Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia RC!
Látod, tudunk mi "csipkelődés" nélkül is szót
váltani. Most minden soroddal egyetértve én is
hasonló szépeket kívánok Neked, legyen az munka
vagy hobby vagy bármi.

000000000

Sokkal több szakmaiságot, kevesebb indulatot kívánok Neked.

Kristály Árpád

SZIA Tibor45!!!
Mi a baj?....
Sajnos az indulatodat kezdem NEM érteni....
Szabad a pálya...mindenki azt csinál amit akar...úgyan többen nem végeztünk "Kandót"...amit Jó magam igen sajnálok...de azért ezen kivül is VAN élet.....
Az élet ment tóvább és néha az a z érzésem, hogy nálad megált az idő!
Azért az ismerd ell, hogy azok a fránya elektromos ciciklik, vagy mik..azért 70-90 kilóval közlekednek....arról nem is beszélve, hogy lelkes amatőrök több ezer Wattos "szélmalmot" barkácsolnak a semmiből...ezt ved szó szerint és lás csodát mük....
Én tudom...,hogy a vas nélküli forgórészű Brusslesz egy csoda, de kinek van erre pénze...
Végezetül egyet Lás már be végre ...Ha valami mük...és megfelelő képpen...ez a tulajnak igen nyagy boldogságot okoz!!!
Legyen az ablaktörlőből készűlt SERVO vagy akármi...tudom ez nem profizmus...DE ez egy hobby!!!! oldal, s ezt tudomásul kellene venni...iletve VENNED!!!
S néha néz ki az az ablakon...Most is süt a NAP!!!!
[#nemtudom][#love12][#worship][#wave][#integet2]

bmejdz9nu

Hagyjuk már ezt a "forog nem forog" dolgot...

... Én inkább a nagy fordulat miatti speciális csapágyazásról és tökéletes szerszámbefogatási lehetőségekről "dumcsiznák"...
Ezért vettem pl. a hibrid kerámia csapágyakat (10x15x4 - 100krmp-s)... és úton van(nak) a preciziós 1/8"-os dörzsárok is...
Mind az mellet, hogy a Misi megoldását tökéletesnek tartom... egy másik (majdnem) tökeletes dolgot is el tudnák képzelni...
Egy 10-es szár és benne az 1/8"-os szerszám és imbusz... vagy???

Motoros

"Egy 10-es szár és benne az 1/8"-os szerszám és imbusz"
Előnyére szól hogy egyszerűbb, gyorsabb a szerszámcsere, hátránya hogy nagyon preciz megmunkálást igényel a 10-es szár, hogy a futáspontosság meglegyen. (itt most fóleg a hobbysta körülményeire gondolok, mert egyébként nem egy nagy vasziszdasz ez sem )  
Meg kell csinálni, aztán majd eldől melyik az igazi.

bmejdz9nu

Ezt csak nagyobb BL motorokhoz gondolom...
De meg tudom csinálni pontosan! Azaz csináltatni :) ... Azaz majd küldöm neked, ha megjöttek a dolgok hozzá... [#vigyor2]

000000000

Szia Árpád!
"Én tudom...,hogy a vas nélküli forgórészű
Brusslesz egy csoda, de kinek van erre pénze..."
Ez tényleg csoda, ugyanis ilyen motor nem létezik.
Szomorú vagyok, hogy Te is beálltál abba a
vélelmezett sorba, miszerint én a Hobbysta
ellensége vagyok.
Egészen másról van itt szó. Az én felfogásom
szerint a hobbista és a szakmai hozzáértés
egymást nem kizáró dolog. Persze azt is tudom,
ebben az országban ostobának, "hülyének" is
lehet lenni, sőt még erre illik büszkének is lenni.
Én próbáltam idáig mindig szigorúan szakmai
érvekkel, elméleti alaptételekkel egy témáról
véleményt mondani, hozzászólni, vagy vitázni.
Ezen szándékom ellenére szinte mindig oda
lyukadunk ki, hogy én vagyok a nagyképű, és
indulatos ember, és a hobbista lenézője.
Nagyon sajnálom, aki jobban ismer, tudja, ennek
az ellenkezője az igaz.
Sajnos ezt látom országosan is,
mesterségesen kettőosztott, hithű, üresfejű és
nagy dumájú, megvezetett emberek (tisztelet a
kivételnek) dobálják egymásra a rosszt, ahelyett,
hogy a tények, érvek határoznák meg legalább egy
kicsit is a véleményeket, és egy adott
problémának a megoldását. Nagyon szomorú
dolognak tartom ezt, ezért tart ott az ország,
ahol tart, és miniben ezt itt a Fórumon
tökéletesen lehet tapasztalni.

