Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Köszönöm hogy megkérdezted az árakat.  

A szakirodalom 5-10% agyagot ír, előbb inkább kevesebbet tegyél, és próbálgasd hogy olyan legyen az állaga, amilyennek adren írja "ha a markodba szorítod akkor megroppantva épp hogy összeáll, és a kézredőket szépen kiadja." Vízüveget nem kell bele rakni az agyag mellé, az egy másik technológia. Az agyagmentes homokhoz kavarnak vízüveget 2-4%, és széndioxidot fúvatnak rá, amitől megköt.

s73tgf9vg

Sziasztok!  
Egy olyan kérdésem van, hogy mivel tudnék egy alakról negatívat levenni (konkrétan a kezem) öntéshez úgy, hogy közben meg is formázom azt, majd kiöntöm.  
Gipsz lenne a legjobb, de azt nem tudom hogy öntöm ki. A gyurma meg nem keményedett meg eléggé és szétment mikor leszedtem.  
A gyertya visz még működhet, de inkább megkérdezlek titeket mielőtt megkínzom vele magam.

3szwbavt

fogsz egy vékony de erős cérnát. aztán apró gipsz pöttyökkel, amit sokatkevert gipszel csinálsz, hogy gyorsan kössön meg, az enyhén beolajozott kezed élére, és az ujjaid oldalára végig vezetsz. mint egy osztósíkot. aztán ha fent vana cérna, a csuklódtól végig a kézéleden az 5 ujjad között, az ujjbegyeiden végig a csuklód másik oldalára, akkor a kezed belemártod egy kikevert gipszmasszába, kiemeled, és ha kezd kötni a gipsz, gyorsan felpakolod kb 1,5 cm vastagon a kezedre mindenhol. ha már érzed, hogy húz a gipsz, már komolyabban köt, akkor szépen a cérnával, mint a macisajt kerek papírdobozát, felvágod húzva a cérnával a gipszet. ha kijött a cérna, akkor várzs a teljes kötésig, és leemeled finoman a két felet. amit kiszárítasz, aztán beecseteled trisós telített oldattal, vizes oldattal, csak nem szabad hogy a trisókristály hozzáérjen a gipszhez, mert akkor megmarja a felületet. 3x 4x beecseteled, és összecsukod a két felet. és beöntesz gipszet, ivójughurt sűrűségűt, forgatod körbe, hogy mindenhová jusson a pépből és aztán felöntöd teljesen. kötés után le kell a negativot pattogtatni róla óvatosan.

s73tgf9vg

Na ez egy baromi jó módszer, eszembe nem jutott volna. Most nem erre van szükségem, de később ilyet is akarok, szóval megspóroltam egy kérdést, nagyon köszönöm!
Jelenleg utcai fogszabályzót akarok készíteni, valami a képen láthatóhoz hasonlót.
Ebből van a gondom, hogy ami mintát leveszek az ujjaimról, azt kellene majd kiönteni.
Tehát az ujjam negatívja lesz maga az öntőforma is.

http://s3-us-west-2.amazonaws.com/hypebeast-wordpress/image/2008/10/vane-two-finger-brass-knuckle-ring-3.jpg" border=0>

3szwbavt

pássz, nem értem a kérdést...

ncw4w5nca

Miből szeretnéd kiönteni?

s73tgf9vg

Alumíniumból, azt tudok itthon is olvasztani ekkora mennyiségben és szép is.

jani300

Ezt hívták régen Rex-Boxer-nek ? :)
Nehezen esett le. Nem puha ahhoz az öntött alu ?

ncw4w5nca

Az utcai fogszabályzóval vigyázz, mert azzal új-perceket is szokták szabályozni. Ezért jobb ha előbb a kezedet mintázod meg, mert ha kitörik az ujjaidat legalább marad a kezedről egy szép emlék [#vigyor2]

ncw4w5nca

Nem az alu puha, hanem aki ilyeneken gondolkozik:(

ncw4w5nca

A trisó mit tesz a gipszel?

designr

Multiknál lehet kapni kétkomponensű gyurmaszerű epoxit..összegyúrod a két részt..elasztikus..pár perc és kikeményedik..hogy az olvadt alut hogy bírja azt nem tudom..

jani300

Pár éve még láttam valahol öregapám Rex-Boxer-ét . Az a helyzet hogy az ujjaim vége is alig fér bele :) De jobb elkerülni a balhét ,ha lehet .
Az nem a mi szakmánk ,erre is rájöttem már .

ncw4w5nca

A mai törvények mellett, elég ha csúnyán ránézel valakire, ha kicsit erősebben védekezel már egyből te vagy a hibás. Ezért ha valaki veszélyes környéken él jobb ha lábra gyúr!  

s73tgf9vg

A balhét mindig jobb elkerülni, de ha valaki elmegy este szórakozni akkor van hogy nem lehet.
Nem akarok morális vitát indítani arról, hogy mit illik és mit nem, inkább elmesélek valamit.
Két fiatal sétált az utcán hazafelé. Szembejött velük 2 másik idegen, és mikor egymás mellé értek az egyik idegen azt mondta:
"Várjatok egy picit!" Ahogy kimondta állon verte az egyiket aki ez után állni alig tudott, majd a másikat rendesen elverték ketten.
Mondhatnánk, hogy ilyen nincs, sőt én lennék az aki leghangosabban mondja, hogy biztos nem így volt.
De az eset velem történt meg.
Nem keresem a balhét, de van hogy megtalál.
Legutóbb 3 rézbőrű hántott kést rém, szerencsére elengedtek.
Ha József szeretné elmesélheti a semlegesben, miért puha az aki minden eszközzel fel akar készülni az ilyen esetekre.
De mivel ez a Fémöntés házilag, maradjunk a technikai résznél a kérdéseknek :)