Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

AlbertR

Tisztelt Urak!
Keresek lapos hántolót keményfém lapkával.
Körülbelüli méret ami megfelelne:
hossz kb. 420mm lapkaméret: 20x25x2
200-300mm rövid szár nem jó!
Köszönöm!
Üdvözlettel: AlbertR

000000000

E3N-hez keresek burkolatot(gyorspatronbehúzós). Beszerezési forrást is megköszönöm!

Csuhás

Ha nem kapsz hántolót, készíthetsz is magadnak. Az enyém ilyen lett:

Virbo

Keresek nagy hőállóságú (7-800fok tartósan), fehéres kemény kerámiaszerűre keményedő ragasztót fémre.

Vagy beszerzési forrást, kisebb kiszerelésben.

ANTAL GÁBOR

egy tipp : ( de nézz utána ) Fiatal koromban csináltam ilyen hőálló anyagot magnéziumoxid és magnéziumklorod+ víz  keverékéből . Ki kell égetni . Arra nem emlékszem hogy meddig hőálló de  a műszaki keramikusok tudják.   Emlékeim szerint "sorel "cement a neve

000000000

Keresek NN 3010 K csapágyat (50x80x23) valakinek elfekvőbe?[#help][#help]

AlbertR

Szia!

Köszönöm a képeket te milyen anyagból készítetted
a befogót? A tűgörgő jó ötlet kipróbálom.
A pengét te készítetted vagy készen vetted?

Korábban kerítettem 2db gépi fűrészlapot kb 500mm
hosszú 35mm széles 2mm vastag. Levágtam róla a fogakat.
A végeket megmelegítettem pirosra, kilágyítottam, hogy
fúrható legyen furatot készítettem a végén Amikor a második lapot be akartam
pontozni a fúrás előtt akkor letörött a
pontozástól kindulva úgy mint az üveg.
A megmelegített vég és a hideg nem melegített
középső rész közti átmenet nagyon megkeményedett
kihülés után. Levegőn hagytam lehülni.
A hss acél esetében nem tudom pontosan milyen
hőmérsékleten és mennyi ideig kellene megereszteni
az anyagot, hogy ne legyen rideg. Szóval ez nem sikerült.

Ezután svager fórumtárs aki szokott hántolgatni és szintén
magának készített hántolót volt olyan kedves és ingyen adott abból Trabant laprugóból egy darabot amit Ő is felhasznált a hántolója készítéséhez.
Azt még nem használtam fel de az biztosan jó lesz.

Üdvözlettel: Albert

Csuhás

Ahogy én szoktam hántolni úgy nem kell rugalmas szár a hántolóhoz. ( bár úgy is ki kellene próbálnom ) szóval nekem sima laposvas az anyag, és egy régi szerszámnyél a fa rész. Lapkának egy gyári hántolólapka van befogva. Ilyen beszerzését a drágasága ellenére is ajánlom mert tényleg ég és föld a lapka használhatósága éltartóssága bármi máshoz még az egyéb vídia darabokhoz képest is. Mellékesen azóta is keresek egy két elfekvő hántoló lapkát megvételre, de eredménytelenül.

LittleSV

Sziasztok.
Nem tudja valaki hogy 40x1-1.5 esetleg 2mm-es krómozott csövet (fényeset) hol lehet beszerezni?
Több helyen írtak 900x40mm-es korlátcsövet, de sehol sem találok. Amiket találtam, matt felületűek és 6m-es szálban vannak.

ywathzay

Ne krómozott csövet keress (krómcsövet?), hanem rozsdamentest/ inox, szokott lenni polírozott/ felcsiszolt felületű cső is. Hívd fel pl. a Per-Kor Kft-t, mondd el mit szeretnél, ha van adnak méterre is, de felpolírozni sem tart sokáig. De gugli a barátod.

MoparMan

Egy barátom kér segítséget, az alábbi darabokat kellene legyártani.
3 féle, 2-2 db kell belőle.

tudom-tudom, nincs tűrésezve, a képen látható C sínben kell csúszkálnia.
A PET TX anyag táblában van, gondolom előtte praktikus szalagfűrésszel felcsíkozni majd méretre munkálni.

Budapesten kellene, még jobb lenne ha dél-Pest.

Ajánlatokat privátba kérném, továbbítom neki, és utána össze is kötöm a megrendelővel.

000000000

Keresek köszörűkorong szabályzó gyémántot. [#help]

Csuhás

Fóton adok ajándékba egy kipattant PKD betétkést, az teljesen jó erre a célra. Mondjuk ha kitöltenéd az adatlapod akkor látszana hogy érdemes-e eljönnöd érte. Egyébként a Kínai kb 800Ft

vadember

Ezzel a kínaival vigyázni kell. Az elsők még jók voltak amiket vettem, de tavaly vagy 6 darab is csak 10 másodpercet bírt ki a köszörűkövön. Csak kinézetre volt gyémánt.
Tehát először ki kell próbálni és csak azután kell írni az értékelést.

Csuhás

Tavaly vettem, kb 1k5 Ft volt. Azt raktam az élezőgépre. Még nem látszik kopás a gyémánton. Lehet hogy azóta rájött a kínai hogy az üvegcserép olcsóbb mint a gyémánt? :- ((