Szevasztok, elmentem orvoshoz! :), :(

e7c897sd8

Kedves Tibor! Sajnos néha átesel a ló tulsó oldalára! Az elméleteid is nagyon fontosak, de itt egy gyakorlatias fórumozó gárdát találsz a legkülönbözőbb szakmákból! Nem írom le még egyszer az elöttem már leírt dolgokat, de gondolkozz el azon hányan építettek már itt működő, a céljaiknak megfelelő gépeket. Pl.: SMD beültető, lézeres CNC vágó gravírozó gépet! Mindenkitől lehet egy picit tanulni (még tőled is ;-)  ). Ott volt a fémöntés témája. E téma miatt kezdem olvasni ezt az oldalt. Hol lennénk, ha Magi István nem készíti el ezt az oldalt. Legtöbbször csak olvasom, mert a nagyok jóval többet tudnak itt nálam.

Ajánlom neked olvasd végig miket és milyen stílusban írsz! Az tény, hogy a villanymotorok terén nagyságrenddel többet tudsz mint én ill. más, de neked ez a szakmád nekünk meg más!

Idézek a #493-as hozzászólásodból:

"üresfejű és
nagy dumájú, megvezetett emberek (tisztelet a
kivételnek) dobálják egymásra a rosszt, ahelyett,
hogy a tények, érvek határoznák meg legalább egy
kicsit is a véleményeket, és egy adott
problémának a megoldását. "

Engem ez a pár sorod késztetett írásra! Írásaid szakmai részét pedig igyekszem megérteni  több-kevesebb sikerrel!

D.Laci

Eddig próbáltam nem hozzá szólni a témához. Most se teszem.

De egy rövid életúti történetemet hozzá fűzném.
Anno mikkor gímibe jártam, egyik dolgozaton az volt az egyik kérdés hogy „írja le a munka törvényét”  
Gondoltam egyet… Szabadon a kedvenc cukrászom után „hülye kérdésre hülye válasz”.
Leírtam az én munkatörvényemet: „azt nevezem munkának, amiért pénzt kapok, amiért nem az a hobbim”

A lényeg a lényeg Tibor mindenki tisztel és becsül téged, de alapvetően mi hobbiból csináljuk, és gyakorlati tapasztalatainkat osztjuk meg egymással. Ha pusztán „szakmai”fórum lenne akkor sajnos csak te és István cseveghetnétek.  
TE PROFI VAGY NEM HOBBISTA!!!!

A hobbista ha a segédmotor kerékpárján a kondenzátor elromlott nem rohant a boltba, hanem a kertből kiásott burgonyával helyettesítette.

Csak próbáld megérteni, hogy mi méh telepen guberált dolgokból akarunk valami házi használatra alkalmas szerkezetet összehozni, ha valaki tovább akar lépni a „profizmus” rögös utjaira akkor már megveszi a méreg drága kész profi cuccot, mert úgyis megtermeli idővel.

bmejdz9nu

www.ugysemmegy.hu és a www.vegyukelakedvet.hu-n mindent infót megtalálsz...  
Ha optimista vagy (egy kicsit) utánna már ezzel nem lesz gond... azaz pesszimista leszel...
a www.ittavilagvege.hu-n tovább ronthatsz az állapotodon... és végre ejutsz a "tökéletes állapotba"... :)

Egy a lényeg, hogy mindíg cenzurázd magadat! Minden írásodat kétszer olvasd el mi előtt megnyomod a "mehet" gombot!  
Nehogy utólag megbánjad, hogy valami "értékes" információt adtál "szanaszét" !!!
Ha okosnak akarsz látszani, javaslom vegyél egy idegen szavak szótárát - abban keress olyan kifejezéseket amiket te sem tudsz! Ez alapja mindennek....

Hahaha :)

HJózsi

A pesszimista valójában a sokat tapasztalt optimista... [#vigyor3]

dg8n4i8x

Mióta optimista lettem semmi sem sikerül... [#nemtudom]

2nbj3n5m

Hahaha Péter nagy baromságot mondtál,és nem
veszed észre ,hogy megveszed a sok drága
cuccut,befogod a 30mm-es marot a kész hobby
gépedbe és veszel vele egy 10mm-es fogást
eszt videora veszed és felteszed a költöi
kérdést.Miért nem megy ez kézzi előtolással?
És elfeleded,hogy a gépen csak 500W-os motor
van. Majd a szkopoddal ellenörizd!!
Janko

bmejdz9nu

Hol írtam a 30mm-es marót és a 10mm-es fogást? Milyen kézi előtolás? Milyen 500W? Hogy jön ide a szkóp? [#fejvakaras][#fejvakaras][#fejvakaras]

2nbj3n5m

Bocsi.Meggondolatlan voltam.
Janko