Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

PSoft

Hát igen a nagy KGST relációban nem lehetett tudni,hogy ki,mit rak bele,meghogy kibe.
Valószínű,hogy az Esztergomiak ezt a gépet is a nagy NDK-s piacra gyártották annak idején.
Erre utal a gépnek az összes dokumentációja,gépkönyve ami nálam van,csakhát nemtudni miért de itthon maradt.

PSoft

Mintha annakidején az állványos gyorsvágók fejében is ilyen kerekek lettek volna,talán még méretben is.
Úgy húszévvel ezelőtt láttam egy csomót az akkori cégem selejtraktárában.
Azok a fejek nem voltak hosszú életűek!

43pbwjg8s

Szerintem a kiskeréken fogtő környékén tört először az egyik fogon, majd ez a tört darabroncsolt tovább. Általában ha tőben tört fogat látsz az valószínüleg a kiindulása a roncsolásnak. Beszorultm már letört darabok jellemzően nem a tőben sértik a többi fogat.
Egy hete néztem pontosan ugyanezt a egyik proto váltóban. Mondjuk ott gyártási hiba okozta a gondot és az első fog törését. Utána hasonló pusztítás történt a környéken mint itt. Ezek a kerekek gondolom futottak már egy jó adagot?

43pbwjg8s

PSoft!
1. Merre vagy?
2. Van e részletes rajzod és fogazati lapod az alkatrészről? Eseleg csak anyi amit itt a képen láthatunk?

Jó lenne látni mi az ami van, mert megkérdezhetem a szerszámüzemet (dolgoznak kifelé elég sokat, sőt, inkább kifelé dolgoznak mint saját magunknak), hogy tudnak-e kezdeni vele valamit.
Van még egy cég valahol Pesten, aki, ha hirtelen szükségünk van valami proto kerékre, tengelyre le szokta gyártani. Holnap utánakérdezhetek ha ugy gondolod.

43pbwjg8s

Szerintem jól hiszed. A kenés hiányát a környéken lévő csapágy sínylette volna meg elsőként nem pedig a kerék.

PSoft

Annyi van amit láttok a képeken,nameg a két roncs kerék.

43pbwjg8s

Nem tudo valahogy beszkennelni és elküldeni?
egyébként nézd meg a radiális csapágyaidat is, mert ilyenkor olyan lökést kapnak a beszorult és a tengelyeket szétfeszíteni akaró daraboktól, hogy a futópályába néha már jó látható mélyedéseket nyomnak. ha ilyen valamelyik csapágy az is kaput és csere!

43pbwjg8s

A legrosszabb esetben kellene a gyártó és a fogaskerék alkatrészszáma. Ott van a képen az is zeichnungs nummer. van egy pár barátom odakinn akin keresztül (ha még él a cég) lehet hogytalálunk kapcsolatot.
Nyelvekkel hogyan állsz ha le kell beszélni a dolgot? Menne ugye?

43pbwjg8s

Alapvető, hoy pótalkatrészként olcsóbb beszerezni egy ilyet (főleg ha van ismerettség) mint egyedibe legyártatni. Hátha találunk valamit!

43pbwjg8s

No én most megyek csucsuba.
HA mást nem, a rajz azon táblázati részét tejes egészében fényképezd már le újra kérlek! De úgy hogy a táblázat minden mezője benne legyen és el lehessen olvasni!
Emellett, ahogy már mondtam, a gyártó cég neve is kellene.
Ha ezek megvannak, holnap kiküldöm az adatokat.

PSoft

A gépet Magyarországon,a "Szerszámgépipari Művek Marógépgyára Esztergom" gyártotta 1967-ben.
Exportra is gyártották, ezért a német gépkőnyv.

43pbwjg8s

:(
Az nem túl szerencsés. :(
Azért add meg a pontos típust légyszíves!
Hátha van valaki aki tud róla. Megkérdezem a TMKL-dokat, hogy ha ilyen régi gépet kellett valaha szervizelni hasonló dologgal, akkor azt hogyan oldották meg.

svejk

http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=24518244" TARGET=_fnew>Itt nézted már ?
Sok kúpfogaskereket látok régi gépekhez..

000000000

Kedves Hobbytársak!Keresek menetes szárat 12es átmérőben /vagy normál métermenet vagy trapéz/, de 1m-nél hosszabb kéne. A lényeg hogy a JediCut-on felbuzdulva Tesco Gazdaságos habvágót akarok építeni tesztelési célokra és minél olcsóbb megoldást keresek, de nem akarok OBI-s menetes szárakkal dolgozni, mert azok olyan görbék, mint a hadnemondjam.Tehát ha valaki tudja, hogy hol kapok 1m-nél hosszabb menets szárat, nem túl görbét, esetleg rozsdamanetes anyagból /kell a merevség, hogy ne lógjon nagyon/, az kérem jelezze.