Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

A mellé tett hőbizti nem ugyan az, mint az egy tokozáson belül lévő.

Adott esetben akár tőz is lehet belőle, mert nincs közvetlen hőkapcsolat köztük és lehet pár 10 fok eltérés is.
És akkor már az ellenállás környezete akár izzhat it.

kuv5p7226

Nem mellé kell tenni hanem hőpaszta és ráfogatni.
Ami a képen van felboncolva, az sem érintkezik felületen!

svejk

Az alkatrész "raktáram" nekem is elég komoly, elvégre már 33éve foglalkozom az elektronikával még ha hobby szinten is, csak ugye elegánsabb lenne a szóbelei alkatrész gyári mivolta.

svejk

Aránylag jó hőkapcsolatban vannak, hiszen a porcelán ház ki van öntve cementtel.

svejk

Megoldható biztonságosan a kell hőkontaktus házilag is, illetve ilyen esetben választhatunk kisebb hőfokú hőbiztit.

Az viszont nagyon fontos továbbra is, hogy csak ilyen porcelán vagy egyéb lángmentes ellenállásokat szabad használni.

svejk

Fontos még az ellenállás impulzusüzemű túlterhelhetősége is, hiszen a 10 Ohm 10W-ból 1A üzemi áram adódna, de itt induláskor kb. 10-20 A-es áram folyik, mely 1-2 s alatt cseng le.

000000000

Igen, csak te is tudod, hogy egy tűzvizsgálatkor felderített kókányolás súlyos szankciókat von maga után.

svejk

Csuhás

Azért fúrj egy menetet a tengely végébe ( ha nincs ott gyárilag ) és egy csavar alátét párossal biztosítsd be az ékszíjtárcsát. Reteszt meg az ember a régóta gyűjtögetett négyszögacélokból szokott szükség esetén reszelni.

000000000

Nem is neked szólt az eszmefuttatás, hanem a tanácsadónak.

kuv5p7226

Izé... ha kérhetem ne izmozzál, mert újra elolvastam a környezetét is felizzító (a halvány/mélyvörös izzás 680 C fokot jelent) ellenállást amely mellett ott a hőbizti és a 10 fok hőgradiens miatt nem old le...:-)))

A kókányolás ugyanis nem az, hogy gyári alkatrészekből funkcionálisan megfelelőt építek.

000000000

Hidd el, hogy kókányolás, és nyugodjál bele!

000000000

Van amiben lehet funkcionálisan helyettesíteni, de ez PONT NEM AZ!

svejk

Esetleg valamilyen használható tanács az ügy előmozdítása érdekében?

svejk

Mert ugye azt már tudjuk több soron hogy nem lehet megoldani, de azt még nem, hogy hol tudom beszerezni az alkatrészt. :(