Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

hostya

ncw4w5nca

3szwbavt

imádlak benneteket!!!

d30xhrezp

Üdv Berényi úr!Csak köszönetet szeretnék mondani az öntő homokért.Igaz,korrepetálást kell adnod,mert ma sikerült 2db selejt dugattyút öntenem.:) .Pont a hajócsavar öntését nem láttam.Nekem öntésnél a gáz kinyomta a dugattyú tetejét.De majd még megpróbálom,hogy a dugattyú teteje lent legyen a szoknyája fent.Hátha úgy jó lesz.Már csak ez hiányzott!Még egy hobby!Ja és köszönet a bemutatóért,nagyon jó volt!

ncw4w5nca

Én a dugattyú magját ki szoktam szárítani, vagy homokszúró árral megszurkálom. Mivel a mag kicsi, és hamarabb túlhevül, hamarabb, mint ahogy a fém megdermed, ezért a képződő gőz elvezetését biztosítani kell.

ncw4w5nca

Ha így sem boldogulsz, akkor még megoldás lehet, ha egy furatot készítesz a magból kiindulva a homokforma külsejéig, és ott porszívóval szívatod  öntés közben.  

d30xhrezp

Köszönöm a tanácsot,ki fogom próbálni.

ncw4w5nca

Milyen dugattyú a kísérlet tárgya?

d30xhrezp

Ez egy fűkaszának a dugattyúja lenne.Van másik csak szeretném megpróbálni,hátha sikerül.És egy kis gyakorlás után megpróbálok pl. cnc-hez kisebb dolgokat önteni.

ncw4w5nca

Kezdésnek lehetett volna választani valami egyszerűbbet, de azért nem lehetetlen. Mikor lesz a következő próba?

vjanos

https://m.youtube.com/watch?v=2UGtL-C_Kz4" TARGET=_fnew>Ez a video jutott néhányunk eszébe a szombati bemutató alatt :)

ncw4w5nca

Hát igen ragyogó ötlet! Kár hogy nekünk nincs tengerpartunk:)

3szwbavt

Üdv urak, esetleg valaki tud kipróbált saválló acél öntődét, akik kerámiahéjban öntenek? Köszi a tippeket!

d30xhrezp

Hát igen,egyből a nehezet választottam.Majd csak sikerül kiönteni egy jót is!Ha jó idő lesz,megpróbálom megint.Addig kiszárítom a magot,és akkor remélem jó lesz.Amúgy a szoknya és a belső része egészen jó lett.

kmajer