Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én is ismerem ezt a fajta lehúzót.A cégnél ahol dolgozom motorkarbantartással,csapágycserékkel is foglalkozunk.
Egész sorozatot gyártottunk belőle a sokfajta csapágyhoz.

4um5b65d

Jók is ezek a megoldások, precízen húz és jól terhelhető gyenge anyagminőségnél is.

PSoft

Eszembe jutott egy régi történet,ha nem untatlak vele: Valamikor a 70-es évek közepe felé(amikor én kezdtem a szakmát),az öreg szakinak volt egy kb.40-es vasrúdból kovácsolt csodafegyvere.Olyan volt a vége mint a lehúzó egyik szárán a köröm.
Villanymotor forgórész az aztalon,az öreg szaki egyik kezében ez a csodafegyver a másikban a kétkilós kalapács.Csodafegyverrel betámaszt a csapágy mögé,másik kezében a kétkilós,és lesúlyt a csodafegyvere végére.
Kettőnél többet sohasem láttam ütni!!
És a csapágy csörömpölve landolt a műhely másik sarkában. No az is igaz hogy ezek nem pisztolyfúrógép forgórészek voltak,hanem 22-44KW-os villanymotorok 50-es,60-as tengelyekkel.
De ez már a múlté,mint ahogy az elején mondtam (70-es évek)... Nehogy áttérjetek erre a módszerre!!!
Ui: Olyan jó néha egy kicsit nosztalgiázni...

4um5b65d

Erről majd egyszer tehetnél fel valami bővebb infót,szerintem sokakat érdekelhet.

PSoft

4um5b65d

3k74cecek

Ezt a módszert két esetben tartom lehetségesnek:
1. kúpos szorítóhüvelyes csapágy esetén, vagy ugyanez szorítóhüvely nélkül.
2. az első két ütés után elszaladtál, vagy elfordultál, hogy ne láss több ütést. [#nevetes1][#wow1]

4um5b65d

3. lehetőség
2 ütés után káromkodás, majd amit PSoft hallott csörömpölést az valójában a mester által eldobott szerszám volt.

s5f8tmfv3

http://www.vatera.hu/telemecanique_joystick_kapcsolo_124644065.html" TARGET=_fnew>Telemecanique joystick kapcsoló mindjárt vége! Ha valakit érdekel ugyanennek az eladónak van vészkaocsolója is.

s5f8tmfv3

3k74cecek

Azért megfontoltan ráugrani, mert szerintem ez nem tud 4 irányt !

0gbwyh99

[#eljen] szerintem se ! Volt már ilyen hasonló a kezemben . Annyit tudott hogy bárhol bármely iránybol nyomtad - az kattant , de csak 2 érintkező volt rajta ! A joystick kapcsolók végére kisebb vagy nagyobb gömböt szoktak szerelni !!! [#wave]

s5f8tmfv3

Igazatok lehet. Mégis mire jó ha nem tudja a 4 irányt? http://www.vatera.hu/mikrokapcsolos_vezerlo_joystick_126319908.html" TARGET=_fnew>Ezt már lehetne használni.

PSoft

Laslie,Szigma.
Az "Öreg Szaki"-t nem úgy álmodtam,az én kollegám volt.
A becsületes neve: Hamar Károly. 1926-ban született,megjárta az Orosz hadifogságot,Fűzfőgyártelepen dolgozott.
Még ma is él,(remélem erőben,egészségben)Felsőörsön.
Én nagyon sokat tanultam tőle. No nem a (csapágyleütést).
A csapágylehúzókról beszélgettetek,hát arról jutott eszembe ez a kis történet...