Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Kis flex fordulata: 46000 1/min.

Szalai György

Pont ezek a rezonancia pontok, és a teljes felfutás alatti „karcos” hang zavarnak. Egy üresen felfutó motor hangjában ezeknek nagyon nem kéne lenniük.
http://www.youtube.com/watch?v=eLkxedZU8TQ" TARGET=_fnew>És ha minden jól működik, akkor nincs is.
Azt kéne tudnom, hogy ha tényleg olyan kicsi a körfutási hiba különbség a P5 (ABEC5) meg a P2 (ABEC9) csapágy között ( 4um és 2,5um) akkor mitől van mégis ekkora különbség a különféle HF motorok hangjában.  
Megnéztem újra a videókat és kezdem azt feltételezni, hogy a frekvenciaváltó kapcsolási frekvenciája modulálja karcosra a motor hangját. Ez éppen magyarázhatná a rezonancia pontok kialakulását is, mert a fordulatszám változik a motor felpörgése során, de a frekvenciaváltó kapcsolási frekvenciája az végig állandó.

000000000

Nekem egy Precise SC52 van , de annak nincsenek ilyen rezonancia pontjai  
Pedig nem is a gyári frekvenciaváltójáról megy.  
Mellesleg ha nincs normálisan belőve a frekvenciaváltó akkor lehetnek érdekes hangok.

Bencze András

Szerintem beállítási bibi van a dologban, vagy nagy melegben működik, ha 10 perc után 40 fokos. Ja szerintem az 1A üresjárati sok, bármilyen frekvencián hajtva is.

Szalai György

000000000

Mint egy kis ékszer![#eljen]
Tetszik, pedig már nem mai darab!

9npx2xk89

Hát az enyémnek pont ilyen hangja van. Ma hajtottam cirka 2 órát negyed sebességen, állítólag ilyenkor jobban kell melegednie, mert nem jut át rajta annyi levegő, ráadásul fektetve volt egy bubis zacskón, tehát alulról semmi hűtés, ennek ellenére max 50-55 fokos lehetett, mert kézzel simán lehetett markolászni. Úgy látszik elég hamar felmegy a hőfok, utána már nem megy feljebb.

000000000

besirkyjh

Akkor ez léghütéses vagy vizhütéses ?

Rabb Ferenc

Egy nagyon laikus kérdés: a frekiváltókban a bemenet (1 vagy 3 fázisú hálózati) és a motor oldali kimenet nincs galvanikusan elválasztva???

svejk

Nincs!
Köztük csak a Greatz és az IGBT híd van.

9npx2xk89

Miért rázott volna? A konnektor amibe a frekiváltó van földelt, a frekiváltó bemenete földelt.

9npx2xk89

000000000

Csak az előzőekben sokat kitárgyalt dolog miatt kérdeztem. Mindenki meg volt ilyedve, hogy agyonüt.

9npx2xk89

Én azért nem ijedtem meg :-) Egyébként is szerszámcserénél lekapcsol a frekiváltó, áram nem lesz benne. Fúrás/marás közben meg minek tapenolnám a marómotort?