszelve a mozgás idejére, hogy ne lehessen új parancsot kiadni a végállás elérése előtt?

Tari Gábor

A funkció annyi, hogy egy magasságállításról van szó, ahol a kezelő egy középállásban stabil kapcsolót kapcsol. Addig megy fel vagy le, amíg nyomva tartja a kapcsolót, és szemre állítja be a magasságot.

Tari Gábor

Tehát végállás csak egy védelmi funkció, üzemszerűen ritkán éri el.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Nem tudja valaki , hol lehetne venni Nema11 vagy Nema17 méretű derékszöghajtást? Akár léptetővel egybeépítve.
Elsőre egy darab is elég, de remélhetőleg később nagyobb darabszám kell.

borvendeg

Mi innen rendeltünk, 540-es motorral áttételt.  Az ár érték aránya kiváló.
Nézz körül, hátha van neked való is.
http://www.banebots.com/

dtb

Lehet, hogy már rég megoldódott, de időnként a facebook bedob ilyen hülyeségeket, ötletadónak nem rossz:
FREE SHIPPING-METAL STAR WARS LIGHTSABER
A linken videó is látható, meglepően élethű!

LittleSV

Köszi!
Annyiban oldódott meg hogy a vezérlés az asztalon már megy. Fehér csövet nem találok így a víztiszta lett megfújva homokkal, markolatnak szintén nem találtam vékonyfalú 32-es alu csövet, így maradt a szálhúzott. Méretileg és a súlya alapján "igazi" lesz :)

d46hvfrdr

Egy olyan embert keresnék aki kellőképpen tud AVR-t programozni.
Lenne egy kész vezérlőegységem amit PIC-re írtak és ezt kellene AVR-re lemásolni, átírni. Sajnos a PIC nem vált be, nagyon érzékeny a külső zavaró jelekre, már több PIC-et és szűrőt, árnyékolást is kipróbáltunk de hiába. Sajnos a programozó srác töketlenségét kellene kiküszöbölni az AVR-el!

Természetesen korrekt munkadíj ellenében kellene elvégezni a munkát!

Privátba várom a jelentkezőket!

s7manbs8

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

d46hvfrdr

Sajnos nem nagyon van időm foglalkozni a probléma kiküszöbölésével, de néha-néha szántam rá időt és próbálkoztam. Izolált DC-DC konverter van a táp után és próbáltam kis akkuról is üzemeltetni, de ugyan az a jelenség, újraindul a kontroller. Próbáltam árnyékolást, kondikat stb... illetve önmagában a felprogramozott kontrollert is, nyák és alkatrészek nélkül, kis akkuról de ugyan úgy rebootol a környezeti behatásokra.

Kontrollerek terén nem vagyok túl jártas, ezért is keresek olyat aki ért is hozzájuk és van tapasztalata.