Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

rotaryfun

Persze biztosan, de azért ne feledjük hogy a jelenlegi törvények szerint lakóegységenként 300 m2 ig egyszerű bejelentéssel lehet építkezni, egy 3 méteres lyukat pedig csak engedéllyel szabad fúrni ha abból 1 vödör vizet akarsz kivenni- hogy értsd miért beszélek királyságról és kis királyságról. Akit trónra ültetnek az előbb utóbb uralkodni is akar:)  Sőt ha a patakból veszed a vizet azt is csak engedéllyel tehetnéd :)

PSoft

xg2w6ib9x

Nem vagyok híve a túlszabályozásnak, de valamilyen szinten szükség van a kontrollra.
Ha ennél a patakos példánál maradunk, amig valaki alkalmanként kivesz 1-2 vödör vizet egy patakból, abból nagy kár nem származna, de ha sokan rendszeresen vételeznék belőle a vizet annak már lenne káros következménye.
Nem mindegy, hogy valaki megitatja belőle a lovát, vagy belenyom egy jó nagy szivattyút és onnan látja el a rizsföldjét vízzel.

Szalai György

Nézd meg ezt a képet, tegnap fotóztam, épp ehhez a témához. Csak találtam, nem kerestem.
Így néz ki, ahol semmi korszerűsítést nem kér a szolgáltató, csak szolgáltat, sok éven át.
Frissibe megvolt a felújítás, ablak ajtó csere, tető csere, hőszigetelés. (Led fénycső az esőcsatorna mellett. A ház minden sarkán van.)

Az öreg tetőtartócső csurom rozsda, még esővető lemez sincs a tövében. A jelátviteli vezeték is csak bebújik a cserép alatt.

xg2w6ib9x

Bocs, de nem nagyon értem, hogy mi közöm van nekem ehhez....[#nemtudom]

Mint mondtam korábban, nem én vagyok az az ember, aki esküdt ellensége a fejlesztésnek, csak van pár dolog amiről más a véleményem. Ez a példa, amit felhoztál egy szélsőség, az meg amit a szolgáltatók művelnek sokszor, a másik szélsőség.
Nem értem mi a győszködésed célja. A kettő között is van út!
Egyébként pedig jeleztem is, hogy részemről ezt a témát lezártam.
Ennyi...

Szalai György

svejk

Ezt a tetőfedők csinálták, holnap megy a helyi villanyszerelő  az elmű és kábelszolgáltató emberei és gatyába rázzák az egészet.

Csak nem gondolod, hogy így marad?

Szalai György

Nem gondolom.
De már a fejemben van a dolog, így akaratlanul is megakad rajta a szemem, ha járok arra a jövőben.

dtb

Sziasztok, ezt találtam, hátha valakinek hasznos lesz:https://www.aluflex.com/
Nagyon korrekt katalógusuk is van, minden mechanikai elem megtalálható benne méret-táblázattal. Esetleg valaki került már kapcsolatba velük?

gaben

Sziasztok,

hasonló leszorítót keresek, persze nem horror áron, mert ez a cucc 30.000Ft/db.
A lényeg, hogy oldalról tudjon szorítani a T-nútos asztalra párhuzamosan.
Ebay-en vásárolt már valaki ilyesmit?

d46hvfrdr

AVR programozós munkára keresek valakit aki emberi határidőkkel és megfizethető munkadíjjal dolgozik!
Ragaszkodom az AVR-hez! (ATMEGA8A-AU)

Privátba üzenetben várom a jelentkezőket és felvázolom miről is lenne szó konkrétan.

dtb

Sziasztok,
Tud valaki jó áron úgynevezett C-Beam típusú aluprofil beszerzési helyet, vagy esetleg eladó profilt? Leqalább 2m szál kéne 2 darab, de csak 1,5m találtam.

Torro60

Szia!

Nekem van 4db ilyen szorítóm amit én csináltam.
Holnap küldök róla fényképet.

rocco33

Szia, erről én is kaphatnék képet?Előre is köszönöm!

Torro60