Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

VViktor

Szia. Neked a cncpart.hu kell. Nézz körül náluk.Nekik van ,épp most fejlesztenek egyet.
Sír-nyetegnél érdeklődj,vagy Csaby-nál. Ők a te embereid ;)

J-Steel

Danibának:
 Nem tudom a levágásban nem vagyok biztos, de lehet bepróbálkozom vele. A nyák végülis balra fent van, pont a ledek helyén. Talán a mátrix fóliát sikerül úgy elvágni, hogy minden bill tovább fog működni.

LittleSV & Happisusu
 Amit ajánlotok kicsit drága. Szilikonosat nem szeretnék. LittleSV az egyik ajánlat az Amazonon a tengerentúlról van. Vámmal és minden költséggel már nem is éri meg.

VViktor
 A CNC-Parton hol? Nem láttam semmi ilyesmit a termékek között. Vagy éppen ezért ajánlod, hogy vegyem fel a kapcsolatot a kolégákkal.

Kibontom egy picit jobban az igényemet: Vettem usb numpadot 3000Ft-ért. Sajnos kevés rajta a billentyű. Teljes billentyűzetet nem akarok. Nekem pont az a néhány bill kellene, ami a normál billentyűzeten a numpad és a nagy enter között van.
 Még jobb lenne, ha kompakt módon közel lennének egymáshoz (közelebb mint a normál billentyűzeten)
 Ne legyen csillagászati árú.
 Reménykedem, hogy valahol valami elérhető, csak nincs nagy dobra verve, és valaki pont tud róla.

VViktor

Ohh elnézést akkor félre értettelek.Én olyan elektronikát ajánlottam amivel,magadnak tudsz csinálni billentyűzetet.
Bocsi. :)

J-Steel

Ó köszönöm! Akkor ezek szerint félreértettük egymást.

Nekem az a gondom, hogy nem akarok kapcsolókat forrasztgatni, hanem kell egy panel, amin már vannak billentyűk, és háza is van. Erre a legkézenfekvőbb megoldás egy usb billentyűzet, de abból is a 32 billentyűs (vagy akörüli) változat.

J-Steel

Ilyet láttam Kínábol, de ez nekem drága. Ez konfigurálható állítólag. Ezért CNC-seknek nagyon jó lehet.

EBay USB egyedi billentyűzet

ANTAL GÁBOR

Feltételezem hogy CNC re kell  de  attól tartok hogy ha megszerzed álmaid USB s billentyűzetét akkor hamar rájössz hogy maga az USB lesz a gyenge pont. Pont azért csinálták a Balázsék az UC300 at hogy sok input legyen  rajta . Én az ethernetes verziót javaslom .  Persze utána már csak a jó nyomógomb lesz a kritikus rész   : Nagyon sokat szívtam már a nyomógombokkal ....
 Nálam is működik egy bill emulátor  és sokáig tartott mire megtaláltam azt a USB kábelt amivel kielégítően működik  ( igaz van egy fülesem  egy klassz fejlesztésre de még nem publikálhatom )

Pali79

Én egy ilyetvettem próbának. Létezik más verziója is. Youtube videóba is láttam, hogy használtak ilyet hobby géphez.

J-Steel

Én készítettem egy mikrokontroller kapcsolást, ahol a mikrokontroller az USB-HOST. Felismeri a billentyűzetet és fogadja az adatokat. Ezt aztán feldolgozom, és továbbadom a céláramkörnek.
 Mivel csak a billentyűzet van rákötve, ezért nincs "megszakadás" a kapcsolatban. És a windows sem tud belekotyogni, mert nem PC-re kötöm.

Ehhez keresem álmaim billentyűzetét.

LittleSV

Valahol engedned kellene az igényekből, és máris találnál megoldást.
Forrasztani nem akarsz, magadnak építeni nem akarsz.
A szilikonos nem felel meg.
USA szállításra vám és áfa jön.
A kínai drága.

Ha ennyire egyedi kell azt a 20 gombot nem nagy művészet beforrasztani. Amennyiben a vele eltöltött időd jelentős munkabér kiesést hoz magával (pl 10e ft-os órabérrel doglozol), akkor meg nem lehet megterhelő megvenni a cherry (kimondottan ipari) billentyűzetet sem.
No mindegy, ötleteket kaptál bőven majd jutsz valamire :)

J-Steel

Azt mondod ragasszam fel a szilikonost egy alu lapra osz' jólvan?

thayscj6c

Pali79

Tuszd ilyen rendes fóliabillentyűzetet gyártani? Engem lehet érdekelne... [#whatever]

J-Steel

Ő csak a fóliára gondolt szerintem, ami a billentyűk felett van.