Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Szia!
Bocs hogy csak most válaszolok , a héten éjszakás vagyok (ott nincsen net-em) , és egyéb privát okok végett pár napig nem voltam "jelen" .
Közönséges modell gipsz (csak nálunk ALABASTER-nak árúlják) , és persze a teljes kiszáradás véget mondtam a néhány órányi szárítási időt . [#wave]

4um5b65d

Köszi !
Ha lenne a melóhelyeden neted akkor sem írhatnál, hisz munkaidőben a Nagyfőnöknek a Gyurcsány Ferinek kell összegurítanod az adóforintokat. Nem tűri a lazsálást.....

[#vigyor3]

PSoft

4um5b65d

Remélem voltál annyira rutinos, hogy nem azt mondtad nekik, hogy "eltört az eredeti és minden pénzt megérne neked az új" hanem azt, hogy " Vásárolnál egy tartalék garnitúrát ha nem kérnek érte sokat"
[#fejvakaras][#vigyor3]

PSoft

Szia,KisKZ.
Mint írtam maga a marógép Magyar gyártmány "strigon",az adattáblájáról van fotó a #372-ben.
A vertikálfej(amibe a kerekek kellenek) annakidején rendelheő tartozéka volt a gépnek. Valószínü az is Magyar. A német nyelvű pár lapos könyve szerint: "FM.200.",ez lehet a fej típusa.

PSoft

Köszi!
A jó tanácsokat mindíg szívesen veszem.
Most is!!
Akarom mondani: hát persze,természetes.

[#worship][#worship]

gvox

Üdv PSoft!
Az ADAM müvek raktárkészletét már átnéztem, nem volt megfelelő-ami a képeken látszik a honlapján az mind nagyobb és 50e-t kért darabjáért

PSoft

Én még nem jártam náluk,köszi az infót.[#integet2]

hostya

Csak egy ötlet...
Nekem ugyanilyen gépem van, tavaly vettem vertikálfej nélkül, de kaptam hozzá egy olyan univerzál(sinus)fejnek azt a részét, amibe a főorsó van. Én ebből csináltam vertikálfejet.
Szerintem a sinusfej főorsóján ugyanolyan kupkerék van mint a vertikálfej főorsóján.(legalábbis a képek alapján z=22 furat=38 reteszhornysz=8) Ami a lényeg nekem ez a fogaskerék FELESLEGES, ui. en csináltattam magamnak egy kupkerék-párt egyenes fogazattal.
Nekem is ugyan ez okozta a legnagyobb gondot, hogy hol gyártassam le,és menyiért, ráadásul nekem egy meglévő kerékhez kellett volna egy másikat csinálni rajz és mintadarab nélkül.

Olyan válalkozót tudok aki egyenesfogazásu kupkereket tud készíteni. Nekem tavaly 20e+posta-ért csinálta a kettőt, rajz alapján.
A rajzot én csináltam.
Üdv. István

PSoft

István,köszönöm az ajánlatodat.
Sajnos ezzel a kerékkel még mindíg ott lennék,hogy honnan lesz neki párja.Ugyanis nálam mind a kettő sérült.
Az egyenes fogazásút meg nem tudom...?
Mik a tapasztalataid vele?
Pár éve a cégnél is volt ilyen probléma az egyik géppel.Ők is egyenes fogazásút tettek bele.
kint az udvaron lehetett hallani,hogy dolgozik a marós,a gép mellett meg szinte elviselhetetlen volt a fejnek a hangja.
Lehet,hogy ez nem az "egyenes" kerekek miatt volt,de mintha azt mondták volna,hogy azért hangos.

4um5b65d

Az egyenes lényegesebben hangosabb, mert ott csak a fogra merőleges irányú fogcsúszás van míg a spirálisnál pedig hosszirányú is. Olyan az egyenesnél mintha egy korcsolyával oldalazva akarna az ember siklani.

PSoft

Vártam a válaszod,köszönöm!
A terhelhetőségről,fordulatszámról,élettartamról is mondanál valamit?
Gondolom nem véletlenül építették ferde fogazásúval!
[#wave][#worship]

4um5b65d

Ezen kérdésedre nem tudnék százalékos adatokkal szolgálni. De a fordulatszámot jól példázza, hogy a sarokköszörűkben (flex) is használják a hajtást .... az pedig igen sokat pörög. A terhelhetősége is mindenképpen jobb mint az egyenes fogu párja , hisz itt azonos a fogvastagság a teljes foghosszban. Az élettartamáról viszont nincs publikus adatom....mondhatni fogalmam sincs róla, de valószínüleg az egyenletesebb járásnak jótékony hatásai mutatkoznak az élettartam tekintetében.

43pbwjg8s

Szia Psoft. Bocsánat elkeveredtem. Holnap utánakérdezek a melóban.
Annyit megtudtam közben, hogy kúpkerekek esetében a szerszámüzem csak előgyártmányt csinált nálunk, és ha kellett rekonstrukciós sámítást. Utána kiadta egy cégnek.
A cégnek nem mentem már utána, mert elvesztél innen, és azt hittem találtál megoldást.
Megkérdezem a TMK-t a típusról, hogy tud-e valami tippet róla, a szerszámüzemet pedig a cégről ahol csinálják a kerekeket nekik.