Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hát itt kezdődnek a nézetkülönbségek.
Az emberek többsége természetesen veled ért egyet, de ez mégiscsak egy laikus vélemény, még ha a többségé is.
Aki ebben szaki, az nem tartja ,,fölösleges és irreális" költségnek, ha harmincévente rendbe teteted a villanyóra szekrényt, a benne lévő összes hóbelevanccal, ami az egész lakásod, családod ellátását szolgálja.
Mert a ,,meglévő korrekt módon lefestett, kulccsal zárható fa villanyóra szekrény" az nem meghatározó, ha benne meg minden ócska és elöregedett, egy csavar nem volt utána húzva mióta összerakták, akkor sem, ha látszatra a festés a fontos.
Sajnos szabvány írja elő, ,,hogy manapság a műanyag a divat" de ez a része nekem sem tetszik, mert hitványoknak látom a műanyagszekrényeket, pedig tényleg drágák.
Mindet.

Aztán meg, minden másra gazdagon költenek, nyaralni mennek, kocsit cserélnek meg villanysütőt, háztetőt felújítanak, hőszigetelnek, légkondicionálnak.
Közben a tetőtartócső szétrohadva, a méretlen fővezeték egy pókháló, a kötései kukacoltak.
De nem törődik vele, nem költ rá, jó az neki, míg van villany.
Aztán egyszer csak a nagy karácsonyi sütésfőzés és nagymosás közben hopp, eltűnik a villany a drótból és hívná a szerelőt.
Na, most tojja tele a nadrágját, mert elköltötte a lóvét ajándékokra, közben hűl a lakás, félig sült meg a hús, nem lesz szép karácsonya.
Minden pénzt megadna, ha maradt volna még, akár egy félrészeg szerelőnek is, de nem tud leakasztani egyet semelyik kocsmafogasról.
Azután, ha mégis ajánl egyet valamelyik ismerőse, és az még hajlandó is kimenni a hidegbe és helyretenni valahogy legalább ideiglenesen a sok éves trehánysága eredményét, akkor fúj rá, hogy sokat kér.
Amikor újra van villanya, már a felét sem akarja adni annak, amit akkor fizetett volna, amikor még nem volt.
Na, ezért hagyom megrohadni az ilyeneket a saját mocskukban és játszok inkább a kutyámmal a jó meleg lakásban.

xg2w6ib9x

Biztosan van sok ilyen ember is , mint akikről írsz.
Én nem ilyen vagyok.

gaben

Sajnos Gyurinak van igaza, el sem hinnéd mennyi ilyen van.
És a szabványosítás elvégzését sem azok miatt találták ki, akiknél amúgy minden rendben van. ;)
De még ha patent állapotban is lenne a fa mérőszekrény az összes vezetékezéssel együtt, akkor sem biztosítható a kettős plombálás lehetősége.
És az ebből fakadó áramlopások, machinálások és visszaélések miatt van szükség az új típusú műanyag szekrényekre.
Az pedig már megint más kérdés, hogy mindezek ellenére, sokan így is megoldják okosban.
Na ezek ellen harcol folyamatosan az áramszolgáltató.

xg2w6ib9x

Nem vita generálás volt a célom, úgyhogy inkább nem mondok semmit....

gaben

Részemről sem az, ha nálam valaki jobban utál vitázni az hazudik. [#awink]
Csupán szemléltetni próbáltam, hogy mi miért van.
Persze ez is csak a jéghegy csúcsa.

Üdv, Gábor [#wave]

RJancsi

Sziasztok! Ismertek Bpesten vagy környékén olyan lakatost, aki rozsdamentes anyagból korrekt áron vállal egyedi gyártást? Nem épp CNC, a motoromra szeretnék egy csomagtartót.... [#whatever]

Révész Richárd

RJancsi

Elképzelésem van, skiccem még nincs. A hátsó doboz tetejére kellene pár (4-5) párhuzamos rúd illetve cső amire egy kétszemélyes sátrat fel lehetne gumipókozni. Egyébként elég doboz van a motoromon, de hosszabb dolgot nem tudok beléjük tenni. Az inox korlátos "boltokban" van 12x1.5-ös cső, az elég is lenne, de valahogy lábakat kellene gyártani amivel a minden irányban íves hátsó dobozra rá lehetne állítani/csavarozni.

RJancsi

Köszi! Privátban megírhatnád, kihez tartozik ez a szám. Esetleg te vagy, vagy cég, kisiparos???

Révész Richárd

Ha csinálsz egy rajzot, akkor megmondom, hogy meg tudom e oldani.

RJancsi

Szia! Most értem haza, holnap reggelre elkövetek valami skiccet.

simarex

Sajnos szabványosították a mérőhely kialakítást, ezáltal kötelező is ennek eleget tenni.Az áramszolgáltatók és készülékgyártók(doboz jelen esetben) üzleti kapcsolatban vannak (egyik birtokol a másikból bizonyos üzletrészt).
Így talán könnyebb megérteni miért is nem jó az egyszerű régi fadoboz.

Révész Richárd

svejk

"Az áramszolgáltatók és készülékgyártók(doboz jelen esetben) üzleti kapcsolatban vannak (egyik birtokol a másikból bizonyos üzletrészt)."

Ennyi.. a többi csak bla-bla szabványok mögé bújtatva.

Persze én nem vagyok ellene a szabványosításnak, de akkor merje felvállalni az áramszolgáltató, és ne legyen ebben az apró országban  többféle szolgáltató.