Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs' az LS7083 az igazi, mert a ྐ ugyancsak step/dir infót ad négyszerezve.

000000000

Az én vezérlőmhöz majd sima 90°-os A + B csatorna kell, minden mást majd én megoldok (akár 4×-ezést is)! Tehát csak a jel (A B) hibamentes továbbítását kell megoldani TTL szintekkel (esetleg áramhurkos módszerrel is, de ez már komparátort feltételez a fogadónál).

ncxe0hdha

Hallihó!
Igen, elkövettem egy hibát mert nem nyomtatásra gondoltam, hanem levilágításra, ezt is beszéltem meg egy profi grafikus barátommal aki közel 20-éve vállalkozó. Ő ajált egy vastagabb minőségű filmet. A nálam lévő tipusok többségben ezt alkalmazzák, főleg a nagyobb felbontásúak. Még azt nem tudom, hogy ragasztani, vagy esetleg valamilyen mechanikus megoldással kell rögzitenem. Több esetben a ragasztást láttam.
Üdv.: Árpád
Hallihó!

000000000

A ragasztás elegendő, csak jó legyen. Pillanatragasztót NE használj, mert biztosan ütni fog a tárcsa. Próbálkozz kétoldalas öntapis ragasztószalaggal, pl. szőnyegszélragasztóból kivágott körgyűrűvel. De azért ez legyen néhány mm széles. A kivágásnál vigyázz a koncentrikusságra, mert különben a 90 fokos fáziseltolás mászkálni fog félfordulatonként. Aztán majd ha már "nagy" leszel gondolkozz el a  0,1 mm-es bronz vagy korrozióálló  szalagból fotomaratással készített tárcsákról. Nem bonyolultabb mint a kétoldalas NYÁk készítése házilag, csak egy kicsit jobban oda kell figyelni.

f6kuxbs9f

Sziasztok!

Hátha érdekel valakit egy Balluf encoder:
http://cgi.ebay.de/Schrittmotor-BALLUFF-NEU_W0QQitemZ7566823952QQcategoryZ9723QQrdZ1QQcmdZViewItem" TARGET=_fnew>encoder
Aki árulja kevéssé van tisztában a dolgokal, mert léptetőmotorként kínálja [#nyes]
Üdv

000000000

Haliho, ezeket az enkodereket mire is akarjatok hasznalni? Mert szerintem csak arra lesz jo, hogy a motor lepesteveszteset detektalja egy aramkor, de utmero soha nem lesz, ahhoz mas kacat illik...

bicme92us

Engem érdekelne a kacat!

3vv2btrhv

T Árpi
Édesapám hagyatékában van nagyon sok különbözö átméröjü papirfuro , szerintem az öntapados ragasztot avval kéne kifurni , a koncentrikusság igy biztositva lenne.
Tibor

000000000

az a kacat ugynevezett LINEARIS enkoder. Na, az affelek tenyleg pontosak tudnak lenni olyan szazadra-ezredre. Viszont ahol ilyet tudnak csinalni ott el is kerik az arat :( gyk. lehet ugyanaz mint a novekmenyes forgo enkoder, csak a linearis az ki van teritve.

000000000

Megvalami, altalaban uveglapra gozolik fel a finom felbontasu vonalkakat, ezt lesi az optika. Analog a kimenet, tehat a felbontas AD konverterrel+elotetaramkorrel finomithato, persze nem a vegletekig. beosztasok altalanos surusege 20 illetve 10 mikron, ha jol emlekszem.

A vonalak felvitele relative egyszeru eljaras, a gond ott van, hogy mi modon fogjak PONTOSAN felvinni a maszkot a lapra. (interferometeres meres, stb) Az meg mar egy masik vilag :)

ncxe0hdha

Hallihó Mindenkinek!
Szia Tibor!
Kösz a segítséget, ami mindig jól jön, főleg ha jószándékú!
Tehát mégegyszer köszönöm!
Ha tudsz külgy egy fótot, mert még nem láttam ilyet, nem igazán tudom, hogy mire gondoljak.
Örülök, hogy végre megoldodott a "Bermuda-háromszög" rejtélye!
Várom válaszod!
Üdv.: Árpád
Hallihó!

000000000

Guglival rakereshetsz, ha megy az angol... pl itt van egy ismereto, hogy mily cucc mennyire kenyes...
http://www.heidenhain.com/ta_linenc_makemore.html

3vv2btrhv

T Árpi
A fotomasinériámat a kutyám megette , igy csak elmondani tudom : hengeres anyag van ugy kifurva , hogy nagyon vékony fal keletkezik , ez a végén élesre van köszörülve . A megfogásnál vastagabb az anyag . furásnál forgatják pontos fordulatszámot nem tudok.
Valami van a gyártástechnologiában mert nemrég találkoztam valakivel aki azt mondta , hogy ez a papirfuro dolog nagyon tartos volt de amit most használnak az nagyon hamar tönkremegy.
Apám három generácios esztergájos familiábol származott, én nem követtem öt.
Tibor
UI a találkozo igy még idöszerüb

ncxe0hdha

Köszönöm Válaszod Tibor,  most már értem, persze ha megerőltetem volna az agyamat... akkor most nem égnék!
Hallihó!

000000000

http://www.cnczone.com/gallery/data/500/2703DSC00096.jpg" border=0>
[#smile]