Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Pali79

Az is jó lenne. Sokszor láttam már olyan megoldást, hogy egy alu lap alatt sima nyákos nyomógombok voltak, bár a kis felület miatt viszonylag hamar átszakadt a fólia, de esetleg egy sapkával ki tudnám egészíteni és akkor csinálnék magamnak egy saját binnetyűzetet a cnc partos emulátorral.

thayscj6c

Hali!
Magát a fóliabillentyűzetet nem. Az eredetire ragasztottam rá a matricámat.

kart emg

Tisztelt Fórumozók!

Keresek CNC marással és CNC szikraforgácsolással foglalkozó céget. Néhány centiméter átmérőjű alkatrészekből kéne gyártani egy 10-es sorozatot. A megmunkáladndó anyagok aluminium, réz és alpakka. Terveket magánban küldök.

Üdv.

xg2w6ib9x

Szép napot !

Pár napja ígértem, hogy beszámolok az elektromos teljesítmény bővítési projekt fejleményeiről.
Hát az a helyzet, hogy több Elmű által regisztrált villanyszerelővel beszélve világossá vált, hogy nincs kerülő út a meglévő mérőhely modernizálását illetően.
Tehát teljesítmény bővítés - függetlenül attól, hogy milyen mértékű - csak a mérőhely szabványosításával együtt kivitelezhető. A rokonom esetében ez kb. 140 ezer forintba kerülne (látatlanban adott ár).
Ez ugye több mint 10-szerese annak, mint amit J-Steel kolléga mondott (12e Ft)az elektromos fűtési bővítés néhány évvel ezelőtti költségéhez képest.
Így ezzel le is zárult a történet. Villanytűzhely helyett marad a palackos gázzal üzemelő gáztűzhely.

rotaryfun

Szerintem nem találtad meg a megfelelő embert.
Anno mikor 32 re bővítettem kértem egy "terhelhető" konnektort a villanyóra szekrénybe azért bővítek.

xg2w6ib9x

Az a baj, hogy Te is úgy kezded, hogy "Anno".....
Régen sok minden másképp volt, most meg így van.
Ha a "megfelelő" embert találtam volna meg, akkor is ragaszkodnának a műanyag mérőszekrényes átépítéshez.
Másrészt nem várható el senkitől, hogy a szerződött partnerének (kvázi munkaadójának) előírásit áthágja, kockára téve a köztük lévő viszonyt. Ha helyükben lennék valószínűleg én sem kockáztatnám, hogy ezért kitegyenek a regisztrált kivitelező partnerek közül.

RJancsi

Nálunk a családban is nemrég merült fel a teljesítmény bővítés ötlete. Az Elmű és az E-on között az a különbség (nem tudom, melyik javára), hogy az egyik 25A-ig simán kicseréli a mérőóra alatti kismegszakítót, a másik már 25A-nél is "szabványosítást" kér, a jelenleg elfogadott dobozzal és felszereltséggel. Ez alaphangon 100-150 000 Ft. 25 A felett már mindkettőnél alap a szabványosítás.

xg2w6ib9x

Elnézést most olvastam vissza, hogy Rotaryfun volt, akinek 12-ért csinálták a bővítést, nem J-Steel. Bocs...

xg2w6ib9x

Úgy van ahogy mondod.
A helyszín, ahol a bővítésre sor került volna Dél-Buda.
A villanyász, akivel legutóbb beszéltem mondta is, hogy ebben a régióban meg aztán betű szerint ragaszkodnak minden előíráshoz.

svejk

No én meg az ilyenek miatt írtam a minap, hogy mi francnak van kis országunkban ennyi szolgáltató?
Persze ez ugyan úgy igaz a gázosokra, stb...

A biztosítókra meg kimondottan, hiszen mennyivel egyszerűbb lenne pl. egy felelősség káreseményt intézni ha egy kézben lenne minden.

Meg olyan dolgok, hogy meg kellett nyitni a vasúti pályáinkat a külföldi és magánvasutak számára.
No persze a magánvasutak tulajai az előző vasútvezetők.
ehh...

rotaryfun

De úgy is kezdtem egyet hogy most :)
Most bővítettem a 32 őt 2x20 al nappalin és kértem még 1x32 + 2X20 vezéreltet hozzá, mert kell egy 3 fázisú dugalj az óra szekrénybe és ha már koszolunk akkor legyen vezérelt is mert hátha egyszer villanybojler is lesz.  A falba vésett fa szekrénybe tettek két olcsó de megfelelő műa dobozt a 2 órának. Tettek 2 elosztó dobozt külön nappali külön vezérelt, kidobtak 2 guman táblát, betettek  pár hőkioldót és vezetékezés a dobozok közt. Ez fájt majd 1 százasba papírozással eon ügyintézéssel együtt. 2 hét múlva behívtak szerződést aláírni és becsengetni a + 40 amperre majd 2 kilót. Mivel a karácsony 1 hétre volt mondták hogy bocsi de ez már csak jövőre lesz kész. Januárban jöttek az eonosok hozták a 2 órát meg az 50 méter zsinórt aztán kikábelezték az oszlopig, lepapírozták, kávét teát üdítőt pénzt nem kértek és barátságosak voltak.
Ha bővítenél akkor ki kell használni a 32 ampert mert ugyanannyiba kerül mint a 25 és előbb utóbb kell úgyis.
Nyilván most hogy minden villanyász fullon van melóval ezekre a 20-30 ezres munkákra nem fognak ugrani ezért csinálnak belőle 120-130 ezres melókat,hogy legyen értelme összekenni magukat, no meg kinek mit bír el az arca.

rotaryfun

Lehet ez is olyan mint a kútfúrás :) Ugyanazt a dokumentációt használjuk minden jegyzői engedélyhez. Az egyik helyen 2 hét és hívnak hogy kész az engedély és köszönik hogy szép és szakszerű doksikat adtunk be, a másik helyen meg rosszakodnak 3-4 hónapig hiány pótlásokkal függő határozattal vízügyes állásfoglalással helyszíni szemlével "oltási lappal" :)
Néha olyan mint ha nem is ugyanabban az országban lennék, hanem hol az egyik hol a másik kiskirályságban a nagykirályságon belül :)

RJancsi

A hivatali hozzáállás három tényezőtől függ.
1. A hivatalnok adminisztratíve kezeli a kérdést (darabra meglegyen), vagy el is olvassa amit elétolnak.
2. Ért ahhoz amit csinál, vagy csak úgy csinál mintha értene.
3. Milyen az általános és a pillanatnyi hangulata.

Ebből a háromból lehet ismétlés nélküli variációkat előállítani. [#awink]

kart emg

Szia!

Nem csak a munkadíjat számlázza ki egy ilyen villanyóra áthelyezős munkáért a villanyszerelő, hanem a liszenszdíjakat is, amit a szolgáltatónak fizet, hogy minősített villanyszerelő legyen.