Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Most néztem meg újra http://www.youtube.com/watch?v=cNWYTanq5Rg" TARGET=_fnew>ezt a videót, és itt tesznek üvegszálat a beágyazó anyagba. A kemence működése is hasonló ahhoz ami én ecseteltem.

3szwbavt

nna ez sima ügy. van egy szobrász, egy NEM kilóra darabra vállalt hanem szobrászi áron eladott két dombormű, és van egy 1200 literes szárító két bugára :-) majd ha 22 db bugát KELL beraknia, akkor ott a fele el fog égni. mert nem lesz fal, hanem csak egy pódium ami alatt megy a láng. amúgy én most hang nélkül néztem, és amit beleszórt !!!!kézzel?????  az a kevés kis micsoda, az üvegszál? se pormaszk, se kesztyű???  

3szwbavt

ja, és ez nem samottos buga hanem eredeti ékszerészeti beágyazó, 40 kg 12.000 Ft és repedésgátló, meg folyatásadalék van benne, és kaolin. 1200 fokig lehet izzítani.

3szwbavt

de mondom, némán nézem

3szwbavt

1977es a film!!!   1 frizura, 1 fülbevaló mindenek felett!!!  bár tudnék ilyen szépen hegestreni, hogy a polirozásnál nem látszik a varrat... bár nincs is ilyen nagy hegesztőgépem

ncw4w5nca

igen az a kevés kis micsoda az üvegszál:) A betonba 1m3-hez kell 0.9kg. Arányát tekintve nem is kell több ahhoz a veder masszához. A massza összetétele nem számít a lényeg hogy használható az üvegszál. Sajnos az én angoltudásomat meghaladja a szöveg, de holnap megpróbálom lefordíttatni, hogy pontosan tudjam miből áll a massza. A kemencével kapcsolatban pedig nem azt mondtam, hogy te is így csináld, vagy ahogy te csinálod nem jó, hanem az általam elmondottakat próbáltam alátámasztani. ha neked megfelel ahogy te csinálod akkor nekem meg pláne:)

"se pormaszk, se kesztyű???"  
Hát az nincs, de látod megy anélkül is[#nevetes1]

ncw4w5nca

Az csak hozaganyag kérdése. Nem kell nagy gép, elég a kicsi is, csak tudjon sok ampert:)

ncw4w5nca

Egy ötlet a hozaganyaggal kapcsolatban. Ha az öntvényre ráépítesz 1-2 db 10x3 mm-es csíkot légző gyanánt, akkor Öntés után ebből lehet összetétel azonos hozaganyagot vágni.

3szwbavt

nem a hegesztőpálca kérdése csak. a kisgépen nem tudják azt a rezgésszámot vagy valami efféle. nekem cipősdoboznyi inverterem van. és a csaj alus anyagból öntött ráadásnak :-)
szoktam fémlevegőből hegeszteni.  

amugy kiváló a száritójának az elrendezése, csak azt mondtam, ha több buga megy bele, ezt már nem lehet lerekeszteni. persze lehet hosszú száritót épiteni, de akkor hátul lesznek hidegpontok. vagy kétoldalasan kell megoldani a lángot.

ncw4w5nca

"szoktam fémlevegőből hegeszteni."

Ezt kifejtenéd bővebben, mert számomra ez így nem értelmezhető.

3szwbavt

3 féle levegőztetés van.
maglevegő a gázoknak, ebben ügye nem igazán ildomos fémet juttatni mert beszorul a gáz.

enguszlevegő, a lefutó fémnek, a főcsatornán, szekunderlevegőzés, de ez rövid és vastag.

fémlevegő, a fém befut, és kinyomja rajta a formából a levegőt, és maga a fém is felfut rajta, ha megjelenik a forma tetején a fém, tudod, hogy tele van a forma. ezeket drukk, vagyis tápfejlevegőnek, főlevegőcsatorna, vagyis olyan vastag mint az engusz, és melléklevegőcsatornáknak hívjuk.  

a melléklevegőcsatorna szokott hegesztőpálca vékony lenni, és ha az is felfut, akkor elég hosszú hogy az emberfia hegesszen vele.

ncw4w5nca

Köszönöm, így most már értem.

ncw4w5nca

Sikerült kideríteni, hogy a videóban milyen beágyazót használ. Nem  ékszerészeti beágyazót, hanem a következőt:  
1 part #1 Casting plaster( 1 rész öntő gipsz)
1 part silica sand( 1 rész kvarchomok )
1 part ludo( ez az öntés után visszamaradt beágyazóanyag finom liszté őrölve)
and water, should be like melted ice cream consistency( és víz kell, hogy az állaga olyan legyen, mint az olvadt fagylalt)Plusz üvegszál, ami erősíti a formát.
  Se repedésgátló, se folyatásadalék se kaolin nincs benne.

3szwbavt

köszi. akkor ez nem samottos, hanem kvarchomokos megoldás.  mivel kevés volt a friss samott lisztem, ezért kvarchomokot kevertem bele. 10 liter viz, 13 liter samottos kvarchomok, 8 liter modellgipsz.

Kristály Árpád

Segítséget kérek!

Centrifugál "ZAMAK" öntéshez keresek megoldást...

Esetleg tudja valaki, hogy milyen szilikon féle vagy egyéb (rugalmas)hasonló anyag felel meg szerszámnak?

Előre is köszönöm a segítséget!

[#worship][#worship][#worship][#integet2]