Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Akkor még egy lehetőség: meg kel "hekkelni" egy 160-200A-es hegesztő invertert,az árammérő része benne van de a max feszültséget kell valahogy leszabályozni. Bár már az olcsók között is van amelyiknek állítható az üresjárati feszültsége.

s73tgf9vg

A hegesztő trafók túl drágák, és ilyen teljesítményű szabályzót is nehéz találni. Találtam a MeanWell-nél 24V 1500W tápot, az árát nem tudom, talán azzal jobban járok. Végső esetben a hegesztős trafós ötlet marad.

svejk

A BLDC témától függetlenül kis feszültségre de nagy áramra autós boltban de inkább bontóban szerezz be izzító és egyéb reléket.  
Nem ritka amelyik tud 60 A-t.

svejk

Kísérletezz kidobott autó  vagy zselés akkukkal mielőtt pénzt költesz!
Hidd el ingoványos a talaj ahova lépni kívánsz.
Egy adott célfeladatra jó is lehet akár, de jellemzően nekünk az univerzális dolgok kellenek.

svejk

Egyébként miért kellene a reléket sorba kötni?
Ha meg párhuzamosat akartál írni, az már eleve elég aberrált dolog :(

s73tgf9vg

Ez nem kell hogy univerzális legyen. Sikerült találjak 17-ért 12V 600W-os kapcsoló üzemű tápot.
Hozzá jön http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16234__NTM_Prop_Drive_Series_35_30A_1400kv_560w.html" TARGET=_fnew>HobbyKing-től ez a motor. A hátését meg http://www.youtube.com/watch?v=-U-cc_Qcf-w" TARGET=_fnew>ilyen lötyivel szeretném megoldani.

s73tgf9vg

Egyébként azért akartam összekötögetni mert 400W-os tápok olcsóbban vannak (sokkal) mint 1500W-osak 24 volt mellett.

svejk

A tápok soros összekötéséhez nem kell semmiféle relé.

s73tgf9vg

Nemnem, a relés dolog az a tápoktól független, úgy láttam olcsóbban össze lehet vele barkácsolni amit kell..

000000000

Azért úgy látom, hogy az elektromossággal nem hadilábon állsz, hanem hadirokkant vagy!

A tápokat ha sorba kötöd akkor a feszültségük növekszik. Ahoz, hogy a terhelhetőség növekedjen, párhuzamosan KELLENE kötni, aminek vannak buktatói, nem kevés!

Egyébként halott ötlettel kísérletezel!
Abból a motorból az életbe nem fogsz kivenni akkora teljesítményt, max pillanatokra csak.
Egyébként mihez kellene akkora teljesítmény?
Ha abból a motorból tartósan kiveszel 150-200W-ot, azzal már nagyon sok mindent meg lehet oldani.És akkor már kapaszkodik is rendesen!

Az én 12W 25A-es kefés motorom mék soha nem evett 6-8A-nél többet. 1/8" kétélűvel aluban sem 0,3mm fogással. Ekkora motort meg szadizmus nagyobb feladatra használni.

000000000

jv7pu3a5p

Nem kell oda állandóan nagy teljesítmény. Üresjáratban egy ilyen motor pár ampert kajál. Ha rendesen megterheled akkor fog felvenni 40-50A. Viszont ezt a terhelést csak pár percig viseli el.  A vezeték rettentő hamar fel tud forrósodni, megszakad és elindít egy lavinát, mert általában 4-5 párhuzamos szállal van tekerve. Egy meggyengül, viszi a többit is.
Inkább valami erősebb motorral próbálkozz.

http://www.castlecreations.com/products/mamba_monster.html" TARGET=_fnew>Valami ilyesmi
Ilyen van a modellautómban, konkrétan szétszaggatja a kocsit egy full gáznál.  
Egy hasonló motorom van is, lehet eladom, mert a projekt, amihez vettem, idő hiányában nem fog elkészülni...

s73tgf9vg

De 0.3mm fogás az nagyon kevés, én nem szeretnék órákon át farigcsálni, főleg hogy 2-3 centi mélyre is le kell néha marjak. A hadirokkanton jót nevettem, hát valóban így van, az elméleti résszel  gondba vagyok, de tudom, hogy ha egymás mellé kötögetjük a fogyasztót akkor Volt-ot eszik többet, ha meg egymásra akkor Wattot. Ezzel ki is merül a tudásom.
Mivel sikerült tápot találjak 12V 600W-al, valószínűleg http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14342__NTM_Prop_Drive_Series_35_36A_1400Kv_550W.html" TARGET=_fnew>ezt a motort fogom megvenni hozzá és max 5000-es fordulatra áttételezni. Így egy aránylag erős és olcsó főorsót kapok.

000000000

Én inkább Outrunner motort használnék, jobb a hűtése.
Varsa annak idején vízhűtőt rakott rá a modell brusshless notorra. De aztán kivégezte őket!

s73tgf9vg

Ha jól látom ez a motor 4Kw, ahhoz se tápot nem találnék, se kihasználni nem tudnám. Egyébként csinos darab :)