Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Azt hiszem megtaláltam, csak jó lett volna plugin meg rs 232 konverter nélkül.

000000000

Szeretnék véleményeket, hogy hol érdemes frekvenciaváltót vásárolni. Kellene az 1,5Kw-s kínai motromra egy. A q-tech nél nézegetem a frenic-megát de egyelőre nem merek árajánlatot kérni:D A frenic mini-nek is van egy egyszerüsitett nyomatékvektor vezérlése de nem vagyok biztos benne hogy elég lesz nekem.. bár szerintem így is jobb mint egy kínai vfd :)

s73tgf9vg

Üdv!
Most egy olyan dolog érdekel, hogy hogy tudok brushless motorhoz 24V 1500W tápot kreálni/venni.
Sorba lehet kötni a kapcsoló üzemű led világítás tápokat? Esetleg egyéb ötlet?

svejk

Mivel nem normális dolog valamiből kivenni vagy beletolni folyamatosan több mint 60 A-t, ezért gyanítom nem is kell neked ekkora táp.
Ha az induláshoz kell a nagy áram akkor kondihegyek vagy akkuk.
Jól gondold át a műszaki problémát és a megoldásodat, sok ember kísérletezett már hasonlókkal, nem teljesen kielégítő sikerrel.

A kapcsolóüzemű tápokat egyébként sorba szabad kötni.

s73tgf9vg

Nem csak induláshoz kell, egy 1500W-os BLDC motorhoz lesz. Mivel a táp a nagyobb gond, még nincs meg a motor. És ha veszek http://www.ebay.com/itm/1-x-SRD-DC12V-SL-C-10A-250V-125V-AC-10A-30V-28V-DC-5Pin-Power-Relay-SONGLE-Blue-/271003106505?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f190b3cc9#ht_2513wt_1163" TARGET=_fnew>ilyen reléből vagy 7-et és sorbakötöm? Találtam egy másik motort ami 29.6V-al megy tehát a 28V 10A-s reléből 7 bőven jó lesz. Vélemény?

s2k5ycubj

A lomexben volt a turkálóban klímához való 3A-es relé 12V-os behúzóval,egy telefont megér,talán 300Ft volt darabja.

s2k5ycubj

Bocs nem 3 hanem 30A.

s73tgf9vg

Beszéltem velük, azt mondta, hogy olyanok úgy 2 éve érkeztek, de lehet hogy még volt belőle pár darab. Viszont árulnak 30A-es reléket, szóval náluk is körülnézek. De ezek szerint megoldható így ahogy elképzeltem? Vagy bonyolultabb attól, mint hogy összekötögetem?

s2k5ycubj

Dehogynem,nézz meg egy hegesztőgépet... De az biztos,hogy megéri túlméretezni mindenét.

s73tgf9vg

A kérdéseimtől függetlenül.. Jól látom, hogy a hegesztő 6V 140A-el megy? Hát ez félelmetes, ha nem néztem el semmit.

s2k5ycubj

Van egy szép nagy 3fázisú trafó nálam,egy akkutöltőbe volt 6,12,24V 250A. Csak az egyik primer kivezetése sérült,ha gondolod megnézem és megkérdezem az árát. De előre mondom,hogy súlyosan agresszív kb.150-180Kg,de ha megy örök darab.Esetleg érdekelhet?

s2k5ycubj

Nem egy kicsit magasabb a feszültség,az ív hegesztő terhelés nélkül 60-80V és ív közben 14-30V-os, a co-nak nem esik szinte a feszültsége 16-30V között van a használt áram ill fokozat függvényében.

s73tgf9vg

Á biztos nem, maga a CNC gép könnyebb lenne mint a trafója. valami egyszerű módon szeretném megoldani, ha úgy nem megy, akkor nem erőltetem a dolgot. :(

s2k5ycubj

És általában a max áram felét sem tudja egyik sem folyamatos üzemben.

s73tgf9vg

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha sikerült megoldást találjak, akkor úgyis mindenki olvasni fog róla :